KÁRPÁT-MEDENCEI EGYETEMEK KUPÁJA

KEK 2021 – Sportágak

KEK – SPORTÁGAK

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club által 2010 óta minden évben megrendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának célja és hitvallása a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése. A „Sport határok nélkül” mottóval megrendezett három napos multisport eseménnyel kívánjuk felhívni a fiatal generációk figyelmét a magyarság speciális helyzetére. A KEK egy olyan egyedülálló esemény, ahol a sporton keresztül minden magyarlakta terület fiataljai évről-évre tudnak egymással találkozni.

Célunk az egy közösséghez tartozás, összetartozást megteremteni és erősíteni. A hallgatók az egyetemi futsal-, labdarúgás-, röplabda-, kosárlabda-, asztalitenisz tornákon mérhetik össze erejüket, míg az öregdiákokat egy alumni focitornával várjuk évről-évre.

2021-ben rendezvényünk először egészül ki futóversennyel, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán rendezünk meg és szeretettel várunk minden futás iránt érdeklődőt.

Alumni Foci

Esemény infó: A legrutinosabb rókákat, BEAC csarnokban kell keresni a KEK ideje alatt, hanem a műfüvön. A végzett egyetemisták részvételével zajló kupákon a legjobb, alumni csapatok évről-évre parázs meccseket játszanak a legnépesebb kupánkon.

Tovább
kek-alumnifoci-inverz-png

Asztalitenisz

Esemény infó: 2019 óta az egyéni sportok felé is nyitunk, így idén már harmadik alkalommal rendezzük meg a KEK asztalitenisz tornáját, ahova nem csak a hobby hanem az igazolt játékosokat is várjuk.

Tovább
kek-asztalitenisz-inverz-png

Futás

Esemény infó: Az idei év újdonsága a világ legnépszerűbb egyéni sportja a futás, amit a gyönyörűen felújított Orczy Parkban, több korosztályban rendezzük meg a hallgatók illetve a nem egyetemista versenyzők számára.

Tovább
kek-futas-inverz-png

Futsal

Esemény infó: A KEK sportágak legidősebbét, a futsalt mindig kiemelt figyelem kíséri a KEK-en, hiszen a tornára 5 országból érkeznek csapatok, így büszkén mondhatjuk hogy évről-évre Budapesten csap össze a hazai és a határon túli egyetemi csapatok krémje.

Tovább
kek-futsal-inverz-png

Kosárlabda

Esemény infó: A BEAC egyik tradicionális sportja a kosárlabda, ami a KEK egyik meghatározó sportjává vált az évek alatt. A férfi és női kategóriában várjuk a rendezvényre a csapatokat.

Tovább
kek-kosarlabda-inverz-png

Labdarúgás

Esemény infó: A 2020-ban szervezett első nagypályás kupánkon 4 tradicionális egyetemi csapat mérkőzött meg az I. KEK győzelemért. Idén határon túli csapatokkal szeretnénk még színvonalasabbá tenni rendezvényünket.

Tovább
kek-labdarugas-inverz-png

Röplabda

Esemény infó: A világ egyik leglátványosabb sportja már 3. évben kápráztatja el a Tüskecsarnok közönségét. Férfi és női kategóriába több mint 12 csapatot várunk idén is

Tovább
kek-roplabda-inverz-png