KÁRPÁT-MEDENCEI EGYETEMEK KUPÁJA

Rólunk

Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club által 2010 óta minden évben megrendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának célja és hitvallása a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése. A „Sport határok nélkül” mottóval megrendezett három napos multisport eseménnyel kívánjuk felhívni a fiatal generációk figyelmét a magyarság speciális helyzetére. A KEK egy olyan egyedülálló esemény, ahol a sporton keresztül minden magyarlakta terület fiataljai évről-évre tudnak egymással találkozni.

Célunk az egy közösséghez tartozás, összetartozást megteremteni és erősíteni. A hallgatók az egyetemi futsal-, labdarúgás-, röplabda-, kosárlabda-, asztalitenisz tornákon mérhetik össze erejüket, míg az öregdiákokat egy alumni focitornával várjuk évről-évre.

2021-ben rendezvényünk először egészül ki futóversennyel, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán rendezünk meg és szeretettel várunk minden futás iránt érdeklődőt.

Tovább

Idén is a nehéz sorsú, kárpátaljai magyar gyermekeket támogatjuk!

JÓTÉKONYSÁG
20180303_KEK-120

Az ELDK a KEK messze legrégebbi eseményének tekinthető. A lassan két évtizede tartó hagyomány 1990-ben vette kezdetét a székelyföldi magyarság központjában, Erdély szívében, Székelyudvarhelyen. Büszkén mondhatjuk el, hogy a bő két évtizede töretlenül fejlődő egyetemista futballbajnokság elég strapabírónak bizonyult ahhoz, hogy az erdélyi magyar civil grundról ne zavarja le se a váltakozó politikai széljárás, sem más egyéb külső körülmény. A magyar diákok labdarúgó-bajnoksága az 1989-es történelmi fordulatot követő időszak legrégibb és legszebb hagyományokkal rendelkező amatőr ifjúsági sporteseménye. A sorozat állandó szervezője az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége, melyhez 2010-ben csatlakozott Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala is.

 

A kezdetek óta tartó dinamikus fejlődést követően 2008-ban következett az igazi áttörés: az addigi 13-14 együttes helyett ebben az esztendőben 20-ra nőtt a résztvevő csapatok száma, ám még ennél is jelentősebb változásnak tudható be, hogy ekkor első nem romániai csapatként részt vett a megmérettetésen a debreceni A-MEN FC gárdája is. 2009-ben egy újabb nagy lépést tett a ELDK, hisz ezúttal már 32 csapat volt hivatalos a tornára, a debreceni gárda mellett pedig további két budapesti (ELTE-s) együttes is beszállt a küzdelmekbe. És, mint tudjuk, ha egy üzlet beindul, nincs megállás: 2010-ben a debreceni, a három budapesti és a romániai magyar gárdák mellett, már a Felvidék is képviseltette magát a révkomáromi Selye János Egyetemnek köszönhetően.

A fenntebb említett csapatok mellett az ELDK állandó résztvevőinek számítanak Kolozsvár, Temesvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Brassó, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Jászvásár és Székelyudvarhely egyetemi központjainak csapatai is.

Az ELDK legeredményesebb együttesei a kolozsvári Góbék (1990, 1999, 2005, 2007) és a temesvári Góbék (1994, 1995, 1996, 1997) négy-négy kupagyőzelemmel. Idáig összességében a kupa legeredményesebb városának Kolozsvár tekinthető, Mátyás király szülőhelye már nyolc alkalommal hódította el az elsőségért járó trófeát. Anyaországi csapatok közül a legeredményesebb az ELTE-BEAC Futsal, aki eddig két alkalommal (2014,2018) hódította el a patinás trófeát.

Sepsiszentgyörgy városa – a KEK második székelyföldi állomása – kiemelkedően fontos szereppel bír a romániai magyarság életében. A település igazi kulturális- és sportközpontnak számít, ahol a magyar fiatalság magas színvonalon ápolhatja és gyarapíthatja kulturális értékeit. A mintegy 60 ezer fős város felújított, minden igényt kielégítő sportcsarnokában 2008 óta töretlen lelkesedéssel és sikerrel ad otthont az egyre több egyetem bevonásával zajló tornának. A Sepsiszentgyörgyi Magyar Diákszövetség (SMDSZ) által rendezett kupa az első évben még inkább helyi rendezvénynek számított, ám 2009-ben a kolozsvári, marosvásárhelyi, csíkszeredai, brassói és helyi csapatok mellett már a debreceni egyetemisták együttese is nevezett a rendezvényre. A következő három esztendőben újabb magyarországi csapatok – többek között az ELTE – csatlakoztak, így a torna a KEK rangos állomásává nőtte ki magát. Az utolsó megmérettetést 2012 novemberében rendezték, ahol az Eötvös Loránd Tudományegyetem csapata – a helyi Ifjúsági FC és a Sepsi ’08 mögött – a harmadik helyen végzett.

A Selye János Egyetem révkomáromi tornája 2011-ben lett életre hívva, ezzel a KEK immár négyállomásos bajnokságra bővült. Románia és Magyarország után Szlovákia lett a harmadik rendező ország, ami igazi mérföldkőnek számított a rendezvénysorozat életben. A Komáromi Napok alatt megtartott sportesemény újabb színtere lett a magyar hallgatók éves találkozójának, amely így közvetve fontos szereppel bír a csaknem 450 ezres felvidéki magyarság anyaországgal való kapcsolattartásában.  A kupa a révkomáromi kézilabdacsarnokban látja vendégül az érkező csapatokat,a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának szervezésében.

A legifjabb “KEK-csemete” a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai tornája. A bő két évtizede töretlenül fejlődő egyetemista futballbajnokság harmadik székelyföldi állomásának sportélete sokáig jégkorongjáról vált ismertté, de az utóbbi években futsalcsapatuk is kiemelkedő eredményekkel – ELDK-arany 2012 decemberében, KEK-arany 2013 márciusában – vétette észre magát. Többek között a sikeres szereplés indukálta a csíkszeredai rendezés ötletét, amelynek alapkoncepciója szerint a versenysorozat egyik üres periódusának számító szeptemberben kerül sor a rendezvényre. Végül az eredeti tervektől eltérően az András Előd vezette szervezői csapat 2013 novemberében 12 csapat részvételével az  Erőss Zsoltról elnevezett sportcsarnokban rendezte meg a tornát,az Egyetemi Futsal Tornát hivatott helyettesíteni. Az első megmérettetésen az Eötvös Loránd Tudományegyetem csapata – a Sepsi ’08 és a Tóber Futsal(Budapest) mögött – a harmadik helyen végzett, a legutóbbi kupát pedig 2016-ban a csíkszeredai első osztályú futsalosokat felvonultató Imperial Wet csapata nyerte.

Hazánk legpatinásabb felsőoktatási intézménye, az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2010-től ad otthont a KEK küzdelmeinek. Mivel az ELTE karainak kispályás futballbajnokságaiban közel 120 együttes mintegy 1000 futballistája játszik hétről hétre – ráadásul az ELTE SE 2008 óta másodosztályú férfi és elsőosztályú női csapattal képviselteti magát az országos bajnokságokon –, a szervezők tapasztalatai jó alapot szolgáltattak arra, hogy a KEK tradícióihoz méltó nívón induljon hódító útjára a budapesti eseménysorozat.

Az első rendezés évében 375 esztendős Tudományegyetem által hagyományteremtő szándékkal elindított kupának az ELTE Bogdánfy úti sportcsarnoka adott otthont, ahol 15 csapat mérhette össze tudását. A következő két tavasszal a lendület töretlen maradt, így mindkét esztendőben a Kárpát-medence legnevesebb egyetemeinek 16 gárdája találkozott egymással a futballpályán. A tornán Erdélyből részt vett többek között a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem, a szintén kolozsvári Műszaki Egyetem és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem együttese. A Felvidékről érkezett a komáromi Selye János Egyetem csapata, míg a kárpátaljaiakat a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola képviselte. Persze az anyaország felsőoktatási intézményeinek színe-java sem maradhatott el: a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Semmelweis Egyetem és természetesen az Eötvös Loránd Tudományegyetem alakulatai is tiszteletüket tették az egyre nagyobb rangot kivívó tornán.

A cél nem lehetett más, minthogy a Kárpát-medence magyar felsőoktatási intézményeiben tanuló ifjúságnak a határokat átszelve, a sporton keresztül szervezzünk közösség- és kapcsolatteremtő rendezvényt, összekötve mindezt a mozgás és a versenyzés örömével. Nagyszerű kimondani, a küldetés úgy tűnik, sikerült: a sokfelé szakadt magyar nemzet egyetemista ifjúsága a futball összetartó ereje által válhatott, válhat egységesebbé. A futsal után, 2011-ben cheerleader versennyel, 2016-ben alumni futsallal, 2017-ban női és férfi kosárlabda kupával, 2018-ban női és férfi röplabda tornával bővült a KEK programja, ami a 10. jubileumi évre igazi multisport eseménnyé nőtte ki magát. A X. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájára már nem csak a csapatsportok képviselőit, hanem egyéni sportolókat is várunk asztaliteniszben és e-sportban.

KEK – Társrendezvények

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) versenysorozat nemcsak Budapesten az ELTE szervezésében, hanem a környező országok több magyarlakta városában is megrendezésre került az elmúlt bő két évtized folyamán.

Fontos hangsúlyozni, hogy a torna nem csupán a játék, a sport szeretetéről szól, a célokat tekintve legalább ennyire lényeges a kárpát-medencei magyarság, azaz a határokon túl és az anyaországban élő magyar értelmiségi fiatalok együvé tartozásának erősítése.

Mi több, a versenysorozat alapgondolata is Erdélyben fogant meg: az ott élő magyar egyetemisták szerettek volna létrehozni egy olyan kupát, melyen a Romániában tanuló magyar anyanyelvű hallgatók alkotta kispályás labdarúgó csapatok találkozhatnak, és mérhetik össze erejüket, játéktudásukat. Ennek eredményeképpen tartották meg Székelyudvarhelyen 1990-ben az első Erdélyi Labdarúgó Diákkupát (ELDK). A folyamatosan fejlődő rendezvény sikere nyomán a 2000-es évek végétől több helyszínnel gazdagodott az eseménysorozat, így 2008-tól Sepsiszentgyörgy, 2010-től Budapest, 2011-től Révkomárom, majd 2013-tól Csíkszereda is csatlakozott a rendező városok sorához.

KEK – Kiajánló

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club által 2010 óta minden évben megrendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának célja és hitvallása a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése. A „Sport határok nélkül” mottóval megrendezett három napos multisport eseménnyel kívánjuk felhívni a fiatal generációk figyelmét a magyarság speciális helyzetére.

Az esemény fejlesztése céljából a Kárpát-medence legnagyobb egyetemi multisport eseménye keresi támogatóját.

KIAJÁNLÓ

Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) – Történelem

XIV. KEK – 2023. március 1-3.

2023-ban már a 14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját rendezte meg a BEAC a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében. Az eseményen a budapesti és vidéki egyetemek mellett több csapat érkezett Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről.

A multisport esemény az asztalitenisz, kosárlabda, röplabda, labdarúgás, futsal mellett kiegészült darts, valamint sakk tornával.

Simon Gábor szerint “a számszerűsíthető eredményeken is túlmutat a résztvevők lelkesedése. Sokan több száz kilométert utaztak, hogy itt lehessenek a megméretésen. (…) a hangulatot kell kiemelnem legerősebb elemként, főleg a futóversenyét. Annak ellenére, hogy március elején tartottuk az eseményt, igazi majális kerekedett belőle. Valójában erről kell, hogy szóljon a KEK: a családias légkörről, a remek hangulatról és a közösségről.

Az esemény egyik kiemelt programja a szombati nap során a III. KEK Run volt, melynek főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. A közel 400 résztvevő futó között rajthoz állt többek között Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó, a KEK nagykövete, Becsei András, az OTP Bank Retail divíziójának vezérigazgató-helyettese, Juhász Péter, a MEFS főtitkára, Eszterhai Marcell a HÖOK elnöke, valamint Kazi Tamás, a Fradi sportolója, 34-szeres magyar válogatott középtávfutó, olimpikon. A mezőnyt Dr. Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora indította útjára.

Férfiaknál az 5,5 km-es távon Bácskai Bence 17:10-es idővel új pályarekordot állított fel, míg 10 km-en Sós Barnabás győzedelmeskedett. A nőknél a rövidebb távon Kapás Janka, míg a hosszabb távon Nagy Julianna bizonyult a legjobbnak! A KEK Run új, 1,1 km-es távjának győztesei Heffner Hédi és Páhor Attila lettek.

A 2023-as torna az ELTE-BEAC Pluhár István labdarúgópályán kezdődött, egy ikonikus BEAC – KEK Felvidék válogatott párharccal. A rangadót a KEK Felvidék válogatott nyerte.

A kosárlabda tornán a nőknél a Testnevelési Egyetem, míg a férfiaknál az Eötvös Loránd Tudományegyetem sportolói állhattak a dobogó legfelső fokára. Az 6. alkalommal megrendezett röplabda tornán a nőknél a Szegedi Tudományegyetem bizonyult a legjobbnak, míg a férfiaknál szintén a Testnevelési Egyetem zsebelte be az első helyezésért járó vándorkupát. Az öregdiákoknál a Székelykeresztúri Egyesülés csapata aratott fényes sikert.

A futsaltorna döntőjének kezdőrúgását Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke végezte el. A döntő mérkőzést a Semmelweis Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem játszotta. A végjátékban az ELTE csapata megvédte címét és 2-1-re győzedelmeskedett a SOTE csapata felett.

Mindkét csapat keményen védekezett a döntőben, így a tiszta játékidő nem hozott eredményt. A 0:0-val záruló rendes játékidőt követően a kupa sorsa tizenegyes párbajjal dőlt el, ebben az ELTE csapata bizonyult jobbnak.

A félidőben a Ludovika SE cheerleader csapata szórakoztatta színes bemutatójával a közönséget.

A díjátadón Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke mellett közreműködött Dr. Christián László, az NKE oktatási rektorhelyettese, Rósa Henrik korábbi válogatott labdarúgó, az NKE Campus Igazgatóságának főigazgatója, Mendel Dániel, az OTP Bank értékesítési vezetője, valamint Pinkóczi Tibor, az Országos Minifutball Szövetség elnöke.

A hagyománnyá vált jótékonysági gyűjtést idén is megtartották a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáinak szervezői. A kupán résztvevők nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket támogatnak idén is, így a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum diákjai számára gyűjtöttek adományokat!

A multisportesemény támogatói a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Ferencvárosi Torna Club, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az OTP Bank, a BÁV Zrt., a Rákóczi Szövetség, Újbuda Önkormányzata, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Communitas Alapítvány, a Decathlon, az ELTE Online, a Ludovika-FCSM Csata Kosárlabda, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Budapesti Röplabda Szövetség, a Magyar Sakk Szövetség, a Barcza Gedeon Sport Club, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája az ELTE és az NKE Hallgatói Önkormányzata, a VIWA Vitaminwater, a Joma, a Csiki Chips, valamint a MAYER Pincészet voltak.

A KEK Run főtámogatója 2023-ben is az MVM Paksi atomerőmű Zrt. volt, további kiemelt támogatói pedig a Viwa Vitaminwater, a BioTechUSA Magyarország, valamint a Decathlon voltak.

A soron következő 15. jubileumi KEK 2023. március első hétvégéjén újból közös sportolásra hívja, határok nélkül valamennyi magyar egyetem hallgatóit.

A 14. KEK-en készült valamennyi fotó elérhető a KEK Facebook-oldalán!

Egyetemi futsal

 1. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
 2. helyezett: Semmelweis Egyetem
 3. helyezett: Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Legjobb kapus: Oswald Dániel (ELTE)

Gólkirály: Suscsák Máté (TFSE)

Legjobb játékos: Kovács Dominik (Semmelweis Egyetem)

Alumni foci

 1. helyezett: Székelykeresztúri Egyesülés
 2. helyezett: Kolozsvári Sixtynine
 3. helyezett: Óbudai Tigrisek

Legjobb kapus: Klein László (Székelykeresztúri Egyesülés)

Gólkirály: Gagyi Tamás (Székelykeresztúri Egyesülés)

Legjobb játékos: Keresztúri Márton (Kolzsvári Sixtynine)

Férfi röplabda

 1. helyezett: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
 2. helyezett: Óbudai Egyetem
 3. helyezett: Semmelweis Egyetem

Legtechnikásabb játékos: Mhani Mellion (Babes Bólyai Tudományegyetem)

MVP: Fenyő Balázs (TFSE)

Női röplabda

 1. helyezett: Szegedi Tudományegyetem
 2. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
 3. helyezett: Budapesti Gazdasági Egyetem

Legtechnikásabb játékos: Rummel Petra (Szegedi Tudományegyetem)

MVP: Bárdos Ida (BGE)

Férfi kosárlabda

 1. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
 2. helyezett: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
 3. helyezett: Budapesti Műszaki Egyetem

Pontkirály: Keresztesi Dávid (TFSE)
MVP: Nagy Joel (ELTE)

Női kosárlabda

 1. helyezett: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
 2. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
 3. helyezett: Budapesti Műszaki Egyetem

Pontkirálynő: Takács Emese (ELTE)
MVP: Kenyeres Anett (TFSE)

Asztalitenisz

Páros verseny

 1. helyezett: Medvés Antal – Korábián Tamás
 2. helyezett: Zsuffa Ádám- Kertész Kristóf
 3. helyezett: Szabó Győző – Simon Dániel Gábor

Egyéni amatőr verseny

 1. helyezett: Lieb Liza
 2. helyezett: Tóth Gellért
 3. helyezett: Nagy Norbert Ferencz

Egyéni profi verseny:

 1. helyezett: Mizsei Tamás
 2. helyezett: Medvés Antal
 3. helyezett: Korábián Tamás
 1. KEK Felvidék válogatott
 2. BEAC

Futás

Abszolút eredmények:

1.1 km férfi

 1. Páhor Attila- 00:03:18
 2. Horváth András Csaba– 00:03:21
 3. Hámor Endre – 00:03:30

1.1 km női

 1. Heffner Hédi – 00:03:23
 2. Papp Boróka – 00:04:28
 3. Nagy Petra – 00:04:35

5.5 km férfi

 1. Bácskai Bence- 00:17:10
 2. Nagy Richárd – 00:19:28
 3. Kiss Áron – 00:19:43

5,5 km női

 1. Kapás Janka – 00:21:58
 2. Bozsó Tünde – 00:23:50
 3. Rátóti Lilla – 00:24:10

10 km férfi

 1. Sós Barnabás – 00:33:40
 2. Gonda Levente – 00:35:54
 3. Marosi Bence– 00:37:13

10 km női

 1. Nagy Julianna – 00:37:44
 2. Bogdándi Virág – 00:39:18
 3. Sági Barbara – 00:41:45

10 km férfi váltó

 1. Szolgálati Agarak – 00:38:02
 2. Budapest Runners Duo – 00:39:53
 3. Aszfalt Vadkanjai – 00:40:32

10 km női váltó

 1. BudapestRunGirls– 00:43:30
 2. Farkas Lilla – Bozsó Katica– 00:44:29
 3. Eszti – 00:47:04

10 km vegyes váltó

 1. BéKap – 00:39:41
 2. M – 00:41:24
 3. Fekete Párducok – 00:42:51

Sakk

Profik

Férfiak

 1. FM Farkas Richárd (OE) 6 pont
 2. FM Papp Levente (BGE) 5 pont
 3. Kelemen Szabolcs (ELTE) 5 pont

Nők:

 1. WFM Egyed Judit (DE) 3,5 pont
 2. Egyed Viktória (SZTE) 3,5 pont
 3. WCM Szűcs Edina (PTE) 3 pont

Amatőrök

Férfiak:

 1. Mocsári Marcell (BME) 5,5 pont
 2. Alföldi Ádám (BME) 5,5 pont
 3. Hips Norbert (BME) 5 pon

Nők:

 1. Kövecses Gréta (ELTE) 2 pont
 2. Deli Alexa (SZIE) 1 pont
 1. DartsProfik:

  1. Petrovics Bálint

  2. Kard János

  3. Pécsi Péter

  Amatőrök:

  1. Kiss-Szemán Bertalan

  2. Veszprémi Tamás

  3. Farkas Gábor

XIII. KEK – 2022. március 3-5.

2022. március 3-5. között már a 13. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját rendezte meg a BEAC a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében. Az eseményen a budapesti és vidéki egyetemek mellett több csapat érkezett Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről.

Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke a díjátadón kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben válságok sora nehezítette a mindennapjainkat. A 2020-ban felbukkanó koronavírus járvány után most háború dúl a szomszédunkban, azonban a KEK-en résztvevő fiatalok mégis évről-évre megmutatják, hogy a sport ezekben az időkben is különleges összetartó és közösségformáló erővel bír.

A multisport esemény az asztalitenisz, kosárlabda, röplabda, labdarúgás, futsal mellett idén először egészült ki teqball, darts, e-sport és sakk tornával.

Az esemény egyik kiemelt programja a szombati nap során a II. KEK Run volt, melynek főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. A több száz résztvevő futó között rajthoz állt többek között Becsei András, az OTP Bank Budapesti Régiójának ügyvezető igazgatója, Juhász Péter, a MEFS főtitkára, Murai László a HÖOK elnöke, valamint Kazi Tamás, a Fradi sportolója, 34-szeres magyar válogatott középtávfutó, olimpikon. A mezőnyt Dr. Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora indította útjára. A versenyt 5,5 km-en és 10 km-en a férfiaknál Kovács Attila (SZoESE), a nőknél 5,5 km-en Tóth Dorka Sára, míg 10 km-en Dr. Kovács Éva, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója nyerte.

A 2022-es torna az ELTE-BEAC Pluhár István labdarúgópályán kezdődött, egy ikonikus BEAC – KEK Felvidék válogatott párharccal. A rangadót a KEK Felvidék válogatott nyerte 6-3-ra.

A kosárlabda tornán a nőknél a Budapesti Corvinus Egyetem, míg a férfiaknál az Eötvös Loránd Tudományegyetem sportolói állhattak a dobogó legfelső fokára. Az 5. alkalommal megrendezett röplabda tornán a nőknél szintén az ELTE bizonyult a legjobbnak, míg a férfiaknál a Szegedi Tudományegyetem, mix kategóriában pedig a Budapesti Corvinus Egyetem zsebelte be az első helyezésért járó vándorkupát. Az öregdiákoknál az erdélyi Villám Kolozsvár csapata aratott fényes sikert.

A futsaltorna döntőjének kezdőrúgását Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke végezte el. A döntő mérkőzést a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem játszotta.

Mindkét csapat keményen védekezett a döntőben, így a tiszta játékidő nem hozott eredményt. A 0:0-val záruló rendes játékidőt követően a kupa sorsa tizenegyes párbajjal dőlt el, ebben az ELTE csapata bizonyult jobbnak.

A félidőben a Ludovika SE és a BEAC cheerleader csapatai szórakoztatták színes bemutatóikkal a közönséget.

A díjátadón Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke mellett közreműködött Dr. Kovács Gábor dandártábornok, az NKE Rendészettudományi Karának dékánja, Rósa Henrik korábbi válogatott labdarúgó, az NKE Campus Igazgatóságának főigazgatója, Juhász Péter, a MEFS főtitkára, Vasák Bertalan, a Budapesti Röplabda Szövetség elnöke, Kaszás Attila, a Viwa Vitaminwater ügyvezetője, Bitera Mónika, az MVM CEEnergy kommunikációs csoportvezetője, továbbá Horváth Bernadett és Böröndy Vivien, a Ludovika Csata kosárlabda csapatának válogatott játékosai.

A hagyománnyá vált jótékonysági gyűjtést idén is megtartották a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáinak szervezői. A kupán résztvevők nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket támogatnak idén is, így a Tiszaújlaki 2. számú Széchenyi István Középiskola diákjai számára gyűjtöttek sportfelszereléseket és adományokat!

A multisportesemény támogatói a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Ferencvárosi Torna Club, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az MVM CEEnergy, az OTP Bank, a BÁV Zrt., a Rákóczi Szövetség, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Communitas Alapítvány, a Decathlon, az ELTE Online, a Ludovika-FCSM Csata Kosárlabda, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Budapesti Röplabda Szövetség, a Magyar Röplabda Szövetség, a Magyar Sakk Szövetség, a Nemzetközi Teqball Szövetség, a Magyar E-sport Szövetség, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája az ELTE és az NKE Hallgatói Önkormányzata, a Budapest Cowbells, a VIWA Vitaminwater, a Trollfoci, a Joma, valamint a MAYER Pincészet voltak.

A KEK Run főtámogatója 2022-ben is az MVM Paksi atomerőmű Zrt. volt, további kiemelt támogatói pedig a Viwa Vitaminwater, valamint a MANNA ABC.

A soron következő 14. KEK 2023. március első hétvégéjén újból közös sportolásra hívja, határok nélkül valamennyi magyar egyetem hallgatóit.

A 13. KEK-en készült valamennyi fotó hamarosan elérhető a KEK Facebook-oldalán!

Egyetemi futsal

 1. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
 2. helyezett: Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem
 3. helyezett: Asterix FC University Team
Legjobb kapus: Osvald Dániel
Gólkirály: Szabó Koppány
Legjobb játékos: Szabó Géza

Alumni futsal

 1. helyezett: Villám Kolozsvár
 2. helyezett: Székelyudvarhelyi Góbék
 3. helyezett: Székelykeresztúr FC
Legjobb kapus: Bálint Lehel
Gólkirály: Váradi Patrik
Legjobb játékos: Hadnagy István

Férfi röplabda

 1. helyezett: Szegedi Tudományegyetem
 2. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
 3. helyezett: Budapesti Corvinus Egyetem
Pontkirály: Kortyis Dominik
MVP: Pálfy Gellért

Női röplabda

 1. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
 2. helyezett: Budapesti Corvinus Egyetem
 3. helyezett: Szegedi Tudományegyetem
Pontkirálynő: Rummel Petra
MVP: Bárdos Ida

Mix röplabda

 1. helyezett: Budapesti Corvinus Egyetem
 2. helyezett: Budapesti Gazdasági Egyetem
 3. helyezett: Budapesti Corvinus Egyetem

Pontkirály: Czobor ÁdámMVP: Kabai Dániel

Férfi kosárlabda

 1. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
 2. helyezett: Maros AA
 3. helyezett: Óbudai Egyetem

Pontkirály: Pilinszky MátéMVP: Szabó Balázs

Női kosárlabda

 1. helyezett: Budapesti Corvinus Egyetem
 2. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
 3. helyezett: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Ludovika- CSATA

Pontkirálynő: Ryan JúliaMVP: Mudra Viola

Asztalitenisz

Egyéni verseny

 1. helyezett: Medvés Antal
 2. helyezett: Zsuffa Ádám
 3. helyezett: Ihász Máté

Páros verseny:

 1. helyezett: Ihász Máté- Zsuffa Ádám
 2. helyezett: Korábián Tamás- Medvés Antal
 3. helyezett: Trinh Hoang- Váczi Attila
 1. KEK Felvidék válogatott
 2. BEAC

Abszolút helyezések

5.5 km férfi:

 1. Kovács Attila – 00:18:08
 2. Borbély Sándor – 00:18:30
 3. Koch Ágoston – 00:18:54

5.5 km női:

 1. Tóth Dorka Sára – 00:21:27
 2. Bogdándi Virág – 00:21:47
 3. Matolcsi Réka – 00:23:39

10 km férfi:

 1. Kovács Attila – 00:34:28
 2. Pintér András – 00:35:16
 3. Deák Zsombor – 00:35:43

10 km női:

 1. Kovács Éva – 00:39:40
 2. Sági Barbara – 00:42:56
 3. Zólyomi Kinga – 00:44:24

Váltó 10 km:

Férfi:

 1. Kiss Áron – Kása Ádám – 00:37:49
 2. Lázár Tibor – Nagy Bálint – 00:48:29
 3. Keserű Márton – Török Soma – 00:48:55

Női:

 1. Kosaras Eszter – dr. Toroczkay Viktória – 00:47:32
 2. Antal Bernadett – Fábián Cecília – 00:59:24
 3. Pércsi Viktória – Pércsi Bernadett – 01:03:57

Vegyes:

 1. Gärtner Áron – Kanti Anna – 00:39:49
 2. Mátyus Csaba – Makrai Zsuzsanna – 00:40:50
 3. Kiss Henriett – Földszin Balázs – 00:41:08

Egyéni verseny

 1. helyezett: Györgydéák Apor
 2. helyezett: Katz Balázs Attila
 3. helyezett: Csereklye Martin

Páros verseny:

 1. helyezett: Góbék
 2. helyezett: Phoenix
 3. helyezett: A3

Profik/Élősök:

Fiúk:

 1. FM Grimm Dániel (ELTE) 7 p.
 2. FM Czupor Attila (BCE) 5,5 p.
 3. CM Miszler Levente (ELTE) 5,5 p.

Lányok:

 1. Haszon Kamilla Sára (NKE) 4 p.
 2. Kovács Lilla (ELTE) 1 p.

Amatőrök/Élőtlenek:

Fiúk:

 1. Czigányi Tamás (ELTE) 6 p.
 2. Bartalus Ádám (ELTE) 5 p.
 3. Bús Dániel Sándor (BME) 4,5 p.

Lányok:

 1. Oláh Réka (ELTE) 3,5 p.
 2. Kántor Katalin (TE) 3 p.
 3. Masznyik Kamilla (ELTE) 1 p.
 1. helyezett: Sándor Ádám
 2. helyezett: Barna Máté
 3. helyezett: Czakó Zsolt Enokh
 1. helyezett: Petrovics Bálint
 2. helyezett: Puskás Bendegúz
 3. helyezett: Uszkay Mátyás

XII. KEK – 2021. október 14-16.

2021-ben már a 12. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját rendezte meg a BEAC a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében. Az eseményre a budapesti és vidéki egyetemek mellett többen érkeztek Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája megnyitójára október 14-én került sor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusán. Az eseményen megjelent Dr. Koltay András, az NKE rektora, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakk Szövetség elnöke, a BEAC alelnöke, Murai László, a HÖOK elnöke, valamint Kovacsics Anikó a Ferencvárosi Torna Club 141-szeres magyar válogatott kézilabdázója.

Kelemen Hunor, a KEK védnökeként üzent a résztvevő egyetemistáknak, hogy „végső soron a Kárpát-medencei magyar egyetemisták, a mi közösségeink nyernek azzal, hogy Önök részt vesznek ezen a kupán, amelynek nemcsak hagyománya, hanem jövője is van.”

A multisport esemény az asztalitenisz, kosárlabda, röplabda, labdarúgás és futsal mellett idén először egészült ki futóversennyel.  Az I. KEK Run főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. volt. Az eseményen részt vevő több száz futó között rajthoz állt többek között az FTC színeiben Kazi Tamás 34- szeres magyar bajnok középtávfutó, olimpikon, Verrasztó Dávid kétszeres világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa- bajnok úszó, olimpikon, Gulyás Michelle világbajnoki bronzérmes, junior Európa- bajnok, olimpikon öttusázó, valamint Farkas Dárius 6-szoros magyar bajnok hosszútávfutó. A versenyt 5,5 km-en és 10 km-en a férfiaknál Kovács Attila (SZoESE), a nőknél 5,5 km-en Erdélyi Katinka (BEAC), míg 10 km-en Tüttő Júlia (BEAC) nyerte.

A 2021-as torna az ELTE-BEAC Pluhár István labdarúgópályán kezdődött, egy ikonikus BEAC- Műegyetemi FC párharccal. A rangadót a Műegyetemi FC nyerte 6-2-re.

A kosárlabda tornán a nőknél a Közgáz SC és DSK, míg férfiaknál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem állhatott a dobogó legfelső fokára. A 4. alkalommal megrendezett röplabda tornán a nőknél és a férfiaknál is az ELTE zsebelte be az első helyezésért járó vándorkupát. Az öregdiákoknál pedig az erdélyi Sepsi 08 csapata aratott fényes sikert.

A futsaltorna döntőjének kezdőrúgását Lovász Tamás, a MLSZ Budapesti Igazgatóságának vezetője végezte el. A döntő mérkőzést a Debreceni Egyetem és az Testnevelési Egyetem játszotta. A mérkőzés végeredménye 4:1 lett a TFSE javára.

A Testnevelési Egyetem végig magabiztosan uralta a pályát, a vezetés megszerzését követően. Az első félidő játékát követően a Debreceni Egyetem csapata már csak szépíteni tudott, ám ezt követően a TFSE további gólokkal bebiztosította győzelmét. A félidőben az BEAC cheerleader csapata szórakoztatta színes bemutatójával a közönséget.

A hagyománnyá vált jótékonysági gyűjtést idén is megtartották a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáinak szervezői. A kupán résztvevők nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket támogatnak idén is, így a Munkácsi 3. számú II. Rákóczi Ferenc Középiskola diákjai számára gyűjtöttek sportfelszereléseket és adományokat.

Az esemény támogatói az Országgyűlés Hivatala, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Ferencvárosi Torna Club, az MVM Paksi atomerőmű Zrt., az MVM CEEnergy, az OTP Bank, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség- Communitas Alapítvány, a Rákóczi Szövetség, a BÁV Zrt., az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Budapesti Röplabda Szövetség, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a MAYER Pincészet, az ELTE HÖK, a Viwa Vitaminwater, a MANNA ABC, a Joma, és az ELTE Online.

A soron következő 13. KEK 2022. március első hétvégéjén újból közös sportolásra hívja, határok nélkül valamennyi magyar egyetem hallgatóit.

A 12. KEK-en készült valamennyi fotó hamarosan elérhető a KEK Facebook-oldalán!

Egyetemi futsal

 1. helyezett: Testnevelési Egyetem
 2. helyezett: Debreceni Egyetem
 3. helyezett: Semmelweis Egyetem
 4. helyezett: Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem
 5. helyezett: Pázmány Péter Katolikus Egyetem
 6. helyezett: Budapesti Metropolitan Egyetem
 7. helyezett: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 8. helyezett: Óbudai Egyetem
 9. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
 10. helyezett: Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK
 11. helyezett: Budapesti Corvinus Egyetem
 12. helyezett: Nemzeti Közszolgálati Egyetem ÁNTK
 13. helyezett: II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola
 14. helyezett: Ungvári Nemzeti Egyetem
 15. helyezett: Dunaújvárosi Egyetem
 16. helyezett: Nemzeti Közszolgálati Egyetem HHK

Alumni futsal

 1. helyezett: Sepsi 08
 2. helyezett: Óbudai Egyetem Tigrisei
 3. helyezett: Tragumúrák
 4. helyezett: Golimpiákosz
 5. helyezett: Paksi Halászlé
 6. helyezett: Villám Kolozsvár
 7. helyezett: ELTE- BEAC
 8. helyezett: BAK- ELIT
 9. helyezett: Ungvári Nemzeti Egyetem

Férfi röplabda

 1. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
 2. helyezett: Budapesti Corvinus Egyetem
 3. helyezett: Óbudai Egyetem
 4. helyezett: Széchenyi István Egyetem
 5. helyezett: Babes- Bolyai Tudományegyetem
 6. helyezett: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület
 7. helyezett: Budapesti Metropolitan Egyetem

Női röplabda

 1. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
 2. helyezett: Semmelweis Egyetem
 3. helyezett: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület
 4. helyezett: Budapesti Corvinus Egyetem
 5. helyezett: Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Férfi kosárlabda

 1. helyezett: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 2. helyezett: ELTE- BEAC
 3. helyezett: Semmelweis Egyetem
 4. helyezett: Óbudai Egyetem
 5. helyezett: Kolozsvár
 6. helyezett: Nemzeti Közszolgálati Egyetem
 7. helyezett: Metropolitan férfi kosárlabda

Női kosárlabda

 1. helyezett: Budapesti Corvinus Egyetem
 2. helyezett: Budapesti Műszaki Egyetem
 3. helyezett: Nemzeti Közszolgálati Egyetem
 4. helyezett: Budapesti Metropolitan Egyetem

Asztalitenisz

Egyéni verseny

 1. helyezett: Baranyai Domonkos
 2. helyezett: Yukail Naidoo
 3. helyezett: Sándor Kinga

Páros verseny:

 1. helyezett: Sándor Kinga – Osváth Tibor
 2. helyezett: Váczi Attila – Minh Hoang Trinh
 3. helyezett: Bakonyi Bertalan – Boyang Su
 1. Műegyetem FC
 2. ELTE

Abszolút helyezések

5.5 km férfi:

 1. helyezett: Kovács Attila
 2. helyezett: Kazi Tamás
 3. helyezett: Hámor Endre

5.5 km női:

 1. helyezett: Erdélyi Katinka
 2. helyezett: Gulyás Michelle
 3. helyezett: Purgai Evelin

10 km férfi:

 1. helyezett: Kovács Attila
 2. helyezett: Kiss Áron
 3. helyezett: Lenti József

10 km női:

 1. helyezett: Tüttő Júlia
 2. helyezett: Kocsis Kata
 3. helyzett: Nyikos Viktória

Váltó 10 km:

Férfi:

 1. helyezett: Hajnal Kornél- Sági József
 2. helyezett: Szász Bence- Vágó András
 3. helyezett:Tóth Márton- Fekete Marcell

Női:

 1. helyezett: Kocsis Kata- Dr. Hazay Krisztina Eszter

Vegyes:

 1. helyezett: Hansághy Gergely- Tóth Kardos Gréta
 2.  helyezett: Albert Csongor- Kishanti Petra Johanna
 3. helyezett: Csontos Balázs- Csighy Adrienn

A korcsoportos eredmények elérhetők a Sportágak aloldalon.

XI. KEK – 2020. március 5-7.

A XI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját a “Sport határok nélkül” jelmondattal rendezte meg az ELTE sportegyesülete, a BEAC. 94 csapat több mint 1300 sportolója és 20 egyéni sportoló vett részt az eseményen. A budapesti és vidéki egyetemek mellett többen érkeztek Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről.

A 2020-as torna március 1-én a nemrégiben avatott ELTE-BEAC Pluhár István pályán kezdődött, hiszen idén már a nagypályás labdarúgás is a KEK palettáján volt. Ezt nem is lehetett volna mással elindítani, mint egy ikonikus BEAC- Műegyetemi FC párharccal. A rangadót a BEAC nyerte 5-0-ra.

A KEK többi napjára egy héttel később, március 5-7. között került sor. Az esemény ünnepélyes megnyitóján Dr. Kövér László házelnök, a KEK fővédnöke is megjelent, aki kiemelte: a sport az emberi minőséget állítja előtérbe és a sporton keresztül megéljük, hogy a magyar összetartozás számára nincsenek határok.

Multisport esemény révén  az asztalitenisz mellett idén szintén jelen volt a futsal, a kosárlabda és a röplabda is. Március 6-án és 7-én mérhették össze tudásukat az egyetemi diákok.  Pénteken reggel kezdődtek a Tüskecsarnokban a kosárlabda és a röplabda mérkőzések, valamint a BEAC csarnokban és a Gabányi sportcsarnokban a futsal meccsek. Délután pedig a Mérnök utcában és a BEAC műfüves pályáin az alumni focitorna.

A kosárlabda tornán a nőknél a Közgáz SC és DSK, míg férfiaknál a kolozsvári KMDSZ állhatott a dobogó legfelső fokára. A 3. alkalommal megrendezett röplabda tornán a nőknél a Nyíregyházi Egyetem, a  férfiaknál az Eszterházy Károly Egyetem zsebelte be az első helyezésért járó vándorkupát. Az öregdiákoknál pedig a székelyudvarhelyi Góbék arattak fényes sikert.

A futsaltorna döntőjének kezdőrúgását Dr. László Imre, Újbuda polgármestere végezte el, aki záróbeszédében kiemelte, hogy a döntő mérkőzésen két felé húzott a szíve, hiszen debreceni születésű, de most annak a kerületnek a polgármestere amelynek csapata az ellenfél.

A döntő mérkőzést a Debreceni Egyetem és az ELTE-BEAC játszotta. A mérkőzés végeredménye kiélezett mérkőzést követően 2:0 lett a DE javára.

A mérkőzés izgalmas második félidőt hozott, hiszen miután a DE csapata megszerezte a vezetést az ELTE beszorította a saját térfelére a zöld mezben játszó együttest. A mérkőzés hajrájában egy rosszul váltott csere után megkapta a kegyelemdöfést azt ELTE csapata. Így alakult ki a végső 2-0-s eredmény. A félidőben az BEAC cheerleader csapata szórakoztatta színes bemutatójával a közönséget.

Az ünnepélyes díjátadón részt vett Pánczél Károly, a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, a KEK védnöke – Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, a BEAC korábbi elnöke – Dr. László Imre, Újbuda polgármestere, Mayer Antal, a Mayer Pince tulajdonosa és Simon Gábor a rendező BEAC igazgatója.

Pánczél Károly, a KEK védnöke elmondta, hogy a nemzeti összetartozás évében nem gyászévet hirdetnek! Fontos, hogy legyen egy nap, amikor megemlékezünk a minket ért nemzeti tragédiáról, de az év fennmaradó 365 napjának a nemzeti összetartozásról kell szólnia, csakúgy, mint a 11. alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupája.

Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke kiemelte a szervezők lelkiismeretes munkáját, mely nélkül nem valósulhatott volna meg 11. alkalommal a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája és kiemelte az egyetemi sport fontosságát.

Simon Gábor megköszönte az immáron több mint 70 önkéntes munkáját.

A hagyománnyá vált jótékonysági gyűjtést idén is megtartották a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáinak szervezői. A kupán résztvevők nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket támogatnak idén is, így a Mezőgecsei Általános Iskola és a Tiszasalamoni Általános Iskola diákjai számára gyűjtöttek sportfelszereléseket és adományokat. Az idei KEK jótékonysági programja rekordot döntött és az elmúlt évek alatt elérte a 10 millió forintot, amivel több mint 1000 határon túli magyar diákon sikerül segíteni.

Az esemény támogatói az Országgyűlés, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Bethlen Gábor Alap, Rákóczi Szövetség, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Budapesti Röplabda Szövetség, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, az ELTE Sport Kft, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., a Joma, a VIWA Vitaminwater, médiapartnere az ELTE Online.

A XI. KEK-en készült valamennyi fotó hamarosan elérhető a KEK Facebook-oldalán!

Egyetemi futsal

1. DE

2. ELTE

3. BME

4.  BCE

5.

Sapientia

Árnyék Kolozsvár

Óbudai Egyetem

69 Kolozsvár

9.

Shörlock-MOGYE

Semmelweis Egyetem

IBS

Orange Buffaloes

Young Boys

Pázmány PKE

Inter Góbék

Kolozsvári Góbék

17. Kamikázé Kolozsvár

18. II. Rákóczi Ferenc KMF

19. Ungvári Nemzeti Egyetem

20.

Metropolitan

Selye János Egyetem

MTTK Stars Szabadka

Alumni futsal

1. GÓBÉK

2. OE ODIN FIAI

3. Árnyék Kolozsvár

4. Deportivo Malaria

5. -8.
Székelykeresztúri Egyesülés

El Passo

FrAdy

Tragumurák

9.-16.

69 Kolozsvár

Anonim BP

Kamikaze

Zsukások

ELTE-BEAC

SEPSI 08

Villám Kolozsvár

NSZK-ELTE

17. Sintér FC

18. 69 Székelyudvarhely

19. Paksi Halászlé

20. Ungvári Nemzeti Egyetem

21. -23. Golimpiakosz, BAK-ELIT, SEPSIPEST

Férfi röplabda

1.  NYE

2. SE

3.  SZTE

4. TE

5. EKE

6. Corvinus

7. NKE

8. Babes-Bolyai

9. SZE

10. ELTE

11. Metropolitan

Női röplabda

1. EKE

2. ELTE

3. NKE

4. SZTE

5. SOTE

6. MET

7. SZE

8. MTTK

Férfi kosárlabda

1. KMDSZ

2. ELTE

3. SOTE

4. MOGYE

5. Óbudai Egyetem

6. TF SE

7. MMDSZ

8. IBS

Női kosárlabda

1. Közgáz SC és DSK

2. BME

3. SOTE

4. KMDSZ

5. ELTE

Asztalitenisz

Egyéni verseny

 1.  Both Levente (ELTE)
 2.  dr. Varga Csaba Koppány (SZTE)
 3.  Mizsei Tamás (ELTE)

Páros verseny

1. dr. Varga Csaba Koppány és Schmidt Máté (SZTE és DE)
2. Brindza Ágnes, Veréb Xénia (SZTE)
3. Mizsei Tamás, Minh Hoang Trinh (ELTE és BME)

1. BEAC

2. Műegyetemi FC

X. KEK – 2019. február 28. – március 2.

A jubileumi, 10. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját idén is az “Egyetemi sport határok nélkül” jelmondattal rendezte meg az ELTE 120 éves sportegyesülete, a BEAC. 70 csapat 900 sportolója és 30 egyéni sportoló vett részt az eseményen. A budapesti egyetemek mellett többen érkeztek Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről.

A jubileumi torna február 28-án a Sport trendek a Kárpát-medencében nevű konferenciával kezdődött, ahol a közönség az előadások mellett több, 21. századi sportágat is kipróbálhattak a KEK EXPO-n. Ilyen volt a darts, az e-sport,  a tacx, a floor curling vagy éppen a teqball.

KEK többi napján már a mozgás volt a középpontban. Multisport esemény révén a szervezők az asztaliteniszt és az e-sportot is felvették a KEK palettájára. Március elsején és másodikán 5 különböző sportágban mérhették össze tudásukat az egyetemi diákok.  Pénteken zajlott az ELTE Lágymányosi Campus északi tömbjében az e-sport torna. Ezzel párhuzamosan kezdődtek a Tüskecsarnokban a kosárlabda és a röplabda mérkőzések, valamint a BEAC csarnokban és a Ludovika Arénában a futsal meccsek.

A futsaltorna döntőjének kezdőrúgását Pánczél Károly, a Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, a KEK védnöke végezte el. A döntő mérkőzést a BME és az ELTE-BEAC játszotta. A rendes játékidőben 1:1-re végződött a párharc, amelyet drámai büntetőpárbaj követett.

A játékvezető az első BME büntetőt 2-szer újrarúgatta. Majd a büntetőpárbajban az ELTE-BEAC játékosai kétszer hibáztak, így végén a BME csapata örülhetett. A félidőben az BEAC cheerleader csapata szórakoztatta színes bemutatójával a közönséget.

Az ünnepélyes díjátadón részt vett  Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, a BEAC korábbi elnöke, Babos János, az ELTE Szolgáltatási Igazgatóságának vezetője, Vágvölgyi György az ELTE Sport Kft. ügyvezetője, Kiss Viktor, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sportért felelős elnökségi tagja, valamint Mayer Antal, a Mayer pince tulajdonosa és Simon Gábor a BEAC igazgatója.

A hagyománnyá vált jótékonysági gyűjtést idén is megtartották a KEK szervezői. A közelmúlt ukrajnai eseményei világossá tették a szervezők számára, hogy a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket szükséges támogatni, ezért a Nagyszőlősi 3. számú Perényi Zsigmond Középiskola diákjai számára gyűjtöttek adományokat.

Az esemény az Országgyűlés, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága és a Külhoni Felsőoktatási Főosztálya, az MLSZ – Budapesti Igazgatósága, az ELTE, a Joma, az ELTE HÖK, a Rákóczi Szövetség, a Campus Hungaricus Alapítvány, a VIWA Vitaminwater, illetve a röplabda torna a Budapesti Röplabda Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával jött létre. Az esemény csatlakozott a Budapest 2019 Európa Sportfőváros eseménysorozathoz is.

A dobogós helyezések díjait Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke és Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke adták át.

DSC_95721-1024x576

Egyetemi futsal

1. BME

2. ELTE

3. Óbudai Egyetem

Alumni futsal

1. ÓE

2. Sepsi 08

3. Paksi Halászlé

Férfi röplabda

1. BME

2. Eszterházy Károly Egyetem

3. Testnevelési Egyetem

Női röplabda

1. Eszterházy Károly Egyetem

2. Nemzeti Közszolgálati Egyetem

3. ELTE

Férfi kosárlabda

1. Nemzeti Közszolgálati Egyetem

2. Semmelweis Egyetem

3. ELTE

Női kosárlabda

1. Közgáz SC

2. ELTE

3. KMDSZ Kolozsvár

Asztalitenisz

Egyéni verseny

 1. Jakus Tamás (ELTE-SEK)
 2. Ihász Máté (Pannon Egyetem)
 3. Bencsik Gergely (TE)

Páros verseny

1. Nagy Réka-Ihász Máté (ELTE-SEK, Pannon Egyetem)
2. Földes András – Jakus Tamás (ELTE-SEK)
3. Both Levente – Szalóky Boldizsár (ELTE)

E-sport

PS4

1. Nagy Dávid – MTK

2. Balásfalvi Zoltán – MTK

3. Rácz András  – MTK

Xbox ONE

1. Tóth Bence

2. Busling István

3. Vass Levente

E-sport szuper döntő

1. Nagy Dávid – MTK
2. Tóth Bence

IX. KEK – 2018. március 1-3.

Öt ország 66 csapata csapott össze az „Egyetemi sport határok nélkül” mottóval megrendezett három napos budapesti tornán, melyre Erdélyből, a Vajdaságból, Felvidékről és Kárpátaljáról is érkeztek csapatok.

2018. március 1-3. között az ELTE és a 120 éves BEAC 9. alkalommal rendezte meg a KEK-et. Az összmagyar sporteseményen már három sportágban – futsalban, kosárlabdában és röplabdában – mérkőzhettek meg egymással a Kárpát-medence egyetemistái az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén, a Tüskecsarnokban, valamint a BME Sportközpontban.

A futsal torna döntőjének kezdőrúgását Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke végezte el. A Szent István Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem párharcából végül büntetőpárbajjal a Műegyetemisták kerültek ki győztesen, így immáron harmadik alkalommal emelhették magasba a KEK serleget!

Az idén először megrendezett röplabdatorna női versenyét is a BME csapata nyerte, míg a férfiaknál az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A kosárlabdaversenyen viszont a férfi és a női mezőnyben is az ELTE csapatai nyerték el az aranyérmet.

Az ünnepélyes díjátadón részt vett Pánczél Károly az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, egyben a KEK védnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szendrei József, a Joma Magyarország ügyvezetője, Horváth János az ELTE ipari kapcsolatokért felelő koordinátora, Murai László, az ELTE HÖK elnöke, valamint Simon Gábor, a házigazda BEAC igazgatója.

Egyetemi futsal

1. BME – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2. SZIE – Szent István Egyetem

3. Kolozsvári Góbék

4. NKE – Nemzeti Közszolgálati Egyetem

5. PPKE – Pázmány Péter Katolikus Egyetem

6. Óbudai Egyetem

7. ELTE

8. Budapesti Corvinus Egyetem

9. Sinter FC

10. KMDSZ Young Boys – Csíkszereda

11. Miskolci Egyetem

12-13.Kamikázé, Kolozsvár

14-16. Sapientia Erdélyi Tudományegyetem – Csíkszereda; Selye János Egyetem – Révkomárom; MTTK Stars-Szabadka; II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola -Beregszász

Különdíjasok:

Legjobb játékos: Dudás Dániel (BME)

Gólkirály: Szini László (ELTE)

Legjobb kapus: Boda Bence (SZIE)

Az All Star csapat tagjai még: Gergely Tamás (Kolozsvári Góbék), Domján Péter (NKE)

Éjszaka Ördögei: MTTK Stars, Szabadka

Alumni futsal:

1. Deportivo Malária

2. Tragumúrák

3. Sepsi 08

4. Villám Kolozsvár

5-8. Golimpiakosz, Fr. Ady, Székelykeresztúri Egyesülés, El Passo

9-12. Corvinus Futsal Alumni, Kamikáze, KMDSZ ’69, Paksi Halászlé

13-16. II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Alumni, Árnyék, Bak-Elit, ELTE-BEAC

17-19. Zsukások, SepsiPest, NSZK

Különdíjasok:

Legjobb kapus: Groze István (Deportivo Malária)

Gólkirály: Pop Vlad Ioan (Villám Kolozsvár)

Legjobb játékos: Pichler Béla (Sepsi ’08)

Az All Star csapat tagjai még: Tamás Előd (Golimpiakosz) Tálas Zoltán (Tragumúrák)

Röplabda:

Női:

 1. BME – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 2. Semmelweis Egyetem
 3. ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem
 4. EKE – Eszterházy Károly Egyetem
 5. PPKE – Pázmány Péter Katolikus Egyetem
 6. Állatorvostudományi Egyetem
 7. Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Legtöbb pont: Tóth Csenge

Férfi:

 1. EKE – Eszterházy Károly Egyetem
 2. BME – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 3. ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem
 4. Semmelweis Egyetem
 5. Óbudai Egyetem
 6. Tamure – Babes
 7. Állatorvostudományi Egyetem
 8. Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Legtöbb pont: Szalai Tamás

Női:

 1. ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem
 2. MOGYE – Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem
 3. Semmelweis Egyetem
 4. Budapesti Corvinus Egyetem

Legtöbb pont: Majsai Melinda (SE)

Férfi:

 1. ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem
 2. Semmelweis Egyetem
 3. Óbudai Egyetem
 4. MOGYE – Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem
 5. TE – Testnevelési Egyetem
 6. KMDSZ Kolozsvár
 7. NKE – Nemzeti Közszolgálati Egyetem
 8. Selye János Egyetem
 9. Babes-Bolyai Tudományegyetem – Kolozsvár
 10. Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Legtöbb pont: Mező Egon (TE)

VIII. KEK – 2017. március 2-4.

Március 2-4. között a szokásosnál is nagyobb élettel telt meg a BEAC csarnoka, mivel zsinórban nyolcadszorra került megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club szervezésében.

A jótékonyságról sem tettek le a szervezők, az idei adományokat a Péterfalvai Református Líceumnak juttatják el. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke és a torna fővédnöke mellett Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., az ELTE Sport Kft., a Ferencvárosi Torna Club, az FTC játékosa Hajnal Tamás, illetve a résztvevő csapatok is ajánlottak fel sportszereket, játékokat az intézmény tanulói számára.

Egyetemi futsal

A nyolc magyarországi csapat mellett még négy területről érkeztek a résztvevők: Kárpátaljáról, Felvidékről, Vajdaságból és Erdélyből. Így alakult ki a tizenhat csapatos névsor, és a pénteki csoportmeccsek után szombat délelőtt már biztossá vált: új győztese lesz a KEK-nek, hiszen a kolozsvári Góbék és az Óbudai Egyetem jutott a döntőbe. Előbbi a Szent István Egyetemet, utóbbi az NKE-t ütötte el a döntőbe jutástól, így nekik a bronzmeccs maradt a bizonyításra. A közszolgálatisok éltek a lehetőséggel, és hátrányból felállva 3-1-el húzták be a meccset. Hagyományosan az éremért zajló küzdelmek előtt került sor a cheer MEFOB döntőjére, ahol rengeteg ELTE-s mosolygós arcot lehetett látni, hiszen több kategóriában is sikerült “aranyosan” távoznia a lányoknak.

A döntőre teljesen megtelt a lelátó, és nem is kellett csalódniuk a kilátogató szurkolóknak: egy roppant színvonalas meccsen 4-0-ás sikerrel az Óbudai Egyetem megszerezte a trófeát. Mindkét csapatnak ez az eddigi legjobb szereplése, ráadásul az Óbudai Egyetem először vett részt a tornán.

Alumni futsal

Az öregfiú torna rekordszámú, 20 csapattal zajlott, de a tavalyi bajnokot csak megszorítani tudták, a trónról letaszítani nem, így ismét az Imperial Wet csapata távozhatott győztesen a műfűről.

Kosárlabda torna

Az idén először, az ELTE, illetve az ELTE Szolgáltató Központ Sportirodájának támogatásával megrendezett kosárlabda tornán 8 csapat vett részt (4 női és 4 férfi). mind a hölgyek, mind az urak mezőnyében mindenki játszott mindenkivel, az így kialakult rangsorban pedig a nőknél a Corvinus Egyetem vihette haza a serleget, míg a férfiaknál az ELTE itthon tartotta az aranyérmet.

A KEK egyetemi torna végeredménye:

 1. Óbudai Egyetem
 2. Kolozsvári Góbék
 3. NKE
 4. Szent István Egyetem
 5. ELTE
 6. Corvinus
 7. Debreceni Egyetem
 8. YoungBoys
 9. Sapientia
 10. Selye János Egyetem
 11. – 12.: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Kámikázé
 12. – 16.: BME, SixtyNine, MTTK Stars Szabadka, II. Rákóczi Ferenc Főiskol
KEK különdíjasok:
Gólkirály: Genczler Kornel (Corvinus)
Legjobb játékos: Gergaly Gyula (Óbudai Egyetem)
Legjobb kapus: Balint Lehel (Góbék)
Az álomcsapat tagjai még: Iflinger Zsolt (NKE), Szilágyi Károly (SZIE)

A KEK Alumni torna végeredménye:

 1. Imperial Wet
 2. NoName
 3. ELTE
 4. Malária
 5. –  8.: Fr.Ady, Zsuga, Árnyék, PaksiHalászlé
  9. Villám Kolozsvár
  10. Sepsi’08
  11. TF Oldboys
  12. Zsukások
  13– 16.: Corvinus, BME, Golimpiakos, Kámikáze
  17. II. Rákóczi Ferenc Főiskola
  18. NSKI
  19. Bak-elit
  20. El Passo
Alumni különdíjasok:
Gólkirály: Dézsi Csaba (NoName)
Legjobb játékos: Gliga Cristian (Imperial Wet)
Legjobb kapus: Vesa Cristian (Deportivo Malaria)
Az álomcsapat tagjai még: Péntek Levente (ELTE), Balogh Zsolt (Imperial Wet)
A KEK női kosárlabda torna végeredménye:
1. Corvinus
2. BME
3. ELTE
4. KMDSZ WILD DOGS
A KEK férfi kosárlabda torna végeredménye:

1. ELTE
2. KMDSZ WILD DOGS
3. Selye János Egyetem
4. Sapientia Egyetem

VII. KEK – 2016. március 3-5.

A hetedik KEK több szempontból is különlegesnek számított, ugyanis eddig egyetlen egyszer, a 2010-es első tornán fordult elő, hogy határon túli csapat nem jutott a döntőbe. 2016-ban ráadásul újra az első KEK győztese, a BME emelhette magasba a vándorserleget, miután a Debreceni Egyetem csapatát magabiztosan, végig vezetve 7-3 verték a döntőben. Sovány vigaszt jelentett a hajdúságiaknak, hogy a góllövő lista élén csapatuk egyik legjobbja, Kántor Tamás végzett 9 találattal, holtversenyben a SOTE-s Majtényi Balázzsal. A bronzért vívott küzdelemből a Budapest Corvinus Egyetem került ki győztesen, a Góbéknak (ugyan úgy, mint 2010-ben) meg kellett elégedniük a negyedik hellyel.

Az Alumni-kupa rekordszámú, 16 csapattal rajtolt el március 4-én, másnap pedig az Imperial Wet győzelmével ért véget, akik azt az NSZK-t múlták felül, akik az előző évben még az ötödik helyen végeztek a hallgatói KEK-en. Harmadik helyre a Zsukások értek oda, a rutinos Deportivo Malariát múlták felül a bronzmeccsen.

2016-ban dr. Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, Potápi Árpád János államtitkár, Pánczél Károly, a Magyar Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke és Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár is a KEK mellé állt, és védnöki szerepükben emelték a rendezvény színvonalát. A jótékonyság sem maradhatott ki, az adományokat ezúttal a karácsfalvai Görög Katolikus Líceumnak juttatták el a szervezők.

És mi az, ami nem hiányozhatott egy sikeres KEK-ről? Természetesen a cheerleaderek és a cheer MEFOB, aminek a döntője hagyományosan a futsal döntője előtt zajlik, a közönség legnagyobb örömére. Tavaly számos ELTE-s siker született, de vajon idén sikerül-e a címvédés? Ne maradjatok le a 2017-es KEK-ről se, találkozunk március 2-án a megnyitón!

Bronzmérkőzés:

Corvinus-Góbék: 4-1

Döntő:

Debreceni Egyetem-BME: 3-7

A torna végeredménye:

I. helyezett: BME
II. helyezett: Debreceni Egyetem
III. helyezett: Budapesti Corvinus Egyetem

A VII. KEK végeredménye

Góllóvőlista:

9 gólos: 

Kántor Tamás (Debreceni Egyetem), Majtényi Balázs (SOTE)

8 gólos: 

Nagy Szilárd (ELTE), Weimann Richárd (BME)

6 gólos:

Mihali Márton (NKE), Sélley Tamás (BCE), Tivadar Attila (PPKE)

VI. KEK – 2015. március 5-7.

2015-ben két erdélyi csapat jutott döntőbe. Az egy csoportból induló Marosvásárhely és Kolozsvár Sixty-Nine az első csoportmeccsét is egymás ellen vívta, akkor a kolozsváriak nyertek simán, 3-0-ra. Ehhez képest a döntőben hasonlóan simán nyert a Marosvásárhely, ahol ki kell emelni Tóth Krisztiánt, aki az egész tornán kiemelkedően játszott, de az elődöntőben 4, míg a döntőben 1 góllal járult hozzá csapata győzelméhez. A bronzmeccsen két honi csapat játszott egymással, a Debrecen 3-1-re verte a tavaly szintén negyedik helyen végző SZIE Gödöllő csapatát. A gólkirály Szőcs Levente lett, a Csiki Sapientia Imperial Wet csapatának játékosa 14 gólig jutott a tornán.

Természetesen 2015-ben sem maradhatott el a két évvel korábban indult hagyomány, miszerint a budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupája résztvevői, támogató és szervezői egy jótékonysági célt tűznek ki maguk elé. Ebben az évben a tusványosi gyermekotthonnak gyűjtöttünk össze, több mint félmillió forintnyi sportszert, ezzel hozzájárulva, hogy a fokozottan hátrányos helyzetben élő tusványosi gyermekek a sporton keresztül vidámabban tölthessék mindennapjaikat.

A 2014-ben nagy sikernek örvendő Cheer MEFOB második alkalommal is a KEK döntője előtt zajlott, óriási tapsvihar és ujjongás kísérte a csinos pom-pom lányok akrobatikus produkcióit.

Bronzmérkőzés:

Csíki Sapientia – Szent István Egyetem 5-3

Döntő:

Sepsi ’08 – NSZK 2-1

A torna végeredménye:

1. Sepsi ’08
2. NSZK
3. Csíki Sapientia

V. KEK – 2014. március 22-23.

2014-ben először láthattuk a házigazda, ELTE ÁJK-ról összeálló NSZK gárdáját, akik újoncként rögtön a döntőig meneteltek. Ott aztán a budapesti KEK legeredményesebb csapata, a Sepsi ’08 állította meg. A harmadik helyet gólgazdag meccsen a Csiki Sapientianak sikerült megszereznie.

A kétnapos futsalmaraton legjobb játékosának Zimermann Zoltánt, míg a legjobb kapusnak Nagy Lászlót választották, akik a torna során remek performansszal kirukkoló NSZK együtteséből kerültek ki, míg a torna gólkirályi címét a februárban a belgiumi futsal EB-n is brillírozó Mánya Szabolcs, a Sepsi ’08 csapatának kiválósága 9 találatával hódította el.

2014-ben a Cheerleaderek első országos bajnokságának is otthont adott a KEK, az I. Cheer MEFOB egyértelműen a legnépszerűbb betétprogrammá vált. Az idei karitatív kezdeményezés során a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont tanulói számára gyűjtünk sportfelszereléseket, sportjátékokat (labdákat, mezeket, ütőket, stb.), a jótékonysági program ismét sikeresen zárult.

Bronzmérkőzés:

Csíki Sapientia – Szent István Egyetem 5-3

Döntő:

Sepsi ’08 – NSZK 2-1

A torna végeredménye:

1. Sepsi ’08
2. NSZK
3. Csíki Sapientia

IV. KEK – 2013. március 22-23.

A tavalyi versengést Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Dunai Antal, olimpiai bajnok fővédnökségével rendezték az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén, ahová öt országból érkeztek magyar egyetemisták. Összesen tizenhat futsal csapat és tizenkét női röplabda csapat tagjai mérték össze erejüket.

A péntek este a csapatok közös meccsnézéssel zárták a napot. Szombaton a már-már szokásosnak mondható cheerleader verseny mellett, az ELTE-BEAC jazz-, hastánc, aerobic és all star cheerleader bemutatóját követően a döntő is sikeresen lezajlott. Az első helyezett a Csíki Sapientia csapata lett, megelőzve a BME és a Nyíregyházi Főiskola sportolóit.

A rendezvény szerves részévé vált jótékonysági akcióval ezúttal a Kárpátalján található Tiszakeresztúri Általános Iskola diákjai számára gyűjtöttek sportfelszereléseket.

Bronzmérkőzés:

Nyíregyházi Főiskola –  Semmelweis Egyetem 3-1

Döntő:

Csíki Sapientia – BME 5-3

A torna végeredménye:

I. Csíki Sapientia
II. BME
III. Nyíregyházi Főiskola

A torna teljes eredménysora megtekinthető ITT!

III. KEK – 2012. március 2-3.

Ahogy elérkezett a 2012-es tavasz, immár hagyományszerűen következett a KEK újabb fővárosi eseménysorozata is. A március 2-3-án rendezett tornának természetesen ezúttal is az ELTE adott otthont, így a magyarországi és határontúli csapatok szinte már hazajárhattak a Bogdánfy úti sporttelepre.

Erdélyből ezúttal kolozsvári, székelyudvarhelyi, marosvásárhelyi, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi csapatok érkeztek. A Felvidéket a komáromi Selye János Egyetem képviselte, míg az „anyaországból” a Pécsi Tudományegyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem (Szombathely), a győri Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Budapesti Kommunikációs Főiskola és nem utolsósorban az Eötvös Loránd Tudományegyetem gárdái vehettek részt a küzdelmekben.

A torna presztízsét mutatja, hogy a legtöbb csapat már visszajárónak számított. Ennek megfelelően minden meccsen hatalmas küzdelmet láthatott a közönség és az előzetes esélylatolgatásokat felborítva több meglepetés eredmény színesítette a tornát.

A torna kísérő rendezvényeként ezúttal is sor került a cheerleader versenyre. Ezen az előző évinél is több csapat vett részt, és ami talán még fontosabb, a bemutatók színvonala minden előzetes várakozást felülmúlóan magas volt. Talán nem meglepetés, hogy a döntők mellett ez a program vonzotta a legtöbb nézőt is a csarnokba. A versenyt ezúttal a házigazda ELTE Cheerleaders nyerte.

A rendezvény tömegsport jellegét tovább erősítve aerobikversenyre is sor került, melynek győztese Győri Bettina lett, megelőzve a második helyezett Ábel Rékát és a harmadik Péteri Adriennt.

Azért, hogy a fiúk mellett még több lány ismerhesse meg a KEK egyedi hangulatát, a futsal és a cheerleading mellett női röplabda bajnokságot is tető alá hoztak a szervezők, amelynek küzdelmei – a futsallal párhuzamosan és  maximálisan kihasználva a csarnoknyújtotta lehetőségeket – szintén a Bogdánfy utcai sporttelepen kerültek megrendezésre. Az első helyen a TFSE (Semmelweis Egyetem), míg második helyen az ELTE-BEAC, a harmadik pozícióban pedig a Pécsi Tudományegyetem csapata végzett.

Az futsal torna fővédnöke Nyilasi Tibor, a magyar válogatott egykori kiválósága, az MLSZ sportigazgatója, a cheerleader viadalé újfent Csisztu Zsuzsa voltak. A védnöki felkérést elfogadta továbbá Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke, dr. Michaletczky György, az ELTE Természettudományi Karának dékánja és Szendrei József, válogatott labdarúgó, a Joma Magyarország ügyvezetője.

2012-300x200
dsc_8433-300x200
cheer1-300x199

Bronzmérkőzés:

BME Futsal –  Fehérvári EV 1-4

Döntő:

Sepsi ’08 – PTE Pécs 1-0

A torna végeredménye:
I. Sepsi ’08
II. PTE Pécs
III. Fehérvári EV

II. KEK – 2011. március 4-5.

Az első év páratlan sikere után 2011 márciusában a  budapesti, révkomáromi, sepsiszentgyörgyi, és székelyudvarhelyi tornaszervezők összefogásának köszönhetően immáron versenysorozattá bővülő KEK budapesti állomásnak adott otthont a Bogdánfy úti csarnok.

Az előző esztendőhöz képest eggyel bővült az induló csapatok listája, így immáron tizenhatan vághattak neki az év legnagyobb egyetemi futsalos kalandjának.

A 2011-es viadalon öt kolozsvári, négy budapesti továbbá egy-egy beregszászi, révkomáromi, sepsiszentgyörgyi, pécsi és szegedi együttes vett részt. A csoportküzdelmek március 4-én, míg a rájátszás és a helyosztók másnap, március 5-én zajlottak.

Március 5-én a döntők előtt az I. ELTE Cheerleader versenyt rendezte meg az ELTE Cheerleaders, óriási sikerrel, remek hangulatot teremtve a Bogdánfy úti csarnokban. A rendezvény fővédnöki szerepét ebben az évben Dunai Antal, olimpiai bajnok labdarúgó töltötte be, a cheerleader verseny zsűrielnöke pedig Csisztu Zsuzsa korábbi tornász olimpikon, a DigiSport műsorvezetője volt. A verseny további védnökei dr. Seifert Tibor, az ELTE Hallgatói ügyekért felelős rektori főbiztosa, dr. Bárdos György, az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének igazgatója dr. Gömör Iván, az ELTE SPORT Kft. ügyvezető igazgatója voltak, Szendrei József a Joma Magyarország tulajdonosa, többszörös válogatott kapus, az Újpest, Malaga, Cadiz korábbi játékosa és Hannich Péter, a Győri ETO futsalcsapatának sportigazgatója voltak.

Bronzmérkőzés:

Pécs PTE Futsal – BME 2-2, büntetőkkel 5-3

Döntő:

Sepsi ISE – SOTE-TF 3-1

A torna végeredménye:
I. Sepsi ISE
II. SOTE-TF
III. Pécs PTE Futsal

A góllövőlista mezőnye:
I. Halák Szilárd (Selye) 11 gól
II. Soós István (FC Fehérvár) 10 gól
III. Baki Balázs (BME) 9 gól

I. KEK – 2010. május 5-6.

Az első év páratlan sikere után 2011 márciusában a  budapesti, révkomáromi, sepsiszentgyörgyi, és székelyudvarhelyi tornaszervezők összefogásának köszönhetően immáron versenysorozattá bővülő KEK budapesti állomásnak adott otthont a Bogdánfy úti csarnok.

Az előző esztendőhöz képest eggyel bővült az induló csapatok listája, így immáron tizenhatan vághattak neki az év legnagyobb egyetemi futsalos kalandjának.

A 2011-es viadalon öt kolozsvári, négy budapesti továbbá egy-egy beregszászi, révkomáromi, sepsiszentgyörgyi, pécsi és szegedi együttes vett részt. A csoportküzdelmek március 4-én, míg a rájátszás és a helyosztók másnap, március 5-én zajlottak.

Március 5-én a döntők előtt az I. ELTE Cheerleader versenyt rendezte meg az ELTE Cheerleaders, óriási sikerrel, remek hangulatot teremtve a Bogdánfy úti csarnokban. A rendezvény fővédnöki szerepét ebben az évben Dunai Antal, olimpiai bajnok labdarúgó töltötte be, a cheerleader verseny zsűrielnöke pedig Csisztu Zsuzsa korábbi tornász olimpikon, a DigiSport műsorvezetője volt. A verseny további védnökei dr. Seifert Tibor, az ELTE Hallgatói ügyekért felelős rektori főbiztosa, dr. Bárdos György, az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének igazgatója dr. Gömör Iván, az ELTE SPORT Kft. ügyvezető igazgatója voltak, Szendrei József a Joma Magyarország tulajdonosa, többszörös válogatott kapus, az Újpest, Malaga, Cadiz korábbi játékosa és Hannich Péter, a Győri ETO futsalcsapatának sportigazgatója voltak.

Bronzmérkőzés:

Pécs PTE Futsal – BME 2-2, büntetőkkel 5-3

Döntő:

Sepsi ISE – SOTE-TF 3-1

A torna végeredménye:
I. Sepsi ISE
II. SOTE-TF
III. Pécs PTE Futsal

A góllövőlista mezőnye:
I. Halák Szilárd (Selye) 11 gól
II. Soós István (FC Fehérvár) 10 gól
III. Baki Balázs (BME) 9 gól

TEKINTSD MEG A KEK GALÉRIÁT!

Fotósaink, videósaink hada áll készen évről-évre, hogy megörökítsék a KEK legjobb pillanatait. Ezúton is köszönet illeti az ELTE Online fotós csapatát a sok évi közös munkáért

Tovább