KÁRPÁT-MEDENCEI EGYETEMEK KUPÁJA

KEK 2024

KEK – SPORTÁGAK

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club által 2010 óta minden évben megrendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának célja és hitvallása a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése. A „Sport határok nélkül” mottóval megrendezett három napos multisport eseménnyel kívánjuk felhívni a fiatal generációk figyelmét a magyarság speciális helyzetére. A KEK egy olyan egyedülálló esemény, ahol a sporton keresztül minden magyarlakta terület fiataljai évről-évre tudnak egymással találkozni.

Célunk az egy közösséghez tartozás, összetartozást megteremteni és erősíteni. A hallgatók már 15 sportágban mérhetik össze erejüket, míg az öregdiákokat egy alumni focitornával várjuk évről-évre.

Alumni Foci

Esemény infó: A legrutinosabb rókákat, BEAC csarnokban kell keresni a KEK ideje alatt, hanem a műfüvön. A végzett egyetemisták részvételével zajló kupákon a legjobb, alumni csapatok évről-évre parázs meccseket játszanak a legnépesebb kupánkon.

Tovább
kek-alumnifoci-inverz-png

Asztalitenisz

Esemény infó: 2019-ben először az egyéni sportok közül az asztalitenisz felé nyitottunk. Idén már ötödik alkalommal rendezzük meg a KEK asztalitenisz tornáját, ahova nem csak a hobby hanem az igazolt játékosokat is várjuk.

Tovább
kek-asztalitenisz-inverz-png

Futás

Esemény infó: A KEK és a világ legnépszerűbb egyéni sportja a futás, amit a gyönyörűen felújított Orczy Parkban, több korosztályban rendezzük meg a hallgatók illetve a nem egyetemista versenyzők számára.

Tovább
kek-futas-inverz-png

Futsal

Esemény infó: A KEK sportágak legidősebbét, a futsalt mindig kiemelt figyelem kíséri a KEK-en, hiszen a tornára 5 országból érkeznek csapatok, így büszkén mondhatjuk hogy évről-évre Budapesten csap össze a hazai és a határon túli egyetemi csapatok krémje.

Tovább
kek-futsal-inverz-png

Kosárlabda

Esemény infó: A BEAC egyik tradicionális sportja a kosárlabda, ami a KEK egyik meghatározó sportjává vált az évek alatt. A férfi és női kategóriában várjuk a rendezvényre a csapatokat.

Tovább
kek-kosarlabda-inverz-png

Röplabda

Esemény infó: A világ egyik leglátványosabb sportja már sokadjára kápráztatja el a KEK közönségét! Férfi és női kategóriáinkba több, mint 16 csapatot várunk idén is!

Tovább
kek-roplabda-inverz-png

Vízilabda

Esemény infó: Magyarország egyik sikersportága a XV. KEK legnagyobb újdonsága, a BEAC vízilabda szakosztálya és az MVLSZ közös szervezésében!

Tovább
kek-vizilabda-inverz-v2_page-0001

Sakk

Esemény infó: A BEAC egyik legnagyobb hagyományra visszatekintő szakosztálya a Sakk szakosztály, a KEK zárónapján, március 2-án ismét vár minden egyetemi és alumni hallgatót is a Ludovika Arénába.

Tovább
kek-sakk-v2_page-0001

Darts

Esemény infó: Az utóbbi években milliók lettek a szerelmesei a britt területen már régóta népszerű dartsnak! Idén ismét a KEK-en, a Ludovika Aréna Lounge részén!

Tovább
kek-darts-v2_page-0001

B33 / Streetball

Esemény infó: A kosárlabda a KEK zászlóshajója évek óta, de idén már B33 -ban is várunk benneteket budapesti rendezvényünkre!

Tovább
kek-kosarlabda-inverz-png

E-sport

Esemény infó: Az Afterglow E-sport egyesülettel közösen idén League of Legends (LoL) sportágban, várunk benneteket március 2-án, első online versenyünkön!

Tovább
kek-esport-inverz-v2_page-0001