Fociznak és turnékra járnak, tornákat rendeznek és tornákat nyernek meg. Igazi barátok, és egy igen bulis társaságot alkotnak. A Sepsi 08 csapatban az aranyszabály az, hogy a tagok jól érezzék magukat, és ne azért lépjenek pályára, mert kötelező, hanem azért, mert kedvük telik benne.

– A Sepsi 08 már ötödik éve létezik, 2008-ban hoztuk létre, onnan jön a név is. Jelenleg közel húszan vagyunk a csapatban, és két éve rohamosan fejlődünk. Kupákat nyertünk, és magasra emeltük a mércét a mini focitornákat illetően – nyilatkozta András Előd, a csapat sajtóreferense.

A Sepsi 08 gárdája változott az évek során, a jelenlegi felállásban 2011 óta játszanak, a tagok szerint eddig a csapatépítésre helyezték a hangsúlyt, mostanra azonban összekovácsolódtak, így jöhetnek az eredmények is. Eddig több mint harminc turnén vettek részt Székelykeresztúron, Nyárádszeredában, Marosvásárhelyen, Gyergyószentmiklóson, illetve különböző háromszéki falvakban, de Budapesten is jártak már, ahová hamarosan visszatérnek. Március végén utaznak Magyarországra, ahol részt vesznek a Kárpát-Medencei Egyetemek Kupáján.

– Ezt a rendezvényt kétszer megnyertük már. Érdekes, hogy a turnék előtt nem tűzzük ki célul a győzelmet, egyszerűen azért megyünk, hogy jól érezzük magunkat. Az más kérdés, hogy jólesik, ha nyerünk, és a pályán megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból, viszont nem azzal a stresszel megyünk egy-egy viadalra, hogy ha törik, ha szakad, győzni kell – mondja András Előd.

Elvárás ide vagy oda, a fiúk szórakozásból már tizennégy kupát hoztak Háromszékre. Nincs székhelyük, így a csapat tagjai sorban haza vihetnek egy-egy ereklyét, a tizenkilenc játékos közül lassan mindenkinek ott fénylik egy kupa a szobájában.

Még a budapesti torna előtt a Sepsi 08 együttese hétvégén a Tusnádfürdő Kupán mérettetik meg, itt is címvédőként veszik fel a harcot a többi csapattal.

Ami pedig a megyeszékhelyi mini focitornák szervezését illeti, a nemrég szervezett Háromszék Kupa mindenki szerint nagyon sikeresnek bizonyult. Kevés támogatóval és sok munkával, odaadással sikerült a fiúknak az eddigi talán legsikeresebb tornát megszervezniük. A kétnapos rendezvény alatt a sportcsarnokban alig lehetett helyet találni, számukra ez a legnagyobb elégtétel. Kérdésünkre, hogy miért nem jegyeztetik be hivatalosan a csapatot, miért nem rendelkeznek jogi formával, András Előd ennyit mondott: a baráti kört nem szokás bejegyeztetni.

A Sepsi 08 tagjai: András Előd, Szilágyi Szaniszló, Józsa Tihamér, Pál Levente, Rétyi Zakariás, Dénes Norbert, Papp Csongor, Kerekes Tamás, Gábor Csongor, Kedves Levente, Máté József, Mánya Szabolcs, Ráduly Csaba, Vajna Ervin, Kedves Attila, Okos Alpár, Gödri Áron, Miklós Tamás, Roman Ilie.

(hirmondo.ro – Székely Emőke)