A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája rendezvényt a Magyar Labdarúgó Szövetség a kezdetektől fogva, 2010-től támogatta, felkarolta.

Három évvel ezelőtt a budapesti futsal Európa-bajnokság alkalmával került szorosabb kapcsolatba az ELTE és az MLSZ szervezőbizottsága. Kasza János, Eb-rendezésért felelős főszervező, az MLSZ Sportigazgatóságának event managere, futsal koordinátora az ELTE önkéntesei segítségével bonyolította le a sikeres hazai kontinensviadalt. Ugyanebben az évben került első alkalommal megrendezésre a KEK, ahol is az MLSZ szervezte a játékvezetőket, és biztosította a díjazást.

Azóta minden évben van valamilyen együttműködés: Az MLSZ idén Dunai Antal fővédnökletével és a Budapesti Labdarúgó Szövetség (BLASZ), Lovász Tamás budapesti igazgatójának támogatásával, a szokásos, magas színvonalú első- és másodosztályú játékvezetők biztosításával segíti a torna sikeres lebonyolítását.

Rendezvényünk idén kiemelten szeretné felhívni a honi labdarúgás szervezőinek figyelmét az egyetemi labdarúgás fontosságára. Szinte minden egyetemen, kivétel nélkül komoly házibajnokságok zajlanak, országos szinten kb. 8000 amatőr labdargó részvételével. Ezekből a bajnokságokból nőttek ki azok a játékosok, akik jelenleg a Szombathely, BME, ELTE, Fehérvár, Debrecen, Dunaújváros, Szeged futsalcsapatait alkoltják.

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága és lelkes budapesti egyetemi diákok kezdeményezésére 2013-tól beindul a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság. 

A KEK szervezőinek célja, hogy országos szinten is beinduljon ehhez hasonló megmérettetés, melynek jól láthatóan lenne létjogosultsága a honi futballéletben.

Talán a magyar labdarúgás számára is biztos bázist jelenthetnének azon felsőoktatási intézmények, melyek megfelelő tornacsarnokokkal és sok értelmes, a sportot és a tanulást is fontosnak tartó fiatal játékossal erősítést, vérfrissítést és fejlődési lehetőséget, így összességében egy szebb jövőt mutatnának hazánk legnépszerűbb sportágának.