A halálcsoportban nem voltak egymás számára ismeretlenek az ellenfelek. A BME, a Csíki Sapientia és a SZIE tavaly is egymást boldogította az első napon. A Sepsi ’08 pedig éppen a Műszaki Egyetemet búcsúztatta az elődöntőben 3-0-al. Volt tehát mindenkinek éppen elég törleszteni valója.

Az első fordulóban még semmi sem dőlt el. Egy-egy döntetlennel nyitottak a csapatok. Bár a BME az előző esztendőben simán, 3-0-ra megverte a csíkieket, idén nem bírtak velük. Az előző két kiírás győztese a Sepsiszentgyörgy pedig meglepetésre, egy gól gazdag ikszet játszott a Szent István Egyetemmel. Az itt elhullajtott pontok pedig igencsak megnehezítették a címvédő dolgát.

A döntetlenek után a délelőtt legnagyobb rangadójára került sor. A KEK eddigi történelmének győztesei (Sepsi 2x, BME 1x) csaptak össze egymással, úgyhogy ez akár döntőnek is beillett volna. A várakozásoknak megfelelően hatalmasat küzdöttek egymással a felek. A félidőben még semmi sem dőlt el, hiszen 2-2 állt az eredményjelzőn. A folytatásban azonban a BME hamar vezetést szerzett, erre aztán a Sepsi, ha nehezen is, de válaszolni tudott. Azonban a pestiek nem hagyták magukat és egy gyors találattal ismét magukhoz ragadták az előnyt. Az egyre inkább túlfűtött hangulatú meccsen sajnos a Sepsi egyik cserejátékosa, inzultálta a játékvezetőt, ami miatt rögtön piros lapot kapott, majd a bírók félbeszakították a mérkőzést. Így bár 4-3 volt ekkor az állás a BME javára, végül 3-0-al ítélték oda a győzelmet a pestieknek. A Sepsi ’08 csapata a sportszerűtlen a cselekedetet sportszerűséggel javította, ugyanis az együttes a meccs után bocsánatot kért játékosuk tettéért.

A Csíki Sapientia kihasználta a másik erdélyi csapat botlását, ugyanis a tavalyi 3-3 után 5-1-gyel intézte el a SZIE-t, amivel nagy lépést tett a továbbjutás felé. A Gödöllő 1-0-ra még vezetett, azonban ellenfele egy perc alatt megfordította az eredményt, amit már nem engedett ki a kezéből.

Az utolsó fordulóban a BME a tavalyi évhez hasonlóan (2-0), idén is kapott gól nélkül intézte el a Szent István Egyetemet, így csoportjában első lett. A két erdélyi alakulat összecsapásán a Sepsinek mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy megvédhesse címét. Ennek megfelelően másfél perc alatt vezetést szerzett a szorult helyzetben lévő gárda. Azonban a csíkiek sem hagyták magukat, és kihasználva ellenfelük hátul elkövetett hibáját, egalizálták az eredményt. Az első félidő hajrájában egy hatalmas bombával szerzett ismét vezetést a Sepsi. A második játékrészben tovább növelték előnyüket a háromszékiek, amire csupán három perccel a vége előtt volt válasz Csíki részről. Aztán az utolsó negyven másodperc, maga volt a rémálom a címvédő számára. Ugyanis a csíkszeredai gárda előbb egyenlíteni, majd fordítani tudott, így búcsúztatta a kétszeres győztest a KEK-től.

„Nem szerepeltünk úgy a mai napon, mint máskor, de ettől függetlenül örülök, hogy megvan a továbbjutás. Holnap mindenképpen szeretnénk dobogóra állni, bízunk benne, hogy ez sikerülni is fog.” – nyilatkozta a Csíki Sapientia csapatkapitánya a Sepsi búcsúztatása után.

 

B csoport:

BME – Csíki Sapientia 1-1

Sepsi ’08 – SZIE 3-3

BME – Sepsi ’08 3-0 (4-3-nál félbeszakadt a találkozó)

Csíki Sapientia – SZIE 5-1

BME – SZIE 3-0

Sepsi ’08 – Csíki Sapientia 3-4

H.

Csapat

M

Gy

D

V

R.G.

K.G.

P

1.

BME

3

2

1

7

1

7

2.

Csíki Sapientia

3

2

1

10

5

7

3.

Sepsi ’08

3

1

2

6

10

1

4.

SZIE

3

1

2

4

11

1