A sorsoláskor a hazai Paksi Halászlé, a kolozsvári Sixtynine és a Debreceni Egyetem gárdájára voksoltunk volna, ha a továbbjutókat kérdezik. A beregszásziak számára újoncként inkább a tisztes helytállás volt elvárható.

Az ELTE igencsak rapszodikusan teljesít itthoni környezetben a KEK-en, köszönhetően a szervezés nehézségeinek, ezért nem könnyű megjósolni mire lesz képes (két éve 5., tavaly 13. hely). Idén szerencsére jól kapták el a rajtot a fiúk. A Debreceni Egyetemet 4-0-val intézték el, és mivel a Sixtynine is simán győzött, így már kalkulálni lehetett a továbbjutókat.

A könnyed nyitány után azonban jött a nehézkesebb folytatás mindkét részről. Az ELTE csak a második játékrészben tudta dűlőre vinni a dolgot a Beregszásszal, ahol egy aprócska találattal nyert, és továbbra is kapott gól nélkül állt. A kolozsváriak viszont egészen a második félidő közepéig hátrányban játszottak a Debrecen ellen, amikor is két perc alatt a maguk javára fordították az állást és egy gyors gólváltás után végül szintén behúzták a három pontot.

A záró felvonás előtt tehát csak a csoportelsőség volt már kérdéses. Ezen a „kisdöntőn” hatalmas küzdelmet láthattunk mindkét fél részéről. Kezdetben a Paksi Halászlé, majd a Sixtynine kezdeményezett jobban, és alakított ki helyzeteket. Aztán a második félidő elején, a kolozsváriak miután elfektették a védőt, egy szépen kijátszott találattal szerezték meg a vezetést, és mint később kiderült, a győzelmet is. Az ELTE ugyanis hiába küzdött, egyenlíteni már nem tudott. Egyébként a csoportelsőséghez a kevesebb rúgott gól miatt még az is kevés lett volna.

A negyeddöntőben így egy igazi presztízsmérkőzés lesz, ugyanis a hazai gárdára a BME együttese vár.

A Beregszász – Debreceni Egyetem mérkőzés lapzártánk után ért véget.

D csoport:

ELTE – Debreceni Egyetem 4-0

Beregszász – Sixtynine 1-5

ELTE – Beregszász 1-0

Debrecen – Sixtynine 2-3

ELTE – Sixtynine 0-1

Beregszász – Debrecen

H.

Csapat

M

Gy

D

V

R.G.

K.G.

P

1.

Sixtynine

3

3

9

3

9

2.

Paksi Halászlé

3

2

1

5

1

6

3.

Debrecen

2

2

2

7

0

4.

Beregszász

2

2

1

6

0

A negyeddöntők párosítása:

PPKE – TF/Selye

BME – Paksi Halászlé

Nyíregyházi Főiskola – Góbék

Csíki Sapientia – Sixtynine