Az ELTE-BEAC vezetői, a KEK szervezői a 2013-as KEK-re egy jótékonysági felhívásra, egy gyűjtésre kérte fel a résztvevő csapatokat határon innen és túl.

Az idei évtől kezdve minden évben egy-egy jó cél érdekében fog össze a KEK, hogy a sporton keresztül segítsen ott, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Az idei cél, hogy a Kárpátalján található Tiszakeresztúr Általános Iskolájának minél több sportszert, sporteszközt, felszerelést tudjunk összeszedni és eljuttatni. Kárpát-medence magyar lakta területeinek legszegényebb régiója Kárpátalja. Itt egy magyar iskola fenntartása mindennapi küzdelemet jelent, így olyan dolgokra mint a sport, már nem jut forrás, nem jut energia. Mi ezen szeretnénk segíteni!

Dobsa Aranka igazgatónővel együttműködve az ELTE-BEAC egy gála mérkőzéssel egybekötött program keretén belül viszi el április végén az összegyűjtött holmikat. A minitornán résztvesznek a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola, a helyi általános iskola diákjainak és az ELTE-BEAC futsalosainak csapatai.

Addig is április végéig folyik még a gyűjtés. Következő héten pedig internetes árverezésre kerülnek a Videoton FC és a DVSC-TEVA által felajánlott dedikált mezek is!

Honlapunkon részletesen beszámolunk majd az eseményről.

Köszönjük minden csapatnak a segítségét!