Kedves barátaink, Kárpát-medencei amatőr labdakergetők, szurkolók és sajtósok!

Huszonhárom után huszonnégy következik, ez a világ rendje. Nem csupán egy ember életének múló stációi követik így a rendszert, hanem egyebek is. Például a hagyományos rendezvények, ahol a 23. után értelemszerű a 24. Az amatőr sportrendezvények sem képezhetnek kivételt, a legszebbek esetében is huszonnégy követi a huszonhármat. Matekzsenik rögtön kiszámolhatják, négy esztendő is elmúlt már a huszadik Erdélyi Labdarúgó Diákkupa kettős jubileuma óta…

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége 2013-ban is követik a világ rendjét, idén is lesz ELDK, december 14-15. között szervezzük. Természetesen Székelyudvarhelyen, és tesszük ezt azért (is), hogy a régi motorosok egyszerűbben idetaláljanak, az újak pedig kíváncsiságból érezzenek többletindíttatást ellátogatni erre a szép vidékre.

A XXIV. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa – közismert nevén az ELDK – idei mottója a múlt évi… Találó megfogalmazást kapott, az utóbbi évek találkozóit és ezek szervezését jellemző lelkesedés hozta. Ezt folytatjuk. „ELDK. Több mint egy bajnokság!”. A XXIV. eseményhez érkezve az ELDK kinőtte önmagát, túllépett az egy a sok közül amatőr labdarúgó bajnokság keretein. A XXIV. ELDK már nem csupán a szokványos megmérettetést jelenti, 2013-ban az erdélyi diákkupa nem egyszerűen labdarúgás, ahol a rangsor a fontos, hanem huszonnégy év magyar (foci) történelem, a Kárpát-medencei magyar ifjúsági összefogás, az együttgondolkodás és a tenni akarás megvalósítása, számtalan maradandó emlék és barátságok születése is.

2013-ban is folytatódik a történelem… December 14-15. között a székelyudvarhelyi Városi Sportcsarnokban reményeink szerint a vándorserlegért ismét küzdenek majd hagyományos ELDK-s résztvevőink, melyeken kívül várjuk olyan Kárpát-medencei városok magyar egyetemista labdarúgóinak jelentkezését is, akik hajlandóak részt venni egy Erdélyben szervezett színvonalas bajnokságon. A csapatok elszállásolása a hagyományokhoz híven bentlakásokban és jutányos árú panziókban történik, az utazás és az ellátás önköltséges. A nem romániai csapatok idén is benevezési díj nélkül vehetnek részt a bajnokságon.

A részvételi lehetőségről, szervezési kérdésekről és a szabályokról bővebb tájékoztatást az UFF és a MISZSZ elérhetőségein lehet igényelni (+40-266-213371, uff@uff.ro, miszsz@miszsz.ro), vagy hamarosan a rendezvény honlapján (www.uff.ro és www.facebook.com/diakkupa) olvasni.

A szervezők.

2013. november 11.
Székelyudvarhely