Az MLSZ-ben a labdarúgás népszerűsítésével megbízott ferencvárosi legenda, Nyilasi Tibor aktív játékos pályafutásából szép emlékeket őriz a KEK-ről – igaz, azt a sorozatot Kupagyőztesek Európa Kupájának hívták. Csupán a névhasonlóságnak köszönhető, hogy Nyíl személyében az V. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának egyik védnökét tisztelhetjük?!

Miért vállalta el a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának fővédnökségét? 

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az összmagyarság fiataljainak találkozóján fővédnök lehetek. Minden kezdeményezés, ami a labdarúgással kapcsolatos, erősíti a honi futballt.

Miért tartja fontosnak az egyetemi sport népszerűsítését, fejlesztését napjainkban a Kárpát-medencében?

Jó érzéssel tölt el, hogy a határon inneni és túli magyar ifjak a sport, azon belül is ezen torna által találkozhatnak egymással, ezzel is erősítve magyarságunkat. Hangsúlyosnak tartom azt is, hogy az úgynevezett egyetemi korosztály a tanulás mellett rendszeres mozgással tartja karban egészségét, hiszen ők jelentik a jelent és a jövőt.

Válhat-e a futsal a jövőben széles körben olyan népszerűvé, mint nagypályás “testvére”?

Úgy gondolom, hogy idehaza a futsal jelenti a magyar futball ’grund korszakát’. Amikor a honi foci jó volt, akkor a kispályákról, a grundokról kerültek ki a klasszisok. A futsal amatőr szinten egyre felkapottabb, hiszen mind az intézményekben, mind az egyesületekben felismerték a sportágban rejlő lehetőségeket a képzésre.

Ki a kedvenc focistája?

Sorrend nélkül C. Ronaldo, Messi és Ibrahimovic. Magyarországon örülök, hogy akadnak ifjú tehetségeink Radó Andris, Kovács István és Böde Dani személyében.

Azt már csak mi jegyezzük meg halkan, hogy a március 7-8-a közötti KEK-en több feltörekvő reménységet is testközelből láthattok a BEAC Sportcsarnokban!