Látványos betétprogramból a mostani Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján sem lesz hiány: a tavalyi nagyszabású Cheer Dance verseny hozományaként idén először rendezik meg a Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Bajnokságát cheerleading sportágában. Március 7-én, közvetlenül a futsaltorna döntőjét megelőzően gyönyörű lányok foglalják el a BEAC Sportcsarnok játékterét, hogy színvonalas táncbemutatóikkal, show-elemeikkel és akrobatikáikkal kápráztassák el a nagyérdeműt –  köztük a külföldről érkező pontozó bírókat. A cheerleadinghez hozzátartozik a versengés, a szórakoztatás és a kitűnő előadásmód, ezért ha a futsalmaraton kellős közepén némi felüdülésre, változatosságra vágysz, csöppenj bele egy kis időre a világukba!

A Sport Accordnál idén májusban elfogadott sportág egyetemi berkeken belüli népszerűsítésének céljából a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség sportági szakreferensnek nevezte ki Kovácsik Ritát, aki nem tétlenkedett sokáig. Az I. Cheer MEFOB ötlete az ELTE-BEAC Cheerleading és Aerobik Szakosztály vezetőjének, a Magyar Cheer Szövetség alelnökének elhivatottságát dicséri.

A KEK második napján sorra kerülő versenyen a lelkes cheerleaderek több kategóriában mérik össze “erejüket”: Senior Cheer Dance; Senior Cheer Dance Double; Senior Cheer Team; Senior Groupstunt; Senior Partnerstunt. A megmérettetésen az Európai Szabálykönyv szempontrendszere a mérvadó és a pontozólap is European Cheer Union által jóváhagyott szempontok alapján áll össze.

A csapatok 2014. február 26-ig tudnak nevezni, a határidő lejárta után az induló csapatok kilétéről is beszámolunk.

Bírók: a Kaliforniából érkező Tony Hodges és az Ausztriából hazánkba látogató Ursula Hahn.

Fotó: Kelemen Ádám