Egyre nagyobb hullámokat vett a Sportwavez! A tematikus közösségi oldal forradalmasította az amatőr csapatsport informatikai és információs támogatását. A rendszer megkönnyíti a csapatszervezési és menedzselési feladatokat, átláthatóbbá teszik a meccsek eredményeinek követését és plusz információkat kínál akár a legalacsonyabb szintű bajnokságokban futballozókról is olyan jellemzők tekintetében, mint a játékerősség vagy a fair play.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának szervezői már több ízben is élesben – így például az ELTE Lágymányosi Bajnokságában – tesztelték a programot, ezzel minden akadályt elhárítottak a március eleji futsaltornán való alkalmazásán. Alapfunkcióival nem csupán jelentősen csökkentik a tevékenységek koordinálására fordított időt, hanem átláthatóbbá teszik a meccsek eredményeinek követését, valamint a helyszíni szervezést és az adminisztrációs feladatokat is. Nem mellesleg, a Facebookra emlékeztető kinézete  felhasználóbarátivá varázsolja a rendszert.

A küldetésünk, hogy digitális eszközökkel 21. századi alapokra emeljük az amatőr csapatsport támogatását. Mindezt úgy, hogy a hasznos alapfunkciók mellé behozzuk az egészbe a mai digitális világ alapvető mozgatórugójának tekintett játékosságot, valamint a valós eredményeken alapuló digitális elismerést, lehetővé téve ezzel a tehetségkutatás teljesen új alapokra helyezését” – így fogalmazzák meg a Sporwavez küldetését az ötletgazdák, akik amatőr futballistaként maguk is rendszeresen szembesülnek a csapatsportok menedzselésével járó napi teendőkkel.

A rendszer a későbbiekben az adatok folyamatos bővülésével és a felhasználók növelésével a tehetségkutatásban is komoly segítséget kínál. A meccsek statisztikáit adatbázisba mentik, így minden játékosnak egyéni statisztikákkal rendelkezik, amiket szűrhetővé tesznek. Ezen funkciók tükrében a KEK-en is könnyen csiszolatlan gyémánt(ok)ra akadhatnak a megfigyelők!