KEK-győztes parádéjától hangos a sajtó. Múlt hét szerdán és csütörtökön Galacon fogadta a román futsal-válogatott a szomszédos Moldova Köztársaság válogatottját. Nelu Stancea szövetségi kapitány keretében ezúttal is ott szerepelt a Sepsi 08 együttesét két KEK-aranyig vezető Mánya Szabolcs.

A szerdai összecsapáson jól kezdett a román válogatott. A vendégek a kapusuknak köszönhették, hogy csak a kilencedik percben szerezte meg a vezetést Románia. Három perccel később a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának budapesti állomásán két ízben is gólkirályi címet szerző Mánya Szabolcs is betalált. A szünetig még kétszer bizonyultak eredményesnek a románok, ám a játék képe még árulkodóbbnak tűnt. Finoman fogalmazva is azt kell mondanunk, hogy Szabi “hülyét csinált” a vendégekből és góltörő játékkal hálálta meg az edzői bizalmat. Itt kell megjegyezzük, hogy a támadó szemet gyönyörködtető megoldásainak, mozdulatainak az idei kétnapos futsalmaratonon is örvendhetünk.

A edzőmeccsé nemesült találkozó második félidejét is góllal kezdte Stancea legénysége:  a 26. percben 6 – 0-ra vezettek már. A 26. percben 6 – 0-ra vezettek már. Az utolsó percekre Stancea kapitány a kapust is lehozta, helyébe mezőnyjátékost küldött. A vendégek ennek köszönhetően szerezték meg a szépítő találatukat: egy elcsípett labdát sikerült az üres kapuba gurítaniuk.

Románia – Moldova 6 – 1

Gólszerzők: Rucsandri, Al Ioani, Matei, Mánya, Stoica(2)

Csütörtökön délben újból egymásnak esett a két csapat. Ezúttal is a román válogatott irányított az egész mérkőzésen. Ugyan nem sikerült a szerdai eredményt megismételniük, de a pályát így is győztesen hagyták el Szőcsék.

Végeredmény: Románia – Moldova 3 – 0

forrás: sportbarat.ro