“A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája rendezvényt a Magyar Labdarúgó Szövetség már a kezdetektől fogva, 2010-től felkarolta.” – írtuk az idei torna szakmai fővédnökével, Csányi Sándorral néhány napja készített interjúnkban. Négy évvel ezelőtt a hazai rendezésű futsal Európa-bajnokság alkalmával került először szorosabb kapcsolatba az ELTE-BEAC és az MLSZ szervezőbizottsága. Kasza János, Eb-rendezésért felelős főszervező, az MLSZ Sportigazgatóságának event managere, futsal koordinátora akkoriban az ELTE-BEAC önkénteseinek segítségével sikeresen bonyolította le a kontinensviadalt a Papp László Sportarénában. Ugyanebben az évben első alkalommal rendezték meg a KEK-et, amelyre az MLSZ szervezte a játékvezetőket, és biztosította a díjazást.

Azóta minden évben beszámoltunk kisebb-nagyobb együttműködésről a két fél között, ám a 2013-as esztendő igazán gyümölcsözőnek bizonyult. Tavaly szeptember óta az ELTE-BEAC szervezésében tucatnyi egyetemista segít be a Magyar Labdarúgó Szövetség legújabb, válogatott mérkőzéseket felölelő projektjébe. Másfelől az MLSZ Budapesti Igazgatósága és lelkes budapesti egyetemi diákok kezdeményezésére ugyancsak ősszel indult útjára a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság. Lovász Tamás budapesti igazgatóval kialakult jó kapcsolat és az egyetemi futsalban rejlő fejlődési lehetőségek odáig vezettek, hogy a 2014-es KEK kiemelt támogatója, szakmai partnere a BLSZ. Utóbbi szervezet a szokásos, magas színvonalú első- és másodosztályú játékvezetők biztosításával segíti a futsaltorna sikeres lebonyolítását.

A magyar élvonalbeli futsal bajnokságok meccsein edződő bírók fújják majd a sípot a KEK mind a 43 mérkőzésén – remélhetőleg a csapatok közmegelégedésére. A játékvezetésen kívül a BLSZ biztosítja a torna díjazását. A dobogós helyen végző együttesek számára kupával és érmekkel, míg a legjobb játékos, a gólkirály és a torna legjobb kapusa számára egy-egy különdíjjal készül a szövetség. Köszönjük a támogatást! Hajrá KEK, hajrá BLSZ!