A 2014/15-ös évad kezdőtornájaként rendezték meg immáron második alkalommal a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája versenysorozat csíkszeredai állomását.  Az eredeti tervektől eltérően végül csak 10 csapat jelentkezett az idei kiírásra: csapatok érkeztek Budapestről, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Brassóból és Csíkszeredából. A pénteki megnyitóra, valamint sorsolásra a marosvásárhelyi Orvosi Egyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai és vásárhelyi karainak csapatai, a Sepsi`08, az Imperial Wet, valamint a Vikingek csapata jelent meg.

A sorsolást követően hamar eldőlt, hogy a 2 csoport közül melyik lesz a nehezebb: a címvédő Sepsi`08 a “B” csoportban kapott helyet a budapesti ELTE-BEAC, a csíkszeredai Szobácska FC, a kolozsvári 69`Sixtynine valamint a marosvásárhelyi MaSzapi csapataival egyetemben. Előzetesen és utólagosan is ez bizonyult a könnyebbik ötösnek. Az “A” csoportban lényegesen kiegyenlítettebb küzdelemre volt kilátás: a Csíki Sapientia átkeresztelt csapata, az Imperial Wet mellé a Transilvania Brassót, a Marosvásárhelyi Orvosit, a Kolozsvári Góbékat, valamint a csíkszeredai Vikingeket sorolták be.

Szombaton reggel 10 órakor a Marosvásárhelyi Orvosi – Vikingek nyitómérkőzéssel indult a csíki állomás. A délelőtti órákban jobbára csak tapogatóztak a csapatok, de ahogy az idő melegedett, úgy Márton Áron Gimnázium Sporttermében is egyre inkább parázshangulat alakult ki. Említésre méltó az a tény, hogy az Imperial Wet külön kérésére minden mérkőzése a délutáni órákra került. Igaz, így nem is volt olyan könnyű dolguk, hisz a 4 mérkőzést szinte egymás után kellett lejátszaniuk alig 1-1 mérkőzésnyi időt pihenve. Ennek ellenére a nap végén első helyezettként zárták az „A” csoportot 8 ponttal. Mögöttük a Vikingek 7, a Marosvásárhelyi Orvosi 5, valamint a Transilvánia Brassó 4 ponttal végzett. A „B” csoportban a Sepsi`08 makulátlanul teljesített, így 12 ponttal egyértelműen csoportelsőkként végezték a napot. Mögöttük az ELTE-BEAC és a kolozsvári 69’SixtyNine végzett 7-7 ponttal – utóbbi gyengébb gólarányának köszönhetően a harmadik helyen végzett. Negyedik továbbjutóként a MaSzapi együttese zárt, akik az utolsó csoportmérkőzésen a továbbjutásért harcolva 4-1 arányban legyőzték a Szobácska FC-t. Az esti helyosztón a Góbék már nem álltak pályára, így a zöld asztalon elveszítették a meccset 3-0-ra és a Szobácska FC játék nélkül végzett a torna 9-ik helyén. A csoportmérkőzések után eljött a lazítás ideje: a Korona szálloda folyosói megteltek élettel, a csapatok az esti partyra készültek, melynek a Moretti Étterem adott otthont. Egy fergeteges éjszaka után aztán ismét a focié volt a főszerep, de ezúttal már jobban kellett koncentrálnia a csapatoknak, mint egy nappal előtte.

A negyeddöntők során kiesett az egyetlen budapesti együttes is, akiknek az Orvosok parancsoltak megálljt. A torna ezen fázisa azonban már a Sepsi ’08-ról és az Imperial Wet együtteseiről szólt, akik nagyobb erőfeszítéssel, ám magabiztosan jutottak el a döntőig – nem hazudtolták meg a hozzájuk fűzött reményeket. Játékuk alapján már az első nap körvonalazódott, hogy – sorsolástól függően – nagy valószínűséggel ez lehet a torna álomfináléja.

Mindkét együttes nagy hangsúlyt fektetett a taktikai játékra, felépítve minden támadást valamint védekezést úgy, ahogy azt a futsal nagykönyvében megírták. Ennek köszönhető, hogy a mérkőzés első perceiben nem született gól. Mindkét csapat kereste az ellenfél gyenge pontját, melyet az ötödik percben Szőcs László, az Imperial Wet játékosa talált meg és a szentgyörgyiek kapusa mellett könnyedén húzta el a labdát. Ezután a Sepsi kénytelen volt feladni a labdajáratást és támadásra kényszerült, aminek meg is lett az eredménye: Gábor Csongor egyenlített egy gyönyörű lövéssel a hetedik percben. Sőt, 2 perccel később Pál Levente góljával már a Sepsi át is vette a vezetést. A játék ekkor vált igazán pörgőssé. Mindkét csapat erőltetett menetbe kapcsolt és a laszti hol az egyik, hol a másik kapu előtt mozgott. Az Imperial végül betalált nem sokkal a félidő vége előtt: egy Sepsi védőn megpattant labdát Tankó Előd vágott a kapuba, így a félidő eredménye 2-2 lett.

A második játékrészben már pattanásig feszültek az idegek, a teremben valósággal tapintani lehetett a feszültséget. Maradt a gyönyörű játék, a sok helyzet, de már koránt sem voltak olyan higgadtak a játékosok. A félidő első felében nem született gól, mindkét csapat remekül védekezett és hárította az ellenfél lövéseit. Végül Mánya Szabolcs tört meg a csendet és egy gyönyörű balost helyezett el a rövidbe. A válasz picit később, de még a félidő vége előtt megérkezett: az Imperial csapata vészkapusra váltott és emberelőnyben Kőváry Zsolt gólját követően ismét egált mutatott az eredményjelző. Ettől a pillanattól még kiélezettebbé vált a rangadó, de egyik csapatnak sem sikerült ismét gólt szereznie, így végül a 3-3-as végeredményt követően büntetőrúgásokra került sor.

Az Imperial kezdett. Egy szép, a bal sarokba lőtt góllal máris vezetett, de a Sepsi is teljesítette az első pontrúgást. Ezt követően mindkét csapat kipipálhatta a második és harmadik 6 méterest, anélkül hogy a kapusok bármilyen gondot okozhattak volna. Az Imperial negyedik rúgója azonban hibázott és ez végül megpecsételte a sorsukat. A Sepsi a negyediket is hibátlanul teljesítette, így ők emelhették ismét a magasba a csíkszeredai trófeát és nem utolsó sorban ők lehetnek a 2015-ös TuFi első szereplői.

Negyeddöntők (2014. október 19., vasárnap):

Imperial Wet – MaSzapi 3-1

Brassói Transilvania – Sepsi`08  4-8

Vikingek – Kolozsvári 69`Sixtynine 8-0

Marosvásárhelyi Orvosi – ELTE-BEAC 5-2

Elődöntők:

Sepsi`08 – Vikingek 3-1

Marosvásárhelyi Orvosi – Imperial Wet 1-5

Kisdöntő:

Marosvásárhelyi Orvosi – Vikingek 3-0 (A Vikingek csapata nem jelent meg, így automatikusan kikaptak 3-0-ra)

 

Döntő:

Imperial Wet – Sepsi`08 3-3* (6-7 büntetőket követően)

Helyezések:

 1. 1.      Sepsi`08
 2. 2.      Imperial Wet
 3. 3.      Marosvásárhelyi Orvosi
 4. 4.      Vikingek
 5. 5.      ELTE-BEAC
 6. 6.      MaSzapi
 7. 7.      Transilvánia Brassó
 8. 8.      Kolozsvári 69`Sixtynine
 9. 9.      Szobácska FC
 10. 10.  Kolozsvári Góbék

Különdíjasok:

Éjszaka Ördöge – Marosvásárhelyi Orvosi

Fair Play Díj – Szobácska FC (7 fault összesen, 0 lap)

Legjobb Játékos – Gliga Cristian (Imperial Wet)

Legjobb Kapus – András Ervin (Vikingek)

Gólkirály – Mánya Szabolcs (Sepsi`08 – 11 gól)

Góllövők:

 1. Mánya Szabolcs (Sepsi`08) – 11 gól
 2. Szőcs László (Imperial Wet) – 10 gól
 3. Ráduly Csaba (Sepsi`08) – 8 gól
 4. Bálint Péter (Vikingek) – 6 gól
 5. Miklós Tamás (Sepsi`08) – 6 gól