Két évvel ezelőtt egy nagyszabású Cheer Dance verseny keretén belül látványos betétprogrammal egészült ki a KEK, hogy aztán 2014-ben ez a Cheer MEFOB (I. Egyetemi – Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokság) keretein belül ez a program a csúcsra jusson. A résztvevők tavaly március 7-én, közvetlenül a futsal torna döntője előtt mérték össze erejüket, a bajnokságon az Európai Cheer Szövetség hivatalosan kvalifikált bírói pontoztak, a verseny pedig ELTE-győzelemmel zárult.

A tavalyi sikerre való tekintettel idén sem maradhat el a Cheer MEFOB – a II. országos bajnokságot ismét a KEK döntője előtt rendezik meg, tehát a két napnyi futsalmeccs közé felüdülésként csinos lányok által előadott színvonalas táncbemutatókat, show-elemeket és akrobatikákat szúrnak a szervezők.

A verseny célja, hogy az esemény gálahangulata, a külföldi hallgatók, a nagy nézőszám, a sajtó mind-mind hozzájáruljon a sportág népszerűsítéséhez és egyre több hallgató űzze ezt a rendkívül szórakoztató és látványos sportot, egyre több egyetem nevezzen a Cheer MEFOB-ra.

A rendező a MEFS (Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség) megbízásából az ELTE-BEAC lesz. Következő linkeken további infókat, fotókat is találhatsz a Cheerleading magyarországi céljairól és a tavalyi MEFOB-ról. Az infókért katt ide, ide, ide, vagy ide.

Ne hagyd ki a katarzist, március 7-én 16 órakor tehát Cheer MEFOB-döntő, utána pedig a KEK döntője a BEAC csarnokban!