Idén is fővédnökként támogatja a KEK-et dr. Mezey Barna. A 2010 óta hivatalban lévő rektor egyetemista korában evezett, így sportélményeit leginkább a Dunához köti. Rengeteg túraversenyen vett részt, így elmondhatja magáról, hogy a sport és az egyetemi évek összefonódtak számára. Nem csoda tehát, hogy támogatja, hogy a KEK-en szereplő csapatok számára is egy az egyetemmel szorosan összeköthető élmény lehessen a futball.

Az ELTE rektorával tavaly készítettünk egy interjút, amiben elmondta, hogy Özil a kedvenc futballistája és hogy a KEK rengeteg szempontból fontos. Egyrészt az egyetem vezetése fontosnak tart minden olyan kezdeményezést, ami megfelel Eötvös Loránd kívánságának, mely így szól: „Azt kívánom én, hogy a tanulás mellett ne legyen hiány a mulatságban sem”. És hát mi lenne jobb közösségformáló, mint a sport?

 A sport közös kapocs a résztvevő országok diákjai és kollégáink között is.

Másrészről az is fontos, hogy a KEK nem csupán az egyetem falain belül, azon kívül is, sőt, az országhatáron átívelő közösséget épít.

A sport megtanít küzdeni, veszíteni és győzni – a sikerhez szükséges kitartás mindannyiunkat kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához segíthet.

Dr. Mezey Barna 61 éves, a magyar alkotmány- és jogtörténet jelentős tudósa. 2010 óta az ELTE rektora, sőt 2012 óta a Magyar Rektori Konferencia elnöke. Nyolc éven át (2000-2008) volt ÁJK dékánja. Kutatásai során többek között a magyar alkotmány- és jogtörténet. Kutatásai során a Rákóczi-szabadságharc államának jogalkotási kérdéseivel, a magyarországi cigányság történetének jogtörténeti kérdéseivel foglalkozik.