Tavaly Nyilasi Tibor, a 2014-es KEK fővédnöke, egy nekünk adott rövid interjúban elmondta, megtisztelőnek tartja, hogy az összmagyarság fiataljainak találkozóján fővédnök lehet. Jó hír, hogy ez idén is így lesz: Nyíl a 2015-ös KEK fővédnöke is!

A kétszeres magyar bajnokkal idén is tervezünk beszélgetni, ám addig is idézzük fel szavait:

Jó érzéssel tölt el, hogy a határon inneni és túli magyar ifjak a sport, azon belül is ezen torna által találkozhatnak egymással, ezzel is erősítve magyarságunkat. Hangsúlyosnak tartom azt is, hogy az úgynevezett egyetemi korosztály a tanulás mellett rendszeres mozgással tartja karban egészségét, hiszen ők jelentik a jelent és a jövőt.

A KEK fővédnöki pozícióját idén is örömmel vállalta el Nyilasi Tibor, akinek szavait a tavalyi megnyitón a csapatvezetők láthatóan nagy érdeklődéssel fogadták az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékáni tanácstermében. Március 5-én, csütörtökön ismét Nyilasi Tibor beszél majd a megnyitón, ahol a résztvevők idén is Dezső Tamás dékán és az ELTE BTK vendégszeretetét élvezhetik majd.

Nyilasi Tibor mindössze két csapatban játszott labdarúgóként, a Ferencváros és az Austria Wien csapatainak színeiben kétszeres magyar, háromszoros osztrák bajnok volt. Előbbiben szinte mindent megnyert: volt bajnok, kupagyőztes, gólkirály (ezt Ausztriában is elmondhatta magáról), Európai Ezüstcipős, két világbajnokságon vett részt, Európa-válogatott volt.

Tíz évig játszott a válogatottban, címeres mezben 70 meccsen 32 gólt szerzett. Edzőként kétszer is visszatért az Üllői útra, ahol egy bajnoki címet, három magyar kupát és három bajnoki ezüstöt is ünnepelhetett.

Nyíl idén januárban töltötte be 60. életévét, jelenleg is rendkívül aktív szerepet vállal a magyar futball fejlesztésében, az MLSZ honlapja szerint “2002 és 2007 között a Magyar Labdarúgó-szövetség utánpótlásért felelős szakfelügyelője volt. 2010 augusztusa és 2014 januárja között az MLSZ sportigazgatójaként tevékenykedett. 2013 januárjában tagja lett az UEFA szakmai bizottságának. Ezt követően az OTP Bank Bozsik-programban, a grassroots területén, az UEFA Futball Bizottságában és a Magyar Labdarúgás Fejlesztésért Alapítványban folytatta a munkáját.” Nyilasi Tibor a Sport TV megalapítása óta dolgozik a csatorna szakkommentátoraként, tavaly ősszel pedig a Dárdai Pál által vezetett válogatott edzői stábjának tagjaként.