Sokat jelent a KEK résztvevőinek és szervezőinek, hogy olyan neves egykori futballista és egy olyan példakép adja a nevét a rendezvényhez, mint Nyilasi Tibor. Nyíl idén is elvállalta a fővédnökséget, sőt a megnyitón is beszél majd arról, hogy miért fontos az egyetemi futball és a határon túli magyarsággal ápolt kapcsolatunk számára is a torna. Rövid interjúnkban a Sport TV szakértője és a nemzeti válogatott edzői stábjának tagja elmondta, mi az, amire csak a sport és a labdarúgás képes.

– Miért tartja fontosnak, hogy nevével népszerűsítse és támogassa a KEK-et?

A határon túl élő magyar szurkolóktól, barátoktól sokat kaptam játékos pályafutásom során. Emlékszem a 80-as években olyan román-magyar meccsre, ahol szinte be kellett csempészni az erdélyi magyarokat, akik természetesen mindennél jobban drukkoltak nekünk. Ezért nagy örömmel veszek részt ezen a rendezvényen is évek óta.

– Mik a legnagyobb erényei a KEK-nek?

Olyan összefogást ér el a fiatalok körében, amelyre csak a sport, a labdarúgás képes.

– Ön szerint mik a legfontosabb célkitűzései/feladatai az egyetemi futballnak?

Szerintem minden korban a játék öröme a legfontosabb tényező. A profi futballistának sem szabad elfelednie ezt, de az óvodásokon is csak ezt az egyet szabadna számon kérni. Bízom benne, hogy az egyetemisták, főiskolások között is a játék szeretete dominál majd.

– Figyelemmel követi a nemzetközi és a hazai futsal eseményeit? Ha igen, melyik a kedvenc csapata?

A grundokon, vagy futsal mérkőzésen, teljesen mindegy, én mindenhol a fineszes, technikás játékosokat keresem. Szeretem, ha valaki tud cselezni, építkezni. Bízom benne, hogy a torna résztvevői között is találok egy-két ászt!