Az ELTE Sport Kft. azzal támogatja a KEK-et, amivel tudja: az ELTE sporttelepének üzemeltetőjeként a rendezvény idejére díjmentesen biztosítja a pályahasználatot. Ez egy háromnapos rendezvény esetében óriási segítség, dr. Gömör Iván, a Kft. ügyvezetője elmondta nekünk, miért tartja fontosnak, hogy a KEK mellé álljon.

A KEK a focin keresztül közös kapcsolatot teremt a Kárpát-medencei országok hallgatói között. Fontosnak tartom, hogy az ELTE SPORT Kft. saját lehetőségeihez mérten minden évben támogatni tudja a KEK-et, ezzel is elősegítve a magyar értelmiségi közösségek sportos kapcsolatát.

– Az elmúlt öt évben figyelemmel követhette a rendezvény útját. Miben fejlődött a KEK?

A rendezvény szervezettsége és rendezése magasabb színvonalú lett. Második éve már lelátóról nézhetik a szurkolók a mérkőzéseket, a Cheerleading program színesíti az eseményt, idén először KEK Alumni tornát is rendeznek a szervezők és három éve jótékonysági gyűjtést is szerepel a programban.

– Merre lehet és érdemes még tovább lépni?

Akik nem tudják a helyszínen nyomon követni az eseményt azok számára minél több média anyagot biztosítani (mérkőzésekről, a Cheerleading MEFOB-ról, a jótékonysági gyűjtésről) és tovább népszerűsíteni a KEK-et az egyetemisták-főiskolások körében.

– Melyik a kedvenc KEK-es élménye?

A 2014. évi NSZK (ELTE) – Sepsi döntő mérkőzés nagyon izgalmas volt, melyet végül magas színvonalú küzdelemben a Sepsi nyert meg 2-1-re.

– Mit gondol a Cheerleadingről és arról, hogy a KEK keretén belül az ELTE és a BEAC már másodjára ad otthont MEFOB-nak, azaz egyetemi bajnokság döntőjének?

Remek ötlet volt a férfias küzdelem programjába beilleszteni a csinos lányok látványos akrobatikus MEFOB-át.