2011 óta értékes felszereléssel támogatja a KEK-et Szendrei József, a Joma Magyarország taulajdonosa, az Újpest egykori bajnoka, aki a spanyol márkával a Cadizban töltött évek alatt ismerkedett meg, elkötelezett híve a magyar futsal fejlesztésének

A Joma a futsalos körökben köztudottan az egyik, ha nem a legjobb felszereléseket gyártja: a Top Flex cipők ott virítanak az élvonalbeli és a válogatott játékosok lábán is. Éppen ezért óriási öröm, hogy Szendrei József és a Joma évek óta a KEK főtámogatója. A 2015-ös főnyereményt is ők biztosítják, hogy mi lesz az, egyelőre maradjon meglepetés.

Interjú Szendrei Józseffel és Simon Gáborral:

A Joma egyébként az ELTE-BEAC főszponzora, a KEK-et, mint az egyesület kiemelt rendezvényét 5. éve támogatja.

Szendrei József szerint Amerikában nagy kultusza van az egyetemi sportnak, nagyon népszerű, amit nagyon jó példának talál. Éppen ezért örül az olyan kezdeményezéseknek, amiknek hitvallása az egyetemi sport népszerűsítése. Ilyennek véli a KEK-et is, így egyértelmű volt, hogy mellé áll. Az elmúlt öt évben több mezgarnitúrát is felajánlott a győztes csapatoknak.

Szendrei József kapus volt, pályafutását Szolnokon kezdte. Elmondása szerint igen későn, középiskolában, amikor a testnevelő tanára focicsapatot toborzott és balhátvédként betette a csapatba. Egyik edzésen a kapust előreparancsolták, őt pedig a kapuba tették. Két évvel később mutatkozott be a Szolnoki MTE-ben.

1981-ben igazolt Újpestre, ahol 1987-ig szerepelt az NB1-ben. Ekkor Spanyolországba szerződött, ahol első évében a Malaga színeiben rögtön bajnoki címet ünnepelhetett a spanyol másodosztályban. Ekkor vitte el a Cadiz, ahol négy idényen keresztül volt kirobbanthatatlan tagja az élvonalbeli csapatnak. Egyik legemlékezetesebb mérkőzését akkor játszotta, amikor meghívták az andalúz válogatottba, ami 4-0-ra verte az akkori bajnok, Johann Cruyf vezete, sztárokkal teletűzdelt Barelonát.