Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere számára fontos a sport. Versenyszerűen vízilabdázott, amiből sokat tanult, például a küzdés és a csapatszellem fontosságát is. Azt mondja, Újbuda számára kiemelten fontos a sport és ebbe nem csak a kicsik, hanem az idősebb korosztály támogatása is bele kell férjen. A KEK szerinte egy másmilyen, fontosabb üzenettel is bír.

– Miért gondolja úgy, hogy a nevével, presztízsével támogatnia kell a KEK-et?

Újbuda Önkormányzata folyamatosan kiemelten kezeli a sportot, a legkisebbek, az óvodások sportolási lehetőségeinek megteremtése és fejlesztése ugyanolyan fontos számunkra, mint hogy az idősebb korosztályt is támogassuk ebben az igényeiknek megfelelően. A szabadidősport és az élsport is ugyanúgy, ugyanolyan támogatottságban megférnek egymás mellett, nem kell a mérlegnek elbillennie egyik vagy másik oldalra. A KEK pedig nemcsak sport, nemcsak sportszerű küzdelem, de azáltal, hogy határon túli magyarokra is kiterjed, egy igazán nagyszerű üzenettel is bír. A nemzeti összetartozás érzését kevés dolog erősítheti annyira, mint egy izgalmas és sportszerű megmérettetés.

– Ön sportolt egyetemistaként?

Az egyetemi évek alatt versenyszerűen sportoltam, vízilabdáztam, amit ugyan mára persze abbahagytam, de ez nem múlik el nyomtalanul az ember életében. A küzdés, a csapatszellem, a néha nehéz, de mégis belsőleg kötelező munka mindig ott munkál bennem.

– Milyen előnyei származhatnak a hallgatóknak, az ELTE-nek, Újbudának abból, hogy határon túli egyetemek csapatai látogatnak el hozzánk?

Ezek az emberi kapcsolatok szerintem felbecsülhetetlenek. Mindig tudunk egymásnak valami újat mutatni a saját élethelyzetünkből, a saját körülményeinkből, és ebből csak tanulni lehet. A határon túli magyarok kitartásukkal, magyarságuk képviseletével példaként állhatnak előttünk.

– Mit üzenne a résztvevő csapatoknak?

A sportszerű és igazságos küzdelmet mindennél fontosabbnak tartom. A sport népszerűsítését, azt gondolom, már kisgyermekkorban el kell kezdeni, de az egyetemi sport valami olyan, ami igazán összekovácsoló erővel bír. A csoport- vagy évfolyamtársakból igazi csapatot varázsol, miközben a kemény, egyetemi szellemi munkát is segíti.