Az ELTE Hallgatói Önkormányzata is segít abban, hogy a KEK remek hangulatban teljen. Az EHÖK számára fontos a sport és a határon túli hallgatókkal kialakított barátságokat is fontosnak tartják. Zaránd Péter válaszolt kérdéseinkre.

– Miért tartja fontosnak az EHÖK, hogy szerepet vállaljon a KEK szervezésében?

A Hallgatói Önkormányzat számára mind a sport, mind pedig a határontúli hallgatókkal és hallgatói önkormányzatokkal való kapcsolattartás nagyon fontos. Célunk, hogy minél több fórumon sikerüljön velük kialakítani közös programokat és projekteket egyaránt. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy aktív szerepet vállaljunk a KEK szervezésében és mind munkánkkal, mind jelenlétünkkel támogassuk a kezdeményezést.

– Mi lehet a legfontosabb célkitűzése egy ilyen rendezvénynek?

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának célja, hitvallása a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése és a magyar labdarúgás, azon belül is a futsal terjesztése, biztos alapjainak lefektetése. Ezen célok fontosak mind a résztvevők, mind szervezők számára.

– Mit profitálhatnak az ELTE-s hallgatók a KEK-ből?

Elsősorban hogy jó meccseket láthatnak, reméljük hogy idén az aranyat is itthon tartjuk. A résztvevő egyetemek között tradicionálisan jó kapcsolat van, ilyen alkalmakkor a sportolóknak is alkalmuk nyílik ismerkedni egymással.

– Mit üzennél a csapatoknak?

Mindamellett, hogy sikert szeretnék kívánni mindenkinek, kívánom, hogy jó hangulatban teljen a hétvége.