Véget ért az első nap a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján, megvannak a csoportok győztesei, megvan a felsőházi rájátszás mezőnye és az alsóház eredményei is. Fővárosi dominancia volt az “A” csoportban: a házigazda, tavalyi ezüstérmes NSZK a Corvinus mögött a második helyen végzett. A “B” csoportból azonban csak határon túli csapatok jutottak a legjobb 8 közé (mily meglepő, mikor minden csapat határon túli volt), a kolozsvári Sixty-Nine és a marosvásárhelyi F.R. Ady.

A “C” csoport három honi egyetem nagy versengését hozta, a Debrecen, a SZIE és a BME hármasából végül az első kettő került ki győztesen. A “D” csoportot 3/3-as eredménnyel, fölényesen nyerte a Góbék, a második helyért viszont drámai küzdelem alakult ki. Az utolsó meccs előtt úgy festett, hogy a Pécs begyalogol a felsőházba, ehhez mindössze annyit kellett volna tenniük, hogy az addig két vereséget szenvedő Selye csapatától nem kapnak ki 2-nél több góllal. Aztán a mérkőzés vége előtt 15 másodperccel valami egészen hihetetlen módon megszerezte 3. gólját is a Selye, továbblőve ezzel a Sepsit és az alsóházva taszítva a pécsieket. A sepsiek ezután egészen biztosan aranyba foglalják Debnarik József nevét.

A csoportok végeredménye:

A csoport


B csoport


C csoport


D csoport

A második helyen kialakult hármas pontegyenlőség miatt minitabella készült. A Góbék eredményeit kivettük az eredmények közül, így a végleges sorrend:

1 Góbék – 9 pont
2. Sepsi ’08 – 3 pont (minitabella alapján +1 gólkülönbség)
3.PTE Futsal – 3 pont (minitabella alapján 0 gólkülönbség)
4. Selye János Egyetem – 3 pont (minitabella alapján -1 gólkülönbség)


Az alsóházban négy mérkőzés döntött arról, hogy ki játszhat szombaton a Tüskecsarnokban a 9-10. és a 11-12. helyért. A négy mérkőzés: Csiki Sapientia Imperial Wet – Brassói Transilvania (A3-C4), II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola Beregszász – Selye János Egyetem Révkomárom (B3 – D4), Színház- és Filmművészeti Egyetem – BME (A4 – C3), MTTK Stars – Pécs (B4 – D3). A holnapi rájátszásba így a Csiki Sapientia Imperial Wet, a Selye János Egyetem, a BME és a Sepsi ’08 jutott. Ők holnap a Tüskecsarnokban folytatják a küzdelmeket.

A gólkirályi címért is öldöklő harc folyik. Egyaránt öt gólos az NSZK-s Zimmermann Zoltán, a marosvásárhelyi Lélek Levente, mögöttük pedig Szabó Zsolt a Szent István Egyetemről, Varga Viktor Debrecenből és Csiki Szilárd a Sixty-Nineból 4-4 góllal loholnak a nyomukban. Érdekesség, hogy a F.R. Ady csapatából hárman, az NSZK-ból és a Sepsi ’08-ból ketten-ketten is három góllal állnak, így még ők is beleszólhatnak a versenybe.

A holnapi felsőházi rájátszás műsora:

N1: Corvinus (A1) – SZIE (C2)
N2: Sixty-Nine (B1) – Sepsi ’08 (D2)
N3: ELTE NSZK (A2) – Debrecen (C1)
N4: F.R. Ady (B2) – Góbék (D1)
5-8. helyért: N1 vesztes – N2 vesztes
5-8. helyért: N3 vesztes – N4 vesztes
Elődöntő 1: N1 győztes – N2 győztes
Elődöntő 2: N3 győztes – N4 győztes
7-8. helyért: 33. meccs vesztese – 34. meccs vesztese
5-6. helyért: 33. meccs győztese – 34. meccs győztese
Bronzmérkőzés
Döntő