Péntek hajnalban az ELTE NSZK – Csiki Sapienta Imperial Wet ütközettel kezdték meg a csapatok a KEK csoportmeccseit. Az “A” és a “B” jelzésű csoportok végeredménye már 14 órakor végleges volt, előbbiből továbbjutott a Corvinus és az ELTE, utóbbiból pedig a Kolozsvár és a Marosvásárhelyi F.R. Ady. A 8-ból 7 csapatvezető visszatérő vendég a KEK-en, én pedig arra voltam kíváncsi, mi volt az első gondolatuk akkor, amikor újra pályára léptek.

1. A tavalyi bronzérmes és a kupagyőztes meccsével kezdődött a VI. KEK. Pénteken 8:15-kor a házigazda ELTE-NSZK csapata ugrott neki a Csiki Sapienta Imperial Wet gárdájának, az eredmény pedig 4-0 lett. Ezzel az ELTE megmutatta: idén komolyan számolni kell a címvédéssel.

“Arra gondoltam, hogy ez egy nem mindennapi, ››dupla vagy semmi‹‹ alkalom, hogy megmutassuk nem csak Magyarországnak, de a Kárpát-medencének is, hogy mit tudunk, ráadásul talán utoljára, hiszen hamarosan az egész csapat végez az egyetemmel. És még arra is, hogy óriási dolog, hogy az ELTE-t mi képviseljük.” – mondta Farkas Márton a fölényes siker után.

2. A második mérkőzésen két határon túli csapat találkozott: Kolozsvár Sixty-Nine szintén nullázta a marosvásárhelyi F. R. Ady csapatát, az eredmény 3-0.

“Visszatértek a tavalyi élmények, bár akkor, nem szerepeltünk túl jól, most kijött a lépés. Arra gondoltam, hogy nagyon jól fogunk szórakozni idén is.” – mesélte el nekünk Bottyán Loránd.

3. A Corvinus 6-1 arányban győzte le az újonc Színház- és Filmművészeti egyetem csapatát. Ezúttal nem a csapat vezetőjét, hanem Graeser Krisztánt kérdeztem, ugyanis az ő szereplése kuriózum volt: az ELTE-re járt sportszervezőként, tehát 3 évig a BEAC-on töltötte mindennapjait, tétmeccset viszont az ELTE színeiben nem játszott itt. Most pedig Corvinusos Msc hallgatóként tért vissza tanórái színhelyére.

“Arra gondoltam, hogy mindenképpen győzelemmel kell kezdenünk a tornát, hogy ebből önbizalmat merítsünk, ami kell a továbbjutáshoz.”

4. A F.R. Ady a rajtnál ugyan beragadt, de a második meccsen már javított: a szabadkai csapatot 8-1-re verte. A csapat vezetője, Rózsa Tamás visszatérő KEK-es, ezt a tornát viszont sajnos a kispadról kénytelen végigizgulni csapatával A sérült csapatvezért arról kérdeztem, mi jutott először eszébe, amikor újra pályán látta társait.

“Boldog voltam. Arra gondoltam, hogy örülök, hogy újra látom a barátaimat, akikkel csak a KEK-en találkozhatok”

5. Izgalmas csatát hozott a Kárpátaljáról érkező II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola és az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói közti meccs is. 4-2 arányban verte az elején még vezető szabadkai gárdát.

“Arra gondoltam, hogy ezt nem bukhatjuk el… Minden tornán ez játszódik le bennem, hogy az első meccs kötelező” – mondta a beregszásziak csapatkapitánya, Dubrovszkij Antal.

6. A Csiki Sapienta Imperial Wet csapata a házigazda NSZK ellen nagy arányú vereséggel kezdett, a második meccsen viszont pluszba hozta a gólarányát, mert 7-2-re verte a Színművészeti Egyetem csapatát. A csapatvezető ugyanakkor a nyertes meccs után sem volt elégedett.

“Az első gondolatom az volt, hogy ez kevés, hogy elérjük a célunkat.”

7. Az MTTK Stars első mérkőzésén pár perc alatt megszerezte a vezetést. Bár a beregszászi ellenfelük végül megfordította a mérkőzést, a csapat vezetője, Szokola Péter a nagy újongás közepette úgy érezte, hogy csapata jobb mint tavaly. Így is volt, a Szabadka minden csoportmeccsen betalált az ellenfelek hálójába.

“Arra, hogy végre egy hozzánk hasonló játékerejű csapattal kerülünk egy csoportba és végre jobbak leszünk mint tavaly!” – mondta nekünk Szokola Péter.