Április 16-án és 17-én immáron ötödik alkalommal rendezik meg – a Selye János Egyetem hallgatói szervezésében – a KEK Selye Cupot, amely egyben a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája sorozat felvidéki állomását képezi.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK) szervező egyetem vezetőinek és hallgatóinak célja, hitvallása a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése és a magyar labdarúgás, azon belül is a futsal terjesztése, biztos alapjainak lefektetése. Ezt az eszmeiséget képviselve a torna társrendezvényeit az anyaországgal szomszédos országok magyar egyetemista közösségei rendezik meg. Az állomások között szerepel minden év decemberében a székelyudvarhelyi Erdélyi Labdarúgó Diákkupa, novemberen a sepsiszentgyörgyi Egyetemista Futsal Torna és a csíkszeredai Kárpát-medencei Egyetemek Kupája.

A házigazdák mellett a tornán tiszteletét teszi Csíkszeredáról az Imperial Wet, Egerből az Eszterházy Károly Főiskola, Győrből a Széchenyi István Egyetem, Budapestről a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, az Óbudai Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem, illetve a Hajdúságból a Debreceni Egyetem legjobbjai. A csapatok körmérkőzéseken döntenek a helyezésekről.

A Selye Cup részletes menetrendje