Vedd fel a bajnokok ritmusát!” A bajnokcsapatok iránti tisztelete jeléül ezt üzeni a Tusványosi Finálé – közismertebb nevén: TuFi – a csapatok rajongótáborainak és a kilátogató közönségnek. A elittornát a Tusványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretén belül 2015. július 25-én a tusnádfürdői Székely Fogadó melletti műfüves pályán rendezik meg.

A nyári időszak nem teszi könnyebbé a csapatok turnén való részvételét, viszont ennek ellenére is sikerül eljutni úgy a magyar egyetemi bajnokságok győzteseinek, mint a további nagy hagyományokkal és eredményekkel rendelkező egyetemi gárdáknak.

Idén két ország – Magyarország és Erdély – képviseletében mérettetik meg nyolc neves magyar egyetemi gárda. A rajtnál ott lesz a csíkszeredai Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának (KEK) győztes csapata, a Sepsi ’08 gárdája Sepsiszentgyörgyről. Jelen lesz a múlt év decemberében székelyudvarhelyi Erdélyi Labdarúgó Diákkupát nyerő budapesti ELTE-BEAC csapata. Részvételi szándékukat jelezték a marosvásárhelyi orvosnövendékek is, azaz a F.R.Ady csapata, akik nem mellesleg az idei budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának bajnokai is. Az indulók között szerepel még a székelyudvarhelyi ’69 csapata, akik az idei budapesti bajnokságon a döntőig meneteltek. Második magyarországi csapatként ismét tiszteletét teszi a budapesti Tóber Futsal csapata, amely már az első TuFi-n is remek mérkőzéseket játszva nyerte el a közönség tetszését. Kolozsvár sem marad ki a “szórásból”: a nagy hagyományokkal rendelkező Góbék csapata idén is harcba száll. A további két gárdát illetően folynak az egyeztetések és remélhetőleg nemsokára hivatalosan is sikerül bejelenteni az illető csapatokat.

Mindenkit szeretettel várunk és további friss hírekkel naponta jelentkezünk a bajnokság kezdetéig.