A 2015/16-os szezon kezdőtornájaként rendezték meg immáron harmadik alkalommal a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája versenysorozat csíkszeredai állomását. Az október végi kétnapos kupán résztvevő kilenc csapat hat erdélyi várost, annak hat felsőoktatási intézményét, valamint öt középiskoláját képviselte.

A Márton Áron Gimnázium Sporttermében rendezett jó hangulatú torna szakmailag is színvonalas összecsapásokat hozott. A nagyszerű technikai megoldások nem csak gólzáporos mérkőzéseket eredményeztek, hanem a kiélezett párharcokban is döntőnek bizonyult egy-egy egyéni villanás. Az elődöntőket inkább előbbi jellemezte: az Imperial Wet ötször vette be a Kolozsvári SixtyNine kapuját, míg a címvédő Sepsi 08 sem bízta a véletlenre a továbbjutását és 4-2-re múlta felül a F.R.Ady együttesét.

A kisdöntő az éjszaka ördögének kikiáltott marosvásárhelyiek sikerét hozta, akik így a képzeletbeli dobogó legalsó fokára álltak fel. A finálé párosítását tekintve megismételte magát a történelem: egy évvel ezelőtt ugyancsak a Sepsi 08 és az Imperial Wet jutott el a legvégsőkig. Sőt, még annál is tovább, ugyanis párharcukról és az aranyérmekről a büntetők döntöttek – a szentgyörgyiek javára.

Változatosságról és körömlerágós izgalmakról a két csapat idei döntője is gondoskodott: a rendes játékidő letelte után 1-1-es eredményt mutatott a kijelző, így ismét az orosz rulettnek számító hatméteresekre várt a hálátlan feladat. Ebben a műfajban idén a román másodosztályban is elinduló Imperial Wet játékosai bizonyultak higgadtabbnak és elsőként “jutottak ki” a jövő évi tusványosi fináléra.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája csíkszeredai állomásának végeredménye:

1. Imperial Wet
2. Sepsi`08
3. F.R.Ady Marosvásárhely
4. Kolozsvári 69`Sixtynine
5. NYAK
6. MaSapi
7. University
8. A.S. Kóma
9. Likid F.C.
10. Máltai Ifjúság

Különdíjasok:

Legjobb játékos  Kanyó Szilárd (Sepsi`08)

Legjobb kapusa  Báint Lehel (Kolozsvári 69`Sixtynine)

Gólkirályi cím  Gliga Cristian (Imperial Wet)

A torna legszebb találata  Balog Zsolt (Imperial Wet) érte el Sándor Csikar-szögből

Fair Play-díj  a csíkszeredai Likid FC

Éjszaka ördöge – a F.R. Ady Marosvásárhely játékosai