Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége a karácsonyt megelőző december 19–20-i hétvégén huszonhatodik alkalommal rendezte meg Erdélyi Labdarúgó Diákkupát. A helyszín idén sem változott, a székelyudvarhelyi városi sportcsarnok adott otthont a mérkőzéseknek. Az elmúlt 10 évben a kárpát-medencei egyetemi sport egyik kiemelkedő eseménye lett az ELDK, több magyarországi egyetemi, főiskolai csapat részvételével. A húsz induló között egy abszolút KEK-újoncot is találtunk a mezőnyben: középiskolás csapatként a Gimi FK jelentkezésére is rábólintottak a szervezők.

A csoportbeosztások

A csoport: Schlossmühle (Budapest), Árnyék (Kolozsvár), Kolozsvári Góbék, Töpörödött Törpördögök (Temesvár), Cigli FC (Székelyudvarhely)

B csoport: A-MEN (Debrecen), Gimi FK (Székelyudvarhely), F.R. Ady (Marosvásárhely), High Class Soccer (Kolozsvár), Hargita (Csíkszereda)

C csoport: Inter Góbék (Székelyudvarhely), MÜTF (Székelyudvarhely), NoName (Székelykeresztúr), SzögLETT (Zetelaka), AS Kóma (Székelyudvarhely)

D csoport: ELTE-BEAC (Budapest), Tiffosi 2010 (Kolozsvár), SixtyNine (Kolozsvár), BarUnited (Marosvásárhely), MaSapi (Marosvásárhely)

A pénteki sorsolást követően szombaton reggel hét órakor már pályára léptek a játékosok. A csoportkörből kivétel nélkül minden nagy esélyes továbbjutott, ám már ezeken a küzdelmes mérkőzéseken kirajzolódott, hogy a végelszámolásnál több együttessel is számolni kell. A vasárnap reggeli nyolcaddöntők párosítása viszonylag egyértelmű párharcokat hozott, hiszen mindösszesen egy olyan meccs akadt, ahol mindkét fél kapuba tudott találni – igaz, négy összecsapáson mindösszesen két gól döntött. A negyeddöntőktől igazi nyílt sisakos csatákat láttak a csarnokba kilátogatók, amelynek során a címvédő ELTE-BEAC együttese is elesett. A bajnokot a marosvásárhelyi orvosok múlták felül, akik a folytatásban sem csak asszisztáltak, hanem jelesre doktoriztak futsalból. Az elődöntőben és a finálében is bebizonyították jobb adni, mint kapni: a két találkozón mindösszesen kétszer kapituláltak, míg elöl testvéries eloszlásban 6-ig jutottak. Sikerükkel tizenhárom év szünet után került Marosvásárhelyre az ELDK vándorkupája.

Nyolcaddöntők

Kolozsvári Góbék–SzögLETT 2–0
ELTE-BEAC–High Class Soccer 1–0
Tiffosi 2010–Hargita 5–0
NoName–MaSapi 2–0
Inter Góbék–Töpörödött Törpördögök 10–0
A-MEN–Schlossmühle 2–1
F.R. Ady–SixtyNine 4–0
Árnyék– AS Kóma 6–0

Negyedöntők

NoName–Inter Góbék 2–2, büntetőkkel 3–4
Tiffosi 2010–A-MEN 5–2
ELTE-BEAC–F.R. Ady 1–2
Kolozsvári Góbék–Árnyék 0–3

Elődöntők

F.R. Ady–Inter Góbék 3–1
Árnyék–Tiffosi 2010 2–4

Kisdöntő

Inter Góbék–Árnyék 7–5

Döntő

F.R. Ady–Tiffosi 2010 3–1

Helyezések

1. F.R. Ady Marosvásárhely

2. Tiffosi 2010

3. Inter Góbék

4. Árnyék

5-8. NoName, ELTE-BEAC, A-Men, Kolozsvári Góbék

9-16. SzögLETT, High Class Soccer, Hargita, MaSapi, Töpörödött Törpördögök, FC Schlossmühle, AS Kóma, SixtyNine

17-20. Cigli FC, Gimi FK, MÜTF, BarUnited