2014-ben rendezték meg először a Cheer MEFOB-ot, vagyis a cheerleaderek számára kiírt Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságát, méghozzá a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának döntőmérkőzése előtt. A két rendezvény összekapcsolása egészen kiváló húzás volt, ugyanis a már komoly ismertségnek örvendő KEK résztvevői és nézői körében hangos sikert váltott ki a hölgyek és az urak akroatikus, lélegzetelállító produkciója. Így pedig egyértelművé vált, „A show-nak folytatódnia kell!”.

Az USA-ban hatalmas népszerűségnek örvendő, szinte minden tipikus „amcsi filmben” felbukkanó chearleading Európában viszonylag új sportnak számít, ugyanakkor épp emiatt rohamos léptekkel fejlődik, hazánkban évről-évre egyre több egyetem alapít csapatot. Vagyis nem lenne meglepetés, ha a 2016. március 5-én, Budapesten tartandó III. Cheer MEFOB-on minden eddiginél több táncos állna színpadra, hogy – s talán a fiú futsalosok sem sértődnek meg – a három napos rendezvénysorozat leglátványosabb, s egyik legjobban várt attrakcióját varázsolja a szemünk elé.A III. Cheer MEFOB-on négy kategóriában indulhatnak a versenyzők: Partner Stuntban, Group Stuntban, Cheer Dance Double-ben és a Cheer Dance Freestyle-ban. Ezek közül az első kettő az akrobatikus elemeket, dobásokat és emeléseket tartalmazó koreográfiákat tömöríti magába, a második kettő pedig inkább táncos elemekre épül. Sokat elárul a verseny színvonaláról, hogy a Dance Double kategóriában a magyar válogatott páros is az indulók között van. A Szabó Hanna (ELTE-BTK) és Balogh Patrícia (Corvinus) alkotta kettős egyébként 2015-ben aranyérmes lett a Magyar Bajnokságon, ezzel kvalifikálta magát az orlandói világbajnokságra – a világeseményen először vesz majd részt magyar induló.

A kiugrási lehetőség tehát adott, és nemcsak az aktív egyetemi hallgatók számára, ugyanis március 5-én a MEFOB mellett nyílt versenyt is tartanak azon csapatok számára, amelyekben nem mindenki egyetemista. A versenyen az Európai Cheer Szövetség Szlovéniából és Csehországból érkező hivatalosan kvalifikált bírói pontozzák a résztvevőket. Március 5-én, a Cheer MEFOB napján sportági elméleti és gyakorlati képzésre, kerekasztal beszélgetésre is sor kerül majd, ezzel segítve elő a cheerleading fejlődését. További részletekkel, érdekességekkel később jelentkezünk.