2015-ben a Marosvásárhelyi F.R.Ady győzött

Hetedszer gyűlnek össze március elején Budapesten a Kárpát-medence legjobb egyetemi futsalosai, és az már a VII. KEK kezdete előtt is biztos, az örökranglistán sűrűsödhet a mezőny. Ugyanis az eddigi legeredményesebb gárda, a Sepsi ’08 ezúttal az egykori KEK-es „véndiákok” számára kiírt Alumni-kupán indul. A sepsiszentgyörgyi alakulat háromszor zárta a KEK-et aranyéremmel, ráadásul a csapat tagjaként talán a torna történetének legjobb játékosát, a román futsal-válogatott Mánya Szabolcsot is többször elhozta Budapestre – hogy a jelenleg az első osztályú Dévában szereplő klasszis idén is utazik-e, csak később derül ki.

A sepsiszentgyörgyiek háromszor is győztek már Budapesten

A rangsorban a Sepsi ’08 elsőszámú üldözője a Budapesti Műszaki Egyetem, amely egy győzelemmel és egy második hellyel büszkélkedhet, míg a Testnevelési Főiskola két elbukott döntője miatt szomorkodhat, ám szégyenkeznie semmiképp sem kell. Az elmúlt évek eredményei alapján nem lesz könnyű dolga a magyar csapatoknak, elvégre az utóbbi öt évben egyaránt erdélyi társaság emelhette magasba a trófeát: a már említett három Sepsi-győzelem mellett a Csíki Sapienta és a Marosvásárhelyi F. R. Ady örülhetett. Érdekes statisztikai mutató, hogy Budapesten az öt résztvevő ország egyetemei közül még csak kettő, Magyarország és Románia – mármint Erdély… – tudott csapatot delegálni a dobogóra, a javításra idén a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskolának (Ukrajna, Kárpátalja), a szabadkai MTTK Starsnak (Szerbia, Vajdaság) és a révkomáromi Selye János Egyetemnek (Szlovákia, Felvidék) lesz lehetősége.

Könnyű dolga azonban a Sepsi ’08 távol maradása mellett sem lesz senkinek, sőt, egyetlen egyértelmű esélyest sem lehet kikiáltani. Az egyetemi bajnokság második helyén álló ELTE, a tavalyi MEFOB-on negyedikként záró Széchenyi István Egyetem, az NB II-es futsal bajnokságban szereplő BME és Corvinus Egyetem, a „nagypályás”, NB III-as labdarúgókkal érkező Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a címvédő Marosvásárhely, vagy épp a székelykeresztúri No Name végső győzelme esetén sem beszélhetnénk képtelen meglepetésről.

A hat budapesti KEK dobogósai

I.KEK

1. BME – Budapest

2. SOTE-TF – Budapest

3. PTE Futsal Team – Pécs

II. KEK

1. Sepsi ISE – Sepsiszentgyörgy

2. SOTE-TF – Budapest

3. Pécs PTE Futsal

III. KEK

1. Sepsi ’08 – Sepsiszentgyörgy

2. PTE Pécs – Pécs

3. Fehérvári EV – Székesfehérvár

IV. KEK

1. Csíki Sapientia – Csíkszereda

2. BME – Budapest

3. Nyíregyházi Főiskola

V. KEK

1. Sepsi ’08 – Sepsiszentgyörgy

2. NSZK – Budapest

3. Csíki Sapientia – Csíkszereda

VI. KEK

1. Marosvásárhelyi F.R.Ady

2. Kolozsvári Sixty-Nine

3. Debreceni Egyetem

Sch. Á.