Mayer Antalt néhány évvel ezelőtt még az Erdélyi Labdarúgó Diákkupa (ELDK) legjobb játékosának választották, a Paksi Halászlé, valamint az ELTE csapatának tagjaként Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen és Budapesten részt vett a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának küzdelmeiben is, az elmúlt években pedig a budapesti KEK állandó támogatójaként veszi ki részét a rendezvényből.

„Amikor a KEK eszembe jut, mindig az villan be elsőként, ahogyan az egész kezdődött, hogy mekkora élmény volt Erdélybe utazni, ott focizni, megismerkedni a különböző térségekből érkező magyarokkal – mondta Mayer Antal. – Semmiképp sem akartam kimaradni a KEK-ből, ezért, mióta a küzdelmekben már nem veszek részt, a borászatunk termékeivel támogatom a rendezvényt.”

Mayer Antal a több mint 120 éves családi borászatot, a Mayer Pincét vezeti. Paks határában, a Dunához futó lösz dombokon termeszti a kiváló minőségű szőlőt, és a Paks szívében elhelyezkedő pincefalu ad otthont, ahol fehér, vörös és rozé borokat is készítenek. A Mayer Pince a VII. KEK kiváló hangulatának megalapozásaként minden csapatnak felajánl egy másfél literes magnum palack Rizlingszilváni bort, valamint a megnyitó után borkóstolásra invitálja a résztvevőket.

„A Rizlingszilváni bora fajtajelleges, zamatos, lendületes savval és harsány illattal – magyarázta a borász. – Viszonylag ritka, mert önállóan nem sokan készítenek belőle bort, de nagyon kedves számomra ez a könnyű fehérbor, ezért gondoltam, hogy bárki szívesen fogyasztja.”

A Mayer Pince Facebook-oldala:

https://www.facebook.com/mayerandmayer

Sch. Á.