Ahogy a csapatok érdeklődése, a torna elismertsége és nimbusza, úgy bővül évről-évre a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának támogatói köre is, ennek pedig nemcsak a szervezők, de a résztvevők is örülhetnek. Mert, noha az erkölcsi elismerésen túl nagyobb dicsőség nem érheti egyik csapatot sem, a tárgyi jutalmak még jobb teljesítményre inspirálhatnak mindenkit, ezzel még kiemelkedőbb rendezvénnyé varázsolják a KEK-et. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) pedig nagyon is komolyan gondolta, hogy 2016-ban tovább emeli azt a bizonyos – elmúlt években igencsak magasra pakolt – lécet.

fotó: Pozsonyi Roland

A HÖOK a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatainak demokratikus alapon szerveződő és működő országos érdekképviseleti szervezete, tagjai pedig az ország állami és az állam által elismert nem állami felsőoktatási intézményekben működő hallgatói önkormányzatok. A HÖOK felelősséget érez a határon túli magyar hallgatókért is, valamint elősegíti a magyar hallgatóság érdekeinek érvényesítését, és a SportPont programjában kiemelten foglalkozik az egyetemi sporttal. Ezek tükrében nem meglepő a KEK-béli szerepvállalása sem, elvégre a rendezvény egyedülálló Magyarországon – nincs még egy olyan esemény hazánkban, amelyet évek óta rendszeresen megrendeznek, és ennyi egyetemistát mozgat meg szerte a Kárpát-medencében.

A HÖOK elnöke, Gulyás Tibor a KEK számára 2016-ban térítésmentesen biztosítja a KözGarden nevű klubot, ahol a megnyitót, illetve sorsolást tartjuk, és a helyszínen lesz alkalom az első közös beszélgetésre, borkóstolásra is – az eseményről részletesebben itt olvashattok: XX. A HÖOK továbbá az EFOTT szervezőjeként tizennégy darab heti bérletet ajánl fel a legnépszerűbb hallgatói rendezvényre, az EFOTT-ra. A négy évtizedes múltra visszatekintő Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója 2016. július 12-17 között kerül megrendezésre Velencén. Az EFOTT amellett, hogy a magyar zenei élet krémjét, és kiváló külföldi sztárfellépőket állít színpadra, a legsportosabb fesztivál is hazánkban. A helyszínen számos sport kipróbálására és űzésére nyílik lehetőség, ráadásul rendszerint olimpikonok, elismert sportolók előadásai, esetleg bemutatói is megjelennek a programfüzetben.

Vagyis idén még a megszokottnál is boldogabb lehet, aki jól szerepel a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján… Mert, ahogy az EFOTT jelmondata összefoglalja: „Napsütés, vízpart, haverok, koncert, fröccs… Mi kell még?”

Egy kis ízelítő a tavalyi EFOTT-ról:

Schleinig Ádám