Elkészültek a VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának díjérméi! Az érmek tervezésénél közel száz éves, BEAC-os műtárgyak alapján dolgoztunk, hiszen a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club 1920-as, 1930-as évekbeli versenydíjának terveit vettük alapul, a hátlapot és a patinát leszámítva szinte tökéletes másolatokat készíttettünk a Sportérem Serlegüzlet (http://www.serleguzlet.hu/) segítségével.

Az érme előlapján középen a BEAC összefonódott betűit öleli körbe a „Budapesti Egyetemi Athletikai Club Versenydíja” felirat. A korabeli hátlapot ezen kívül még egy baloldalról benyúló férfikéz díszítette, amely a győzelem jelképét, egy babérágat fog a kezében. A latin felirat – „Virtuti et Fortitudini” – „Erényt és Bátorságot” kíván a sportolóknak.

A régi-új érmek a BEAC száztizennyolc éves történelméhez méltó módon ismét a legjobbak nyakában ragyognak majd, ezzel az eddig bemutatott értékes nyeremények mellett még eggyel több okot adunk arra, hogy a legjobb teljesítményeteket nyújtsátok a tornán, és végül a dobogón állhassatok.

A korabeli díjérem hátlapja
A korabeli díjérmék
A VII. KEK-en megszerezhető érmek
A VII. KEK-en megszerezhető érem

Simó Szabolcs