Ahogyan az megszokottá vált, az ELTE Hallgatói Önkormányzata is teljes vállszélességgel a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája mellett áll. A következő néhány kérdésben Kiss Edinától, az EHÖK elnökétől megtudhatjuk, mivel, miért és hogyan támogatják a KEK-et.

Miben kérték a KEK szervezői az EHÖK segítségét?

Kiss Edina: Kézzel foghatóan humánerőforrással és a kommunikációban tudjuk segíteni a rendezvényt, azonban fontosnak tartom megemlíteni azt is, hogy az elvi támogatásunkat maximálisan élvezi az esemény. Ezért is vállal a szervezésben komoly szerepet az ELTE HÖK sportügyi referense, Móczik Alexandra.

Miért fontos az EHÖK-nek a KEK?

K. E. A Hallgatói Önkormányzat számára mind a sport, mind pedig a határon túli hallgatókkal és hallgatói önkormányzatokkal való kapcsolattartás nagyon fontos. Célunk, hogy minél több fórumon sikerüljön velük kialakítani közös programokat és projekteket egyaránt. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy aktív szerepet vállaljunk a KEK szervezésében és a munkánkkal, valamint a jelenlétünkkel támogassuk a kezdeményezést.

Mit jelent az ELTE számára a rendezvény?

K. E. Nagyon fontosak az ilyen típusú rendezvények, nemcsak az intézmény, hanem a hallgatói számára is, hiszen megismerkedhetnek több olyan fiatallal, aki máshol, talán más körülmények között tanul, de a sportszeretete hasonló, mint az ELTE-s hallgatóké.