Noha a Kárpár-medencei Egyetem Kupája egyre csak terjeszkedik, évről évre több csapat vesz részt, a helyszínekkel sosincs gond, méghozzá az ELTE-Sport Kft-nek köszönhetően. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk az elnökével, Gömör Ivánnal.

Mivel segíti az ELTE-Sport Kft. a KEK megrendezését?

Gömör Iván: Az idei két napos eseményen a sportcsarnok pályáit, a műfüves foci pályákat és a Tüske csarnok edzőtermét önköltségen biztosítjuk a KEK számára. Emellett az idei karitatív kezdeményezés keretében a Kárpátalján, Karácsfalván található Sztojka Sándor GK Líceum tanulói számára felajánlunk tíz darab tollas ütőt és labdát, továbbá tíz darab ping-pong ütőt és labdát.

Miért fontos önök számára, hogy sikeres legyen a torna?

G. I. Nagy öröm számunkra, hogy évről-évre itt, az ELTE sportpályáin tartják a KEK-et, mert a futsalon keresztül határokon átívelő kapcsolatot teremt a Kárpát-medencei országok hallgatói között. A Kárpát-medencei egyetemek közötti szakmai együttműködés és a résztvevő csapatok közötti mérkőzések sikere kölcsönösen erősíti egymást, és hozzájárul a térségben élő emberek összetartozás érzésének erősödéséhez is.

Mi lehet a legfontosabb célkitűzése egy ilyen rendezvénynek?

G. I. Ez olyan esemény, ahol a magyar mellett a foci is közös nyelv, és kiváló alkalmat nyújt a határainkon túl élő honfitársaink számára. Szavakkal leírhatatlan az a pillanat, amikor a Kárpát-medence különböző pontjairól érkező fiatalok közösen hallgatják, és egy nyelven éneklik a magyar himnuszt. Ezt csak az tudja, aki valaha részt vett már ezen az eseményen. Ezért is buzdítok mindenkit arra, ha versenyzőként nem is, de szurkolóként jöjjön el és legyen részese ennek az élménynek.

Ha már itt tartunk, önnek melyik a kedvenc csapata?

G. I. Szeretem az erdélyi csapatok látványos fociját, de kedvenc csapatom az ELTE együttese, és bízom benne, hogy idén a döntőben lesznek.

Sch. Á.