Dr. Mezey Barna az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora egyetemista korában rengeteget evezett, számos túraversenyen is részt vett, futball szerető, a sport híve – így pedig nem is kérdés, hogy folytatja évek óta tartó hagyományát, miszerint fővédnökként támogatja a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját.

Békéscsaba, 2014. október 16. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kós Károly Kollégiuma őszi konferenciájának megnyitóján Békéscsabán 2014. október 16-án. MTI Fotó: Rosta Tibor

„Ahogy Eötvös Loránd mondta: >>Azt kívánom én, hogy a tanulás mellett ne legyen hiány a mulatságban sem<< – idézett az egyetem névadójától Dr. Mezey Barna. – Ennek szellemében támogatunk minden olyan hallgatói kezdeményezést, amely a közösségépítést, a személyes kapcsolatok elmélyülését szolgálja. Az ELTE-n a hagyományosan kiváló – és az intézményünk pozícióját és presztízsét leginkább meghatározó – oktatás és kutatás mellett nagy hangsúlyt helyezünk a kulturális és sportkínálat, a hallgatói szolgáltatások fejlesztésére is. Örömmel tölt el, hogy a diákjaink idén közel negyven sportágból választhatnak, hiszen sport megtanít küzdeni, veszíteni és győzni – a sikerhez szükséges kitartás mindannyiunkat kiegyensúlyozott és boldog élet kialakításához. A KEK ráadásul az ország határain túl is egyetemünk jó hírét kelti.”