Az A-csoport küzdelmeivel rajtolt el a 2016-os, VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája. A csapatok álmos hangulatban gyülekeztek, ki a korai kezdés, ki pedig még az előző este fáradalmai miatt. Hiába a körülmények, a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola és a Selye János Egyetem csapata, noha szimpatikusan küzdött, így sem tudta megszorítani a „nagyokat”, a Corvinust és a BME-t, így a kérdés csak a csoportelsőség volt. Igaz, ez sem sokáig maradt megválaszolatlan, ugyanis épp a végül továbbjutó kettős mérkőzése nyitotta a viadalt – a BME meglehetősen simán, 3-0-ra nyert. A BME magabiztos csoportelsősége (16-0-s gólarány) meggyőzőnek tűnik, ám félő, eddig nem találkozott még komoly riválissal.

Olyannal, mint a B-csoportot megnyerő Marosvásárhely, vagy épp a Pázmány Páter Katolikus Egyetem, amely öldöklő, helyenként durva jelenetekkel tarkított ütközetben kiharcolt döntetlennel jutott a legjobb nyolc közé. A PPKE előtte azért biztosan megverte a Csíki Sapientiát – amely szerzett pont nélkül került az alsó ágra – és 1-1-es döntetlent játszott a címvédő Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemmel. Méghozzá a délelőtti program legizgalmasabb, legmagasabb színvonalú meccsén, ahol talán inkább neki állt a zászló.

Szóval, a csoport záró rangadóján a PPKE és a Semmelweis Egyetem lépett parkettre igazi ki-ki meccsen. Érdekesség, hogy a két együttest egyazon szakember, Rimay István edzi, de ezen a kulcsfontosságú találkozón egyik kispadra se ült le. Tanítványai nem kímélték egymást, a PPKE szerzett vezetést, majd emberhátrányba került, de kivédekezte a két perces büntetést, végül a kiegészülés után mégis egyenlített a SOTE. Kétszer villant még a sárba lap, szikrázott a padló, de több gól már nem született, és a döntetlen a Pázmányosok továbbjutását eredményezte.

A csoportküzdelmek alapján elmondható, hogy a Marosvásárhely még csak legfeljebb takarék lángon pislákolt, de egy-két villanással így is simán jutott a torna felső ágára. Nem tudni azonban, hogy a PPKE tud-e folyamatosan ugyanazon a színvonalon futsalozni – ha igen, és hozza a pénteken már helyenként bemutatott teljesítményt, valamint a pengés játékosai jó napot fognak ki, a végelszámolásba is beleszólhat.

Sch. Á.