Hatalmas küzdelmet és kiváló színvonalat hozott a III. Alumni-kupa – persze nem is vártunk mást, elvégre korábbi KEK-bajnokok, összeszokott társaságok és nem utolsó sorban pengés futballisták jellemezték a mezőnyt. A pénteki eseményekről korábban írtunk már (itt olvashatja), ezúttal pedig a végelszámolás meccseinek krónikája következik.

A bronzmérkőzést a Zsukások és a Deportivo Malaria vívta, a nézők pedig pontosan olyan játékot kaptak a kétszer tizenkét perc alatt, mint amilyen általában a két csalódott csapat harca lenni szokott. Könnyedén, szinte tét nélkül támadott mindenki, a védekezésre jóval kevesebb hangsúlyt fektettek – aztán, amikor nem jól alakult az eredmény, természetesen már a feszültség is növekedett. Összességében elmondható, hogy nagyjából öt meccsre való ziccert hibáztak a felek, végül a Zsukások 2-1-re behúzták az összecsapást. A Zsukások nagyváradi társaság, tagjait az élet, a munka eléggé szétszórta a világban, van, aki Németországban, más Ausztriában, esetleg Magyarországon dolgozik, ám az Alumnira összeálltak, és kihozták magukból a maximumot.

Azért merjük ezt mondani, mert látva az Imperial Wet és az NSZK döntőjét, kijelenthető, a két legerősebb csapat került a fináléba. Kemény, igazi férfias párharcokkal kezdődött az Alumni-kupa utolsó előtti félideje. Az első percekben egymásnak ugrottak a csapatok, ám néhány minutum elmúltával megmutatkozott a fáradtság, apró, bosszantó hibák jöttek itt is, ott is. Miután aztán jól megkomponált kontra végén gólt lőtt az Imperial, sündisznóba rendezkedett, csak a védekezésre koncentrált, az NSZK-ban pedig már  nem volt frissesség, nem volt dinamika a lábakban, így pedig tiszta helyzetet sem igazán lehetett feljegyezni. Hanem, ahogy ilyenkor lenni szokott, a jól tömörülő együttes labdaszerzés után kontrát vezet, és eldönti a mérkőzést – pontosan ez történt az Imperiallal is. 2-0 után a kapusát is lehozva, öt mezőnyjátékossal támadott az NSZK, szépíteni azonban csak harminc másodperccel a vége előtt tudott, s a maradék időt „lenyelte” a végül 2-1-gyel a trófeát elhódító csíkszeredai Imperial Wet, vagyis a korábban begyűjtött KEK-győzelem mellé már az Alumnit is zsebben tudhatja.

Sch. Á.