A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája nem csak a futsalról szól, a cheerleaderek országos döntőjét hagyományosan a finálé előtt rendezik meg, a nézők legnagyobb örömére. Idén bemutatunk minden cheer csapatot, ráadásul egy kis újdonsággal is készültünk, vannak, akik videós üzenetet küldtek nekünk.

Kezdjük rögtön a házigazda ELTE csapatával:

ELTE:

Testnevelési Egyetem:

Debreceni Egyetem:

Corvinus:

SOTE:

Budapest Wolves:

SPARTAN:

Miért szeretitek a cheerleadinget?

Egyesületünk egy kis családhoz hasonló közösséggé nőtte ki magát, ahol nem csak együtt sportolunk, de számíthatunk is egymásra, együtt nevetünk, sírunk, küzdünk edzésről edzésre. A cheerleading számunkra nem csak egy sport, sokkal inkább egy életforma.

Mit vártok az idei cheer MEFOB-tól? Miért várjátok a versenyt?

Mindig jó, ha szakmailag elismert bírák értékelik a gyakorlatokat, adnak tanácsokat a sportolóknak, edzőknek. Régóta készülünk, a lehető legjobb formánkat fogjuk hozni a versenyen, a cél, hogy a dobogó legfelső fokára állhassunk.

 Voltatok-e már korábban MEFOB-on?

A tavalyi és tavalyelőtti cheer MEFOB-on is versenyeztünk, mindkét alkalommal nagyon jó helyezéseket értünk el. A MEFOB számunkra mindig egy jó hangulatú, pörgős verseny, ahol a csapatok nagyon közvetlenek egymással, remekül szoktuk érezni magunkat.

Mi a csapatotok számára a legemlékezetesebb pillanat, amit a cheer sportban átéltetek?

A cheerleading nagyon sok olyan pillanatot, élményt adott nekünk, amire mindig szívesen emlékszünk vissza. Legemlékezetesebb talán a két Európa-bajnokságon való szereplésünk, ahol mindkétszer nagyon szép teljesítményt nyújtott a csapatunk. De minden versenyünkre szívesen emlékszünk vissza, mert ott érezzük igazán, hogy egy csapat vagyunk, együtt küzdünk, és a legjobb érzés minden sportolónak az, amikor a befektetett kemény munka meghozza a gyümölcsét.

Óbudai Egyetem:

Miért szeretitek a cheerleadinget?

A cheerleading a világ legösszetettebb sportja, nincsenek egyszerű szabályok, egyszerű emelések. Minden mindennel összefügg és mindenki függ egymástól is egy csapatban. Szerintünk pont ez a szép benne

Mit vártok az idei cheer MEFOB-tól? Miért várjátok a versenyt?

Teljesen új grouppal érkezünk, mivel ebben a formában még nem álltunk ki, nem az aranyérem a célunk. Egyelőre szeretnénk precízen összerakott gyakorlatot bemutatni, ami elnyeri a bírók tetszését és megreformálja az Óbudai Egyetem csapatáról hitt gondolatokat, hogy büszkén képviselhetjük Iskolánk.

Voltatok-e már korábban MEFOB-on?

Az idei már az Óbudai Egyetem 3. MEFOB-ja lesz. Ez az egyik kedvenc versenyünk, ahol hangsúly az egyetemi cheersporton van.