Simon Gábor, a torna főszervezője

2017. március 2-án eljött az a pillanat, amire tavaly március 5-e óta vártunk, újra itt van a budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupája! A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Közgarden adott otthon a megnyitónak, ahol olyan impozáns vendégek jelentek meg, mint Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, Gulyás Tibor HÖOK elnök, Simon Gábor, a torna főszervezője és a BEAC ügyvezetője, Sujtó Attila, az EHÖK elnöke és Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, hallgatói ügyek rektori biztosa.

A HÖOK által a rendelkezésünkre bocsátott Közgardenbe körülbelül 150-en látogattak ki, és nyolc órakor, mikor Simon Gábor a mikrofonhoz lépett, már mindenkiben tudatosult, hogy elkezdődött Közép-Európa egyik legnagyobb egyetemi futsal eseménye, a VIII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája. A torna főszervezője kiemelte az idei újdonságokat, majd minden egyetemi, Alumni és kosárlabda csapatot személyesen is köszöntött. A támogatók és a fővédnökök szerepét is kiemelte, nélkülük nem valósulhatott volna meg ilyen színvonalon a rendezvény.

Évről évre egyre többen

Gábor után Gulyás Tibor HÖOK elnök vette át a szót, aki a rendezvény általál képviselt értékeket és az alapító gondolat nagyságát emelte ki. Rektor úr nevében Pozsár-Szentmiklósy Zoltán állt a pódiumra, aki a sport, a nemes versengés, a hagyományteremtő jelleg mellett foglalt állást.

Gulyás Tibor, HÖOK elnök
Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, hallgatói ügyek rektori biztosa

Sujtó Attila EHÖK elnök kifejezte abbéli reményét, hogy mindenki örömét fogja lelni a sportban az elkövetkező napokban, és a közösségben rejlő hatalmas erősségeket méltatta. Zárszóul pedig annyi pontot és rúgott gólt kívánt a csapatoknak, ahány korsó sört fogyasztottak az este. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője egyenesen elnökségi ülésről érkezett a megnyitóra, és futsalban rejlő lehetőségeket emelte ki, példaként pedig Nagy Ádámot hozta fel, aki szintén ebben a sportágban kezdte el építeni karrierjét. Az eredmények mellett hangsúlyos szerepet tulajdonított a torna által megteremtett barátságoknak és maradandó élményeknek.

Sipos Jenő, MLSZ szóvivő
Sujtó Attila, EHÖK elnök

A köszöntők után tartottuk az egyetemi és az Alumni-kupa sorsolását, aminek az eredményét itt (egyetemi) és itt (Alumni) láthatjátok.

A megnyitó összes fényképe elérhető a KEK FB oldalán.