Több fogadóiroda is megpróbálta felvenni a KEK mérkőzéseit a kínálataiba, de a rájöttek, hogy a kiélezett küzdelmekben esélytelen lenne megtippelni a végső győztest. Mi azért készítettünk nektek egy kis esélylatolgatót, hogy felmérhessétek az ellenfeleket.

A II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola Beregszászról érkezik, és legnagyobb erősségük a csapategység. Mivel nem nyomja a vállukat az eredménykényszer, felszabadult játékukkal könnyen meglepetést okozhatnak a csoportban, és  egy esetleges továbbjutás után az egyenes kiesési szakaszban bármi megtörténhet. A KEK iránt igazán elhivatottak, hiszen az egyetemi csapat mellett az öregfiúk is érkeznek az Alumni-kupára, ahol szintén megnehezíthetik mindenki dolgát.

Az MTTK Stars Szabadka legjobbjait vonultatja fel, és előbb-utóbb a régi dicsőségek ösvényére lépnek, mikor továbbmeneteltek a csoportból. Lehet, hogy ez most fog bekövetkezni? Minden esélyük megvan rá, hiszen a KEK-en átélt élmények egy ütőképes gárdává kovácsolták a vajdaságiakat.

Felvidéki csapatunk a Selye János Egyetem-Révkomáromból, akik általában stabilan szokták hozni a csoportból való továbbjutást, noha ez az utóbbi években nem is mindig sikerült. Sok függ a nagypályás meccsüktől is, de ha a húzójátékosok itt tudnak lenni, és a fiatalok is tudják hozni az elvárt szintet, biztosan ott lesznek a legjobbak között.

A Sapientia Erdélyi Tudományegyetem a torna egyik meglepetése lehet, hiszen az egyetem két karáról egy csapatot delegáltak. Az eddigi csíkszeredai keret kiegészült a marosvásárhelyi játékosokkal, ami csak erősebbé tette őket. Így egyben még nem láttuk őket játszani, de ha abból indulunk ki, hogy a csíkiek mindig ütőképes csapatot alkottak, akkor idén is rendesen meg fogják izzasztani az ellenfeleket.

A legnagyobb mosollyal érkező csapat idén sem lehet más, mint a Góbék Kolozsvárról. Tavaly nem volt olyan hosszú cseresoruk, mint a többi negyeddöntős csapatnak, ennek ellenére egészen az elődöntőig meneteltek, és végül a bronzmeccsre teljesen elfáradtak. Idén mindenképp hajtja őket a bizonyítási vágy, hogy végre egy éremmel térjenek haza, erre pedig minden esélyük megvan a szívvel-lélekkel küzdő kolozsváriaknak.

A torna történelmében az egyik legemlékezetesebb meccset vívta két évvel ezelőtt a Sixty-Nine ’69 és a Fr.Ady csapata, ahol végül az utóbbi győzedelmeskedett. Ezt mindenképp szeretnék javítani a kolozsváriak, és aranyéremmel hazatérni, főleg, hogy a tavalyi szereplés is elmaradt a várttól. Egy bizonyítási vágytól fűtött csapat ellen pedig senki sem mehet biztosra, lehet, hogy eljött a Sixty-Nine ideje?

A Young Boys is Csíkszeredát képviseli, méghozzá nem is akármilyen reményekkel. Az ELDK-n a döntőbe jutottak, ami hatalmas teljesítményről árulkodik, emellett igazán profik, nem indulnak el sok tornán, viszont ahol megteszik, ott az esélyesek között tartják őket számon. Kimondva vagy kimondatlanul is a legjobb három közé várhatóak, ráadásul a csapategységük is kiváló, a játékosok régóta ismerik egymást.

A beregszásziak mellett a Kamikázé a másik csapat, aki szintén két helyen méretteti meg magát. A tapasztaltabbak átadták a helyüket a fiatalabb generációnak, akik már a Visszhang-kupán már letették a névjegyüket az első hely begyűjtésével. Ha információink helyesek, akkor Budapestről is győztesként szeretnének távozni.

Visszatérő csapat a Szent István Egyetem Gödöllőről, hiszen a tavalyi évben nem tudtak itt lenni, de az előző megmérettetéseken rendre jelen voltak. A csapat magja megmaradt, hozzájuk csatlakoztak a fiatalabb korosztály képviselői, így nehéz belőni a csapat pontos erejét, de a legjobb nyolc közé stabilan oda szoktak érni.

Tavaly egészen a döntőig menetelt a Debreceni Egyetem, ahol azonban nem tudott meglepetést okozni a BME-nek. Idén ez könnyen megfordulhat, az NB2-es futsalbajnokság keleti csoportját vezetik, és a KEK-es teljesítményre is megpróbálnak még egy lapáttal rátenni, ha egyáltalán lehetséges ez.

A Budapesti Egyetemi Futsalbajnokságban egyelőre nem tudja az elvárt szintet hozni a Corvinus Egyetem, de a lécet ők tették ilyen magasra, többek között a tavalyi KEK-es szereplésükkel. Akkor harmadikak lettek, és a keretük alapján idén is reális cél lehet a legjobb négy közé jutás. Kérdés, mennyire tudják fejben ezt elviselni, de a lehetőségek adottak, így nem szabad félvárról venni őket az ellenfeleknek.

A leginkább hazai pályán játszó csapat az ELTE gárdája, hiszen minden héten itt tréningeznek. A BEFB-ben egyelőre hozzák a várt eredményeket, de a KEK örök mumus nekik, egyedül az NSZK jó szereplése íródott bele a KEK nagykönyvébe. Az biztos, hogy önbizalommal telve várhatják a kezdést, és az elvégzett munka alapján kijár már a srácoknak egy jó szereplés.

A futsalmester Csernai Gábor által irányított BME nem titkoltan az egyik legnagyobb esélyes, játéktudásuk kiemelkedő és cserepadjukkal sincs gond. Kíváncsian várjuk, képesek lesznek-e arra a bravúrra, ami eddig csak a Sepsi ’08-nak sikerült, nevezetesen, hogy megvédik bajnoki címüket.

Az Óbudai Egyetem az eddigi teljesítménye alapján kiérdemelte a tornára való meghívást, hiszen tavaly megnyerték a MEFOB-ot és idén is remekül indítottak a versenysorozatban. Emellett az NB2-ben edződnek hétről hétre a szigetszentmiklósiakkal, így teljesen reális cél náluk is a legjobb négy közé jutás.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem játékosai mindig is ott voltak a legjobbak között, a BEFB-ben is a final four a cél. A lehetőségek adottak, kialakult a csapatban egy erős mag, akik együtt járják a tornákat. Kérdés, a KEK-re milyen összeállításban tudnak eljönni, de ha nem lesznek távol maradók, könnyen maradandót alkothatnak.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tavaly már letette a névjegyét a honi futsal életbe a BEFB-en, de idén valamiért döcög a szekér. Ezt könnyen javíthatja most Kénoszt Ferenc edző, akinek egy remek próba lehet a KEK. A generáció váltáson átesett csapat lehetőségeit nehéz megítélni, hiszen a rendészeti Vb-n ott voltak a legjobbak között, de az egyetemista bajnokságban várakozáson alul teljesítenek.

Mi mindenesetre az összes résztvevőnek sok sikert és remek hangulatú mérkőzéseket kívánunk!