Aki rutinos focista, vagy figyelemmel kíséri a spanyol bajnokságot, annak nem lehet ismeretlen a márka. Cipőboltokban, amikor az ember valami tartós, és menő csuka után érdeklődik az eladók a fülébe csak annyit súgnak: Felejtsd el a Niket és az Adidast, Te a Jomát keresed. Amikor kilencedikes gimnazista koromban megkaptam életem első neon színű Jomáját, annyira örültem neki, hogy az évnyitóra is abban mentem. A settem nem volt konzervatívnak mondható, sokkal inkább progresszívnek. Sajnálatos módon tanáraim inkább a konzervatív vonalat favorizálták, ezért kénytelen voltam büntetésben tölteni az évnyitó felejthetetlen perceit, de ez egy másik történet.

Azok között akik ismerik is a márkát, sokszor ölre menő vitát tudnak folytatni arról, hogy hogyan is kell kiejteni a márka nevét. Mivel egy spanyol brandről van szó, ezért nem “Dzsomának”, hanem a “j”-t “h”-nak ejtve “Homának” kell ejteni helyesen.

Szellemes reklámokban sem marad el a legnagyobb sportszergyártóktól

A sportszergyártó által felajánlott bogyók fehér alapszínnel, és piros mintával rendelkeznek. A nagy futballtornákra gyártott egyedi labdáknak réges-régre visszanyúló történelme van, nincs ez másképpen a KEK történelmében sem. Immár hetedik éve biztosítja a Szendrei József által vezetett Barcelona Kft a Joma labdákat a kupa számára. Reméljük, hogy a partnerség továbbra is fennmarad, és jövőre a X. KEK-re jubileumi Joma labdával futhatunk neki.