Mayer Antal a Mayer borászat vezetője, és a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának támogatója. Neki köszönhetően a győztesek nem csak dicsőségben, hanem akár borban is fürödhetnek. Aki pedig csak kíváncsi rá, hogy milyen nedű rejtőzik a palackban, annak sem kell majd tudatlanul hazamennie.

Személyedben egy igazi “ős KEK-est” tisztelhetünk, milyen elvárásaid vannak az idei kilencedik rendezvénnyel szemben? Mennyire tartod az ezévit a jubileumi tizedik főpróbájának?

Mayer Antal: Nincsenek nagy elvárásaim, csak az, hogy az eddig megszokott magas színvonalon legyenek megrendezve a sportesemények, de ezzel kapcsolatban nincsenek kétségeim. Ismerve a szervezőket, tudom hogy nagyon sok időt és energiát fektetnek abba, hogy évről évre egyre jobb és színesebb programokkal tegyék érdekesebbé a KEK-et. Említetted, hogy a kezdetek óta (fogalmazzunk így) figyelemmel követem a KEK sorsát és azt látom, hogy nagyon szépen fejlődik. Az idei nem főpróba, biztos vagyok benne, hogy az eddigi legszínvonalasabb KEK lesz.

Ha a KEK bor lenne, milyen bor lenne, és miért?

M.A.:Nekem egyből a Paksi Siller bor jut eszembe, ami fiatalos, lendületes, gyümölcsös és sokszínű, olyan értelemben, hogy több szőlőfajtából áll, de a maga nemében egyedi és különleges. Semmi máshoz nem hasonlítható. A jó bor összehoz embereket, ilyen a KEK is.

Mi a nagyobb kihívás, elnyerni a KEK kupát, vagy elhódítani az Év bortermelője díjat?

M.A.:Mind a kettő nagy kihívás. Egy biztos, mindegyikért sokat kell dolgozni.

Ha valaki jó gazdája a szőlőjének, akkor az a sportéletben is sikeres lesz? Mik azok a tulajdonságok, amik mindkettőhöz elengedhetetlenek?

M.A.:Nagyon sok párhuzam van. A kitartás, a tudatos rendszeres munka, a csapatban való gondolkozás, a fejlődésre való igény elengedhetetlen egy olyan embernek, aki eredményes szeretne lenni a sportban vagy a borászatban.

Az idei KEK alkalmával is lesz lehetőség jótékonykodni. Mit gondolsz, a sportrendezvények és a jótékonysági akciók miért járnak sok esetben kéz a kézben?

M.A.:Azt gondolom a KEK közösséget alkot és mint ilyen, segít más közösségeket.