Bár a hivatalos program csak este fél nyolckor vette kezdetét, a Kazinczy utcai ELTE PPK épületében, már jóval korábban lázas készülődés indult. Érthető, senki sem akart lemaradni a március 1-i KEK megnyitó ünnepségről, na meg persze a finom szendvicsekről és a mámorító Mayer borokról.

Nem csak általános tudnivalók hangzottak el, de a torna párosításait is kisorsolták. Fél nyolc előtt pár perccel már el is fogytak az ülő helyek. A háttérben kivetítették korábbi tornák összefoglaló videóit,  ami sok kedves pillanatot elevenített fel.

Végül háromnegyed nyolckor Simon Gábor, a BEAC igazgatója megkezdte a megnyitó ünnepséget, aki boldogan állapította meg, hogy minden eddiginél többen vesznek részt mind a megnyitón, mind magán a KEK-en. Újdonságként kiemelte, hogy idén nyit a parasportok felé a rendezvény, hiszen a WildBoars csapatának köszönhetően a kerekesszékes rögbi is bemutatkozik a nagyközönség előtt.

Emellett nagy tapsot kért a több mint 60 önkéntesnek és a KEK szervezőinek, akik vállt-vállnak vetve dolgoztak azért, hogy az esemény a lehető leggördülékenyebben sikerüljön. Ezt követően a MinoritySafepack kezdeményezésről esett pár szó, aminek támogatására kérte az egybegyűlteket, majd pedig a csapatok köszöntésére került sor.

Kiss Ádám, a MEFS elnöke beszédében kiemelte, hogy a sport és a barátság szoros összefonódását emelte ki, illetve a fairplay fontosságát. Kifejezte reményét, hogy mindenki sok boldog élménnyel, és új barátokkal tér majd haza.

Horváth János az ELTE ipari kapcsolatokért felelős koordinátora, az ELTE nevében köszöntötte az egybegyűlteket. Azt kívánta mindenkinek, hogy olyan élmény legyen számukra az idei KEK, amilyet előzetesen maguknak elképzeltek.

Murai László az EHÖK nevében köszöntötte a sportolókat. Töredelmesen bevallotta, hogy ez élete első KEK-e, de egyúttal biztosított mindenkit, hogy nem az utolsó. Kifejezetten örült, a sok régen látott barátnak.

Nagy Dániel, a HÖOK elnökségi tagja Gulyás Tibor nevében tolmácsolta a HÖOK jókívánságait és sok sikert kívánt a versenyzőknek, kiemelten alma materének, a Szent István Egyetem csapatának. És fontosnak tartotta kiemelni azt a szándéknyilatkozatot, amit a HÖOK az ELTE és a BEAC kötött, a sportélet fejlesztését segítendő.

Ezután már csak a sorsolás volt hátra, melyet online is elértek itt a honlapunkon:

Egyetemi futsal sorsolás

Alumni futsal sorsolás

Kosárlabda sorsolás

Röplabda sorsolás