FÉRFI

NKE SE

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapat szinte már egy vállogatottnak is felfogható. Mind a volt Rendőrtiszti Főiskola, mind az Államigazgatási Főiskola, mind a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem neves kosárlabda csapatokkal büszkélkedhettek. Hát akkor most képzeljük el ezeknek egyesülése micsoda all star egységet eredményezhet. Igaz a MEFOB-on csak a 13. helyet sikerült megcsípniük, hiba volna lebecsülni őket. Előzetes elvárásként annyit fogalmaztak meg, hogy legalább a középmezőnyig jussanak. A TFSE-t szívesen elkerülnék, őket érzik a torna abszolút esélyeseinek is.

Kolozsvári Babes Bolyai Tudományegyetem

A kolozsvári együttesnek nem volt egyszerű dolga a nevezéssel, hiszen két csapatból voltak kénytelenek egyet gyúni. Ennek ellenére bizakodóak és az esélytelenek nyugalmával várják a torna kezdetét. Ők már akkor is nyertesnek fogják érezni magukat, hogyha újratalálkozhatnak régen látott ismerőseikkel, és bejárhatják a fővárost. Bíznak a remek hangulatban, és a szokásos nívójú mérkőzésekben.

TFSE

A TFSE kosár szakosztálya olyan ősi múltra tekint vissza, hogy az alapítás évszámára ők maguk sem emlékeznek már kristálytisztán. Ezidáig még nem volt szerencséjük részt venni a KEK-en, de ennek az időszaknak végérvényesen végeszakad az idén. A cél természetesen minél jobb helyezést elérni, és együtt hódolni a mozgás örömének.

ELTE

A csapat 2012-es alakulása óta teljes átalakuláson ment át. 2014-ben a MEFOB-on 3. helyen végeztek. Ennél is nagyobb
büszkeséggel tölti el őket, hogy az első KEK kosár kiírását tavaly sikerült megnyerniük. A cél nem is lehet más mint a duplázás, de akkor sem lesznek csalódottak, hogyha ez nem jön össze. A lényeg a társaság, és persze a jó játék!

Selye

A selyei csapat profizmusát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a tagok közül többen a komáromi utánpótlás, illetve felnőtt csapatában kergetik a labdát, illetve egy játékosuk a szlovák extraligában pallérozódik. A csapat három évvel ezelőtt alakult. Azóta több alkalommal is indultak kupákon, versenyeken. A tavalyi KEK eredményük miatt sincs okuk szégyenezni, hiszen amellett, hogy dobogóig jutottak a torna legtöbb pontot dobó játékosa is az ő egyletükből került ki. Nem egyedül érkeznek Pestre, hanem a szintén KEK-re igyekvő focicsapattal, akik már igazi régi motorosok.

 

KMDSZ 

A csapatot a Kolozs Megyei Bajnokság apropója hozta össze öt évvel ezelőtt. Azóta is együtt kosaraznak. Azóta persze sok személyi változás történt, de van ami töretlen, ez pedig az elköteleződés a kosárlabda iránt. A tavalyi KEK-en az előkelő második helyezést sikerült megkaparintaniuk. Idén szeretnének szintet lépni, és elhódítani a bajnoki címet. A KEK-et azért is kedvelik különösen, mert a kolozsvári egyetemisták számára nem sok lehetőség adódik, hogy csapatsportokban próbára tegyék magukat. Ezért aztán kétszeres erővel fognak küzdeni a pályán.

Semmelweis

Több évtizedes dicső múltra tekint vissza az orvosok csapata, ami egy rendkívül sokszínű gárda, hiszen minden karnak van képviseltje. Még külföldi idegenlégiósokkal is büszkélkedhetnek. Állandó induló a budapesti egyetemi bajnokságnak, ahol a tavalyi évben csak egy legyőzőjük akadt. KEK újoncok, ezért különösebb elvárások nélkül futnak neki a versenynek, és igyekeznek tisztesen helyt állni.

Marosvásárhelyi UMF

A marosvásárhelyi egylet profizmusát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy csak a legszükségesebb információkat osztották meg velünk, azt is a lehető legtömörebben. A frissen alakult csapatnak még nincsenek eredményei. Bíznak benne, hogy most egyből valami fényes dologgal gazdagodnak, de ha nem így lesz, akkor sem fognak bánkódni, hiszen a lényeg a szórakozás.

NŐI

KMDSZ

A kolozsvári egyetemi hallgatókat tömörítő egyesületet négy évvel ezelőtt alapították. A csapattagok más-más telepelülésekről jöttek, van aki Gyegyószentmiklósról, más Marosvásárhelyről származik, de van sepsiszentgyörgyi illetőségű sportoló is a csapat kötelékében. A hármas akár szerencse száma is lehetne a csapatnak, hiszen három egymást követő évben is harmadik helyezést értek el a Campus Sportfesztiválon. Tavaly negyedik helyezést értek el a KEK-en. Az idei cél, hogy ezt túlszárnyalják és egy jót múlassanak régi/új ismerőseikkel.

Közgáz SC és DSK

A Corvinusról érkező egylet címvédőként fog nekiveselkedni a viadalnak. Ennek ellenére szerényen nyilatkoznak esélyeikről, annál is inkább, mert még nem ismerik a mezőny teljes egészét. A MEFOB-on az előkelő negyedik helyet sikerült elhódítaniuk. Abban azért bíznak, hogy minél több kiélezett és élvezetes meccsen fognak tudni győzelmet aratni.

ELTE

A hazai csapatnak csak egy része lesz földrajzilag is hazai, hiszen idén először a szombathelyi karral közös gárdával futnak majd ki a parkettára. Szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy az egyik leggazdagabb eredménysorral rendelkezik a különítmény, hiszen magyar bajnokok, HEPP kupa győztesek és többszörös utánpótlás bajnoknak is mondhatják magukat. Előzetes eredménylatolgatásba nem igazán szeretnének bocsátkozni, de mindenképpen a dobogó a cél, és hogy a Corvinus a hátukat nézze.

SOTE

A Semmelweises csapat magja, már 5-6 éve együtt pattogtatja a labdát, ám most őket is utolérte egy fiatalítási hullám. Azonban, aki arra számítana, hogy ez egy összeszokatlan brigád, azt el kell hogy keserítsük. Az egyetemi bajnokság tavalyi bronzérmesei idén még nem találtak legyőzőre. Habár a csapat formáját a Medikus kupára szeretnék élesíteni, nem veszik félvállról a KEK-et sem.