A KEK-EXPO-n az előadások mellett a Sport trendek a Kárpát-medencében konferencia témájául szolgáló innovatív, új sporttrendeket, eszközöket, sportágakat is kipróbálhattok az ELTE Gömb Aulában 9:00 és 17:00 óra között!

Neuzer

Neuzer kerékpárnak köszönhetően a TACX-et is megismerhetitek, ami egy innovatív, a sport és technológia iránt elkötelezett cég.

A KEK EXPO-n virtuális valóságban próbálhatjátok ki a TACX két legújabb modelljét: a NEO 2-t és a FLUX S-et. Direct Drive, óriási fékezőerő, atom pontosság. És ráz, ha egyenetlen az úttest.

TEQBALL | TEQIS | TEQPONG

A KEK-EXPO-n a Teqball, a Teqis, és a Teqpong is bemutatkozik!

TEQBALL

A teqball egy futballalapú új sport, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportkedvelők számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, koncentrációs készségük és állóképességük fejlesztésére. Azonban ezen a speciálisan íves asztalon nem csak képességeinket tudjuk fejleszteni. Elég egy ellenfél a Teqball asztal másik oldalára és máris játszhatunk egy látványos, könnyen megtanulható sportot, hiszen, ha valaki akár csak hármat is tud dekázni, a teqballban is jeleskedhet.

TEQIS
A teqis egy új, a teqball és a tenisz alapjait ötvöző sport, izgalmas és látványos játékot eredményező szabályrendszerrel. Ahhoz, hogy valaki teqisezzen nincs másra szüksége, mint egy teqball asztalra, beach teniszütőre és teniszlabdára. Teqisezni a hagyományos ütős sportágakhoz hasonlóan egyéniben és párosban is lehet, sőt, egyedülálló módon lehetőséget biztosít ép és mozgássérült sportolók közötti vegyes páros játékra is. A teqis az egyetlen olyan teqsport, ahol a labda a földön is pattanhat, ráadásul a röpte szintén engedélyezett a játékban.

TEQPONG
A Teqpong egy új, innovatív labdajáték, amely az asztalitenisz és a Teqball alapjait felhasználva, kinti és benti körülmények között egyaránt játszható. A Teqpong kiváló sportolási vagy kikapcsolódási lehetőség mindenkinek kortól, nemtől és tudásszinttől függetlenül, amit a speciális szabályrendszer tesz még izgalmasabbá. Ilyen izgalmakat rejt a dupla-pont, az újra megjátszható hálóról visszapattanó labda és az ellenfél térfelére ütött szerva.

Darts

Három profi versenypályán, kortól, nemtől függetlenül mindenki kipróbálhatja milyen érzés a pici nyilacskákat célba dobni. Minden ehhez szükséges eszközt mi biztosítunk, segítünk a helyes beállásban, a helyes dobómozdulat kivitelezésében. Az EXPO-n a darts standnál a Magyar Darts Szövetség és a BEAC darts csapatának jóvoltából saját profi darts készletet lehet nyerni.

Készíts közös fotót a BL-trófeával

Idén a Groupama Arénában rendezik meg a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét. A Magyar Labdarúgó Szövetségnek köszönhetően a KEK-EXPON-n közös fotót lehet készíteni a serleggel.

HÖOK – EFOTT

HÖOK – Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája – EFOTT standjánál FIFA-val és Just Dance-szel lehet elütni az időt, valamint a standhoz látogatók megtudhatják a testzsírszázalékukat és csocsózhatnak is. Sőt, még EFOTT hetijegyet is nyerhetnek!

Gamer.hu – e-sport

Az e-sport, bár látszólag távol áll a hagyományos sportágaktól, mégis sokkal közelebb van hozzá, mint hinnénk. Itt a játékosoknak a reakcióidejükre, taktikai készségükre, kommunikációjukra, valamint a kéz finommotorikájukra mindenképp nagy szükség van. A rendes edzéseket itt felváltja a gyakorlás, ami annyit tesz ki, hogy a különböző figurákat, taktikai elemeket gyakorolnak, míg teljesen el nem sajátítják az adott mozdulatsort.

A gamer.hu standjánál lehetőség lesz kipróbálni a rendes foci világ virtuális megfelelőjét, a FIFA 19-et. Várunk mindenkit szeretettel, aki imádja a foci világot, vagy csak szeretné közelebbről megismerni az e-sportot!

Floor curling

A Magyar Curling Szövetség jóvoltából a floor curlinget is kipróbálhatjátok. Láttad a tévében ahogy emberek teás csészéket söpörnek egy hosszú jégpályán, lehetetlen pózban csúszkálnak, és kiabálnak? Na ez a curling, ami egy Magyarországon kevésbé ismert sportág. A pár száz fős magyar bázis ellenére az elmúlt években kétszer is világbajnoki címet ünnepelhettünk. A játék a kifinomult taktika mellett egyaránt szól a precizitásról és az állóképességről .
Az eseményen kipróbálhatjátok a játék szárazföldi változatát, a floor-curlinget. A játék alapjait így könnyen elsajátíthatjátok, ha pedig megtetszik, akkor helyszíni kollégáinknál bátran érdeklődjetek a bekapcsolódási lehetőségekről, programjainkról.

Regisztráció az eseményre: https://www.eventbrite.com/e/sport-trendek-a-karpat-medenceben-registration-54850162312