Mayer Antal a Mayer borászat vezetője, és a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának oszlopos támogatója. Neki köszönhetően a győztesek nem csak dicsőségben, hanem akár borban is fürödhetnek. Vagy pezsgőben?

Milyen érzéseket vált ki benned, hogy idén már a X. KEK kerül megrendezésre?

M.A.: A KEK mindig is nagy örömöt, várakozást, izgalmat vált ki belőlem, hiszen előjönnek csodálatos emlékek a múltból, ez az öröm. Mindig várom, hogy a régi barátokkal találkozhassak, akikkel általában csak ilyenkor tudok összefutni.

Minden évben fejlődik a KEK, ez számomra izgalmas és egyben örvendetes is. Fantasztikus, hogy idén elérkeztünk a 10. KEK megrendezéséhez. Ezt nagy dolognak tartom. Az első lépésektől kezdve figyelemmel kísérem és szerencsére részese is lehettem az összes KEK-nek  és jó látni, hogy milyen nagy fejlődésen ment keresztül. Köszönet ezért a szervezőknek. És a szervező barátaim lelkesedését és kitartó munkáját ismerve, van még benne potenciál.

 Tavaly említetted, hogy ha a KEK bor lenne, akkor a Paksi Siller borral tudnád jellemezni. A jubileumi évre mit ajánlanál a KEK résztvevőinek? 

M.A.: Így van, a KEK bora a Paksi Siller, de idén a jubileum miatt, a Mayer Pince egyik prémium vörös borát választottuk ki a szervezőkkel. Sőt azt is elárulom, hogy a következő években azt tervezzük, hogy Mayer pezsgőt fognak a győztesek a kupából inni. Tehát nem csak a KEK, a Mayer Pince is fejlődik.

Mi a legkedvesebb emléked a KEK-kel kapcsolatban?

M.A.: Szerencsére nagyon sok kedves emlékem van. Ha most egyet kiemelnék, biztosan valaki megsértődne.

 DSC_8535