Immáron 10. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medence Egyetemek Kupáját. A két napos eseményen többek között az öregfiúk is összemérhették tudásukat. Lássuk hogyan alakult az első nap!

A megszokottak szerint idén is 20 csapat nevezett a negyedik Alumni futball kupára. A csapatokat négy darab öt fős csoportra bontották, ahonnan az első három hely ér továbbjutást. A mérkőzés két pályán folytak párhuzamosan.

A tavaly negyedik helyen végzett Villám Kolozsvár jól kezdte a kupát: 4-1 arányban legyőzték a marosvásárhelyi Frady csapatát majd a második meccsükön is nyerni tudtak a székelyudvarhelyi Góbék ellen. A harmadik, egyébként remek meccsükön viszont vereséget szenvedtek az Odin Fiai nevű pesti csapattól. Ennek ellenére a továbbjutás szinte a kezükben van, ráadásul a csapatukban játszó tavalyi gólkirálynak, Pop Vladnak idén is remekül megy, már négy gólnál tart. A csoportját jelenleg az Odin Fiai vezeti, második helyen a Villám. Őket követi a Góbék három, illetve a Frady egy pontal. A Sepsi Pestnek még nem sikerült a pontszerzés, szombaton meg kell táltosodniuk ha csak nem akarnak idő előtt nekikezdeni a sörözésnek.

A B-csoportban a tavalyi döntős, szintén marosvásárhelyi Tragumúrák négy pontot zsebeltek be eddig, előbb döntetlent játszottak a Székelykeresztúrcsapatával, majd legyőzték a kárpátaljai Rákóczi Főiskola csapatát. A Székelykeresztúr ugyanígy áll, a csoport harmadik helyén az El Paso és a Black Ramtartózkodik 3-3 pontal, a Rákóczi pedig pont nélkül az utolsó.

A C-csoportban a tavaly bronzérmet szerző Sepsi08 idén is jól muzsikál: a székelyudvarhelyi Golimpiakosz ellen győzelemmel indított, ám a második mérkőzésen az eddig minden meccsét megnyerő NSZK-ELTE megáljt parancsolt, a meccs vége 2-0 lett. Az utolsó meccsen azonban sikerült kiküszörölni a csorbát, a Kolozsvári KMDSZ-t 6-0-ra verték meg. A szintén udvarhelyi Bak-Elit eddig egy győzelemmel áll, ebben a csoportban még bármi megtörténhet.

A címvédő Deportivo Malária csoportjában egy fokkal egyértelműbb a helyzet. A nagyváradi csapat eddig négy pontal áll a második helyen a kolozsvári Árnyékcsapatával. Az első a Paksi Halászlé, akik eddig meggyőző teljesítményt mutatnak. Tőlük a három gólos Simon Gábor a gólkirályi címre is esélyes lehet, amennyiben így folytatják a továbbiakban is. Az utolsó két helyen a szintén váradi Zsukások állnak a Kamikaze csapatával 0 pontal. Ők már jóesélyel csak az első sört nyerhetik meg, de ki tudja!

Forrás: ELTE Online