Kis létszámmal ugyan, de annál jobb hangulatú mérkőzésekkel mutatkozott be az asztalitenisz a 10. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A nevezők játéktudása bár széles skálán mozgott, a sportszerűség szelleme uralkodott, így a sportág újoncai is remek játékélménnyel gazdagodtak a verseny során.

Az első játéknapon a páros verseny lebonyolítására került sor. Három asztalon hat páros, köztük két vegyes páros mérte össze erejét. Mivel a körülmények lehetővé tették, minden páros asztalhoz állt minden más duó ellen, így a sorsolás szerencsefaktora nem befolyásolta a verseny végeredményét, meg kellett izzadni a dobogós helyekért.A látványos menetekkel tarkított mérkőzéseket játszó mezőnyből kiemelkedett Nagy Réka és Ihász Máté (ELTE-SEK, Pannon Egyetem) párosa, akik minden mérkőzésüket megnyerve végeztek az élen.

Mögöttük holtverseny alakult ki, és mivel a megnyert és elveszített szettek aránya alapján sem volt különbség, Földes András és Jakus Tamás (ELTE-SEK) újból megmérkőzött a Both Levente és Szalóky Boldizsár (ELTE) alkotta párossal. Ezt az összecsapást 3:1 arányban az ELTE-SEK versenyzői nyerték meg, így az ő nyakukba került az ezüstérem.

Végeredmény:

  1. Nagy Réka – Ihász Máté (ELTE-SEK, Pannon Egyetem)
  2. Földes András – Jakus Tamás (ELTE-SEK)
  3. Both Levente – Szalóky Boldizsár (ELTE)

A páros küzdelmek során mindenki megismerkedett a helyszínnel, illetve a mezőnnyel, így ez remek felkészülés volt másnapra, amikor is a fő versenyszámra, az egyéni küzdelmekre került sor. Kezdetben két öt fős és egy négy fős csoportban zajlottak a mérkőzések, majd a csoportkör eredményei alapján nyolc versenyző számára a főtáblán folytatódott a verseny, a többiek pedig vigaszágon döntöttek a 9-14. helyezésekről. A negyeddöntők során a csoportgyőztesek magabiztos győzelmet arattak, Jakus Tamás (ELTE-SEK) Váczi Attila (ELTE) felett diadalmaskodott 3:0 arányban, Bencsik Gergely (TE) 3:1-gyel lépett túl Kanics Mátén (ELTE), Ihász Máté (Pannon Egyetem) pedig párostársa, Nagy Réka (ELTE-SEK) 3:0-ás legyőzésével biztosította helyét a következő körben.

A csoportok első helyezettjein túl Földes Andrásnak (ELTE-SEK) csoportharmadikként sikerült kiharcolni a továbbjutást Szalóky Boldizsár (ELTE) felett aratott 3:1-es sikerével.A negyeddöntők vesztesei helyosztókon küzdöttek meg az 5-8. helyekért. Az elődöntők meglepően hamar véget tértek, Jakus Tamás nem adott esélyt Bencsik Gergelynek (3:0), Ihász Máté pedig Földes András ellen mutatta meg egyértelműen, hogy ezúttal ki a jobb (3:0).

A bronzmérkőzés már nagyobb küzdelmet hozott, végül Bencsik Gergely 3:1 arányú győzelemmel szerezte meg a bronzérmet. Az igazi nagy csatát azonban a döntő hozta. Jakus Tamás 2:0-s előnyre tett szert, azonban Ihász Máté nagyot küzdve egyenlíteni tudott, így következhetett a mindent eldöntő ötödik szett. Az aranyéremért küzdő felek fej fej mellett haladva jutottak el a végjáték, ami Jakus Tamásnak sikerült jobban, így a párosban elért ezüstérem után egyéniben felért a csúcsra.

Végeredmény:

  1. Jakus Tamás (ELTE-SEK)
  2. Ihász Máté (Pannon Egyetem)
  3. Bencsik Gergely (TE)

PÉNTEKI FOTÓK

SZOMBATI FOTÓK